BIFF utsetter – og utvider

BIFF utsetter – og utvider

BIFF utsetter årets festival ut i oktober og utvider festivalperioden fra åtte til tolv dager – for bedre å tilpasse seg koronasituasjonen.

Mens Den norske filmfestivalen i Haugesund har valgt å starte noenlunde som planlagt i august, har Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) sittet på gjerdet med hensyn til sin beslutning. Men nå har festivalleder Tor Fosse (foto) og hans team landet på et tidspunkt: BIFF starter i år opp 7. oktober. Og de utvider festivalperioden fra åtte til tolv dager – for bedre å tilpasse seg koronasituasjonen, sier Fosse til Bergens Tidende.

– På denne måten får vi bedre plass til filmene. Og vi får mer pause mellom visningene, ikke minst for å minske trengselen. I år skal vi bruke kinoene i både Magnus Barfot og Konsertpaleet, så festivalen vil føles mindre tettpakket enn tidligere. Publikum får puste mer.

Utsettelsen gjør også at festivalen slipper å avpasse seg i forhold til musikkfestivalen Vill Vill Vest. De to festivalene samarbeidet for å øke tilstrømmingen av folk, men det fungerte ikke helt etter planen, sier Fosse til BT.

– Vi trakk hverandre ned, på en måte. Publikum valgte enten BIFF eller Vill Vill Vest. De kunne ikke flytte på grunn av samarbeid med andre festivaler. Og det passer egentlig bedre for oss å arrangere i oktober. Nå skal vi gå parallelt med London internasjonale filmfestival. Det betyr at vi kan få rykende ferske filmer og trolig noen gjester derfra også, sier Fosse.

I fjor hadde Biff 63.000 besøkende, inkludert skoleforestillingene. I høst er planen å vise 135 filmer på mer enn 500 forestillinger.

– Vi har gjennom årene fått veldig gode kontakter i forskjellige salgsbyråer og hos festivalene, så mange av filmene er blitt tilgjengeliggjort for oss på Internett. Vi får sett mye film i kontortiden på Verftet. Og mer vil komme etter hvert, blant annet hele det tiltenkte Cannes-programmet. Festivalene i Toronto og Venezia skal også gå som planlagt, sier Fosse til BT.

Les hele saken

BIFF utsetter – og utvider

BIFF utsetter – og utvider

BIFF utsetter årets festival ut i oktober og utvider festivalperioden fra åtte til tolv dager – for bedre å tilpasse seg koronasituasjonen.

Mens Den norske filmfestivalen i Haugesund har valgt å starte noenlunde som planlagt i august, har Bergen internasjonale filmfestival (BIFF) sittet på gjerdet med hensyn til sin beslutning. Men nå har festivalleder Tor Fosse (foto) og hans team landet på et tidspunkt: BIFF starter i år opp 7. oktober. Og de utvider festivalperioden fra åtte til tolv dager – for bedre å tilpasse seg koronasituasjonen, sier Fosse til Bergens Tidende.

– På denne måten får vi bedre plass til filmene. Og vi får mer pause mellom visningene, ikke minst for å minske trengselen. I år skal vi bruke kinoene i både Magnus Barfot og Konsertpaleet, så festivalen vil føles mindre tettpakket enn tidligere. Publikum får puste mer.

Utsettelsen gjør også at festivalen slipper å avpasse seg i forhold til musikkfestivalen Vill Vill Vest. De to festivalene samarbeidet for å øke tilstrømmingen av folk, men det fungerte ikke helt etter planen, sier Fosse til BT.

– Vi trakk hverandre ned, på en måte. Publikum valgte enten BIFF eller Vill Vill Vest. De kunne ikke flytte på grunn av samarbeid med andre festivaler. Og det passer egentlig bedre for oss å arrangere i oktober. Nå skal vi gå parallelt med London internasjonale filmfestival. Det betyr at vi kan få rykende ferske filmer og trolig noen gjester derfra også, sier Fosse.

I fjor hadde Biff 63.000 besøkende, inkludert skoleforestillingene. I høst er planen å vise 135 filmer på mer enn 500 forestillinger.

– Vi har gjennom årene fått veldig gode kontakter i forskjellige salgsbyråer og hos festivalene, så mange av filmene er blitt tilgjengeliggjort for oss på Internett. Vi får sett mye film i kontortiden på Verftet. Og mer vil komme etter hvert, blant annet hele det tiltenkte Cannes-programmet. Festivalene i Toronto og Venezia skal også gå som planlagt, sier Fosse til BT.

Les hele saken

MENY