Kampen om Narvik fortsetter

Kampen om Narvik fortsetter

Nordisk Film gjenopptar i dag innspillingen av storfilmen «Kampen om Narvik». – Mange har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, forteller produsent Aage Aaberge.

Nordisk Film gjenopptar innspillingen av storfilmen Kampen om Narvik tirsdag 26. mai.

Etter to ukers innspilling ble storproduksjonen satt midlertidig på vent 13. mars grunnet koronapandemien. Filmen hadde på det tidspunktet hatt sju opptaksdager fordelt på Oslo og Rjukan. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene, melder Nordisk Film i en pressemelding.

Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, ble allerede i mars flyttet til 2021 og er planlagt gjenopptatt i april neste år.

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production. – Men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen.

OM FILMEN
April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 bevæpnede, norske soldater klarer å bløffe seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

FILMFAKTA:
Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen

Planlagt premiere: høst / vinter 2021

 

Kampen om Narvik fortsetter

Kampen om Narvik fortsetter

Nordisk Film gjenopptar i dag innspillingen av storfilmen «Kampen om Narvik». – Mange har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, forteller produsent Aage Aaberge.

Nordisk Film gjenopptar innspillingen av storfilmen Kampen om Narvik tirsdag 26. mai.

Etter to ukers innspilling ble storproduksjonen satt midlertidig på vent 13. mars grunnet koronapandemien. Filmen hadde på det tidspunktet hatt sju opptaksdager fordelt på Oslo og Rjukan. Siden den gang har kampen for å fullføre filmen pågått i kulissene, melder Nordisk Film i en pressemelding.

Nå satses det for fullt på å gjennomføre alle interiøropptak som er lagt til Oslo og omegn før sommeren. Vinterkrigen, som skal filmes i og rundt Narvik, ble allerede i mars flyttet til 2021 og er planlagt gjenopptatt i april neste år.

– Vi mener vi har funnet en trygg og forsvarlig måte å gjennomføre innspillingen på, sier produsent Aage Aaberge i Nordisk Film Production. – Men jeg skal ikke legge skjul på at det har vært utfordrende. Uten et felles løft der både NFI, lokale støttespillere i nord og Nordisk Film har strukket seg langt utover det normale for å få filmen i havn, hadde vi aldri vært i nærheten av å lykkes. Vi er også glade for å ha med oss en fantastisk stab og cast som alle er klare til å gyve løs igjen.

OM FILMEN
April 1940. Den gryende krigen i Europa virker fjern for nordmennene, men verdens øyne er allerede rettet mot Narvik som skiper ut jernmalmen Hitler er avhengig av for å holde det tyske krigsmaskineriet i gang. Natt til 9. april krenkes Norges nøytralitet og tyske soldater går i land. Bykommandanten overgir Narvik uten kamp, men ikke alle er villige til å legge ned våpnene. Et kompani på 200 bevæpnede, norske soldater klarer å bløffe seg ut av byen og tar opp kampen. Blant soldatene finner vi den unge korporalen Gunnar Tofte, som får sin ilddåp i kamp mot de profesjonelle, tyske alpejegerne i fjellene. I Narvik blir Royal Hotell, der hans kone Ingrid Tofte jobber som stuepike og tolk, tyskernes nye hovedkvarter. Fra skyttergraven er det enkelt å vite hvem som er venn og hvem som er fiende. Fra den sivile siden er bildet mer komplisert.

FILMFAKTA:
Tittel: Kampen om Narvik
Manus: Christopher Grøndahl
Regi: Erik Skjoldbjærg
Genre: Krigsdrama
Produksjonsselskap: Nordisk Film Production
Produsenter: Aage Aaberge, Live Bonnevie og John Einar Hagen

Planlagt premiere: høst / vinter 2021

 

MENY