Netflix og DR satser på en ny sesong av «Borgen»

Netflix og DR satser på en ny sesong av «Borgen»

«Borgen» gjenoppstår på Netflix og Danmarks Radio med en fjerde sesong. Både Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen er med, anført av serieskaper Adam Price.

Foto: Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen vender tilbake

Den danske dramaserien om det politiske liv i Danmark vil gjenoppstå når Danmarks Radio sammen med Netflix skal produsere en ny sesong. Samtidig skal de foregående sesongene slippes på den internasjonale strømmetjenesten.

Den danske kringkasteren og Netflix har inngått en avtale om å produsere den fjerde sesongen med premiere i 2022.

Serien, som skildret en sentrumspolitikers vei til statsministerposten, gjenforener mange av de kreftene som var med fra starten – som Sidse Babett Knudsen i rollen som Birgitte Nyborg, Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark og Adam Price som ansvarlig kreatør. Price skal skrive manus, mens Meta Louise Foldager Sørensen i SAM Productions er utøvende produsent (“Antichrist,” “Melancholia”) og Stine Meldgaard Madsen (“Ragnarok,” “Something’s Rockin’”) medprodusent.

Den kritikerroste serien oppnådde høye seertall i Norden og regnes som en av de første nordiske seriene som slå stort igjennom internasjonalt. For Sidse Babett Knudsen innebar det en internasjonal karriere, med roller i blant annet Westworld.

Den nye serien skal skildre Nyborg i rollen som utenriksminister i den danske regjeringen.

Christian Rank, dramasjef i DR, omtaler Borgen som «en unik dansk historie om det politiske og personlige dramaet som utfolder seg blant de menneskene som er ansvarlig for å lede vårt land. Vi er begeistret over å bringe Borgen og seriens rollegalleri tilbake til livet, sammen med Netflix. Vi ser fram til å vende tilbake til universet og rollefigurene for å fortelle en høyaktuell historie om politikk med internasjonale implikasjoner».

Lina Brouneus, leder for samproduksjon og oppkjøp i Netflix, legger til:

«For ti år siden omdefinerte Borgen landskapet i internasjonalt fjernsyn, ved å vise at de beste historiene kan oppstå hvor som helst og bli elsket hvor som helst. Vi er umåtelig stolte av å inngå samarbeidet med DR og hele det kreative teamet om å bringe dette globale fenomenet tilbake, og gi seriens hærskare av fans en mulighet til å la seg forføre nok en gang.»

Netflix og DR satser på en ny sesong av «Borgen»

Netflix og DR satser på en ny sesong av «Borgen»

«Borgen» gjenoppstår på Netflix og Danmarks Radio med en fjerde sesong. Både Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen er med, anført av serieskaper Adam Price.

Foto: Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen vender tilbake

Den danske dramaserien om det politiske liv i Danmark vil gjenoppstå når Danmarks Radio sammen med Netflix skal produsere en ny sesong. Samtidig skal de foregående sesongene slippes på den internasjonale strømmetjenesten.

Den danske kringkasteren og Netflix har inngått en avtale om å produsere den fjerde sesongen med premiere i 2022.

Serien, som skildret en sentrumspolitikers vei til statsministerposten, gjenforener mange av de kreftene som var med fra starten – som Sidse Babett Knudsen i rollen som Birgitte Nyborg, Birgitte Hjort Sørensen som Katrine Fønsmark og Adam Price som ansvarlig kreatør. Price skal skrive manus, mens Meta Louise Foldager Sørensen i SAM Productions er utøvende produsent (“Antichrist,” “Melancholia”) og Stine Meldgaard Madsen (“Ragnarok,” “Something’s Rockin’”) medprodusent.

Den kritikerroste serien oppnådde høye seertall i Norden og regnes som en av de første nordiske seriene som slå stort igjennom internasjonalt. For Sidse Babett Knudsen innebar det en internasjonal karriere, med roller i blant annet Westworld.

Den nye serien skal skildre Nyborg i rollen som utenriksminister i den danske regjeringen.

Christian Rank, dramasjef i DR, omtaler Borgen som «en unik dansk historie om det politiske og personlige dramaet som utfolder seg blant de menneskene som er ansvarlig for å lede vårt land. Vi er begeistret over å bringe Borgen og seriens rollegalleri tilbake til livet, sammen med Netflix. Vi ser fram til å vende tilbake til universet og rollefigurene for å fortelle en høyaktuell historie om politikk med internasjonale implikasjoner».

Lina Brouneus, leder for samproduksjon og oppkjøp i Netflix, legger til:

«For ti år siden omdefinerte Borgen landskapet i internasjonalt fjernsyn, ved å vise at de beste historiene kan oppstå hvor som helst og bli elsket hvor som helst. Vi er umåtelig stolte av å inngå samarbeidet med DR og hele det kreative teamet om å bringe dette globale fenomenet tilbake, og gi seriens hærskare av fans en mulighet til å la seg forføre nok en gang.»

MENY