Markedsfilmen gjenoppstår med KUDs krisepakke

Markedsfilmen gjenoppstår med KUDs krisepakke

Med Kulturministerens krisepakke kan norske produsenter igjen søke tilskudd til spillefilm etter markedsvurdering.

For snart tre uker siden utsatte Norsk filminstitutt tilskudd til filmer med stort publikumspotensial – såkalte markedsfilmer –  for å avhjelpe koronarammede produksjoner. Bakgrunnen var NFIs omdisponering av 85 millioner kroner som skal gå til produksjon og lansering av filmer som er direkte rammet av koronasituasjonen.

Den gang spekulerte vi om politisk ledelse i Kulturdepartementet ville komme denne støtten til unnsetning gjennom en ekstrabevilgning, eller om den ville bli lagt på is på ubestemt tid. Det så lenge kritisk ut. Men like før forrige helg kom beskjeden fra KUD om at en ekstra krisepakke var stablet på beina.

I dag melder NFI at markedsstøtten har gjenoppstått som følge av KUDs ekstrabevilgning: Ny søknadsfrist er satt til tirsdag 16. juni klokka 12.00.

«Det gis maksimalt 22 millioner kroner i denne runden, der én film får inntil 7 millioner kroner, og én film får inntil 15 millioner kroner. Det er ikke mulig å søke begge nivåer samtidig med samme film, men samme produsent kan søke tilskudd for flere filmer. Tilskudd etter markedsvurdering skal stimulere til produksjon av spillefilmer av høy kvalitet og høyt publikumspotensial, det vil si over 200.000.»

Les mer om ordningen.

Markedsfilmen gjenoppstår med KUDs krisepakke

Markedsfilmen gjenoppstår med KUDs krisepakke

Med Kulturministerens krisepakke kan norske produsenter igjen søke tilskudd til spillefilm etter markedsvurdering.

For snart tre uker siden utsatte Norsk filminstitutt tilskudd til filmer med stort publikumspotensial – såkalte markedsfilmer –  for å avhjelpe koronarammede produksjoner. Bakgrunnen var NFIs omdisponering av 85 millioner kroner som skal gå til produksjon og lansering av filmer som er direkte rammet av koronasituasjonen.

Den gang spekulerte vi om politisk ledelse i Kulturdepartementet ville komme denne støtten til unnsetning gjennom en ekstrabevilgning, eller om den ville bli lagt på is på ubestemt tid. Det så lenge kritisk ut. Men like før forrige helg kom beskjeden fra KUD om at en ekstra krisepakke var stablet på beina.

I dag melder NFI at markedsstøtten har gjenoppstått som følge av KUDs ekstrabevilgning: Ny søknadsfrist er satt til tirsdag 16. juni klokka 12.00.

«Det gis maksimalt 22 millioner kroner i denne runden, der én film får inntil 7 millioner kroner, og én film får inntil 15 millioner kroner. Det er ikke mulig å søke begge nivåer samtidig med samme film, men samme produsent kan søke tilskudd for flere filmer. Tilskudd etter markedsvurdering skal stimulere til produksjon av spillefilmer av høy kvalitet og høyt publikumspotensial, det vil si over 200.000.»

Les mer om ordningen.

MENY