«Furia» nærmer seg hjertet av Europa

«Furia» nærmer seg hjertet av Europa

Gjermund Stenberg Eriksen og Monster Scripteds politiske thriller-serie Furia – om en norsk kvinne som infiltrerer et terrornettverk i hjertet av Europa – fikk den største tildelingen fra Nordisk Film & TV Fond denne måneden.

Illustrasjonsfoto fra «Furia»

Det var Monster Scripted, som sammen med serieskaper/hovedforfatter Gjermund Stenberg Eriksen fikk den største tildelingen fra Nordisk Film & TV Fond (NFTF) i mars. Med et totalbudsjett på 100 millioner, vil ikke 3,5 millioner fra det nordiske filmfondet monne voldsomt, men den politiske spenningsserien er et større løft som produseres for Viaplay. Fra før har prosjektet fått 6 millioner fra Norsk filminstitutt. Også Qvisten fikk tildeling fra NFTF til barnefilmen Jul på kutoppen, mens Tuva Novotnys Diorama, som er en nordisk samproduksjon, også fikk tilskudd.

Furia er en politisk spenningsserie på åtte episoder «som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa», som det heter i omtalen. Opprinnelig var Roar Uthaug ment å ha konseptuerende regi på serien, men han er nå erstattet av Magnus Martens (Arme Riddere, The Walking Dead, m.m) og Lars Kraume (Folket mot Fritz Bauer).

Furia handler om Ragna ”som må infiltrere en nasjonalistisk subkultur for å forhindre ett stort terrorangrep. Et oppdrag som sender henne på en reise fra en idyllisk bygd på Vestlandet, til en politisk kamp i hjertet av Europa, metaforisk og konkret”.

Som medprodusent på Furia er tyske X-Filme, selskapet som står bak serien Babylon Berlin. Det internasjonalt profilerte israelske selskapet Keshet International (KI) Content Fund er også med. Norsk hovedprodusent er Monster Scripted med Lasse Greve Alsos og Håkon Briseid.

Stenberg Eriksen står blant annet bak den Emmy-priste serien Mammon 2 og Aber Bergen.

Spillefilm- og dramakonsulent Ståle Stein Berg begrunnet tildelingen på følgende måte, da NFI ga prosjektet tilskudd i fjor:

«Det er gledeleg å registrere at viljen til å kommentere straumar i samtida pregar denne søknadsrunden. «Furia» er eit prosjekt med lokalt utspring og internasjonale forgreiningar, både i dramatisk handling og i produksjons- og finansierings-strukturen. Serieskapar, og Emmy-vinnar, Gjermund Stenberg Eriksen gjorde solid inntrykk då han pitcha ideen til denne serien på Drama Series Days under årets Berlinale – såpass godt at prosjektet landa samproduksjonsavtale med solide X-Filme (Babylon Berlin) og den velrenommerte salsagenten Beta . Det er med andre ord duka for svært kompetent handsaming av denne heftige forteljinga om den nye høgreekstremismen – og prisen for å bekjempe den».

Diorama og Jul i kutoppen

Regissør Tuva Novotny (foto) og Nordisk Film Production ved Sveinung Golimo fikk nylig nær en million kroner fra NFI i produksjonstilskudd til samproduksjonen Diorama. Prosjektet har et totalbudsjett på nær 30 millioner kroner, og fikk denne uken altså 1,5 millioner fra NFTF.

Filmen handler om ekteparet Frida og Bjørn, om kjærlighet, lidenskap, sjalusi, separasjon. «De bor med tre barn i en god leilighet, og begge har jobber de elsker. Likevel er det noe som ikke stemmer. Gjennom dette helt vanlige paret følger vi deres hverdag, med et biologisk parallelt lag, som gjennom historien undersøker hva som virkelig foregår i vårt indre.»

Novotny brakdebuterte som spillefilmregissør med filmen Blindsone i fjor, også den produsert av Nordisk Film Production. Hun er først og fremst kjent som en skuespiller fra utallige skandinaviske filmer og dramaserier, og har også hatt roller internasjonalt.

Animasjonsfilmen Jul på kutoppen er tildelt 1,5 millioner, med Heidi Palm Sandberg som produsent for Qvisten og Will Ashurst som regissør. SF Studios er distributør. Filmen samproduseres med Dyreparken i Kristiansand der «Kutoppen» inngår som attraksjon i underholdningsparken.

«Furia» nærmer seg hjertet av Europa

«Furia» nærmer seg hjertet av Europa

Gjermund Stenberg Eriksen og Monster Scripteds politiske thriller-serie Furia – om en norsk kvinne som infiltrerer et terrornettverk i hjertet av Europa – fikk den største tildelingen fra Nordisk Film & TV Fond denne måneden.

Illustrasjonsfoto fra «Furia»

Det var Monster Scripted, som sammen med serieskaper/hovedforfatter Gjermund Stenberg Eriksen fikk den største tildelingen fra Nordisk Film & TV Fond (NFTF) i mars. Med et totalbudsjett på 100 millioner, vil ikke 3,5 millioner fra det nordiske filmfondet monne voldsomt, men den politiske spenningsserien er et større løft som produseres for Viaplay. Fra før har prosjektet fått 6 millioner fra Norsk filminstitutt. Også Qvisten fikk tildeling fra NFTF til barnefilmen Jul på kutoppen, mens Tuva Novotnys Diorama, som er en nordisk samproduksjon, også fikk tilskudd.

Furia er en politisk spenningsserie på åtte episoder «som starter i Romsdalen og ender i hjertet av Europa», som det heter i omtalen. Opprinnelig var Roar Uthaug ment å ha konseptuerende regi på serien, men han er nå erstattet av Magnus Martens (Arme Riddere, The Walking Dead, m.m) og Lars Kraume (Folket mot Fritz Bauer).

Furia handler om Ragna ”som må infiltrere en nasjonalistisk subkultur for å forhindre ett stort terrorangrep. Et oppdrag som sender henne på en reise fra en idyllisk bygd på Vestlandet, til en politisk kamp i hjertet av Europa, metaforisk og konkret”.

Som medprodusent på Furia er tyske X-Filme, selskapet som står bak serien Babylon Berlin. Det internasjonalt profilerte israelske selskapet Keshet International (KI) Content Fund er også med. Norsk hovedprodusent er Monster Scripted med Lasse Greve Alsos og Håkon Briseid.

Stenberg Eriksen står blant annet bak den Emmy-priste serien Mammon 2 og Aber Bergen.

Spillefilm- og dramakonsulent Ståle Stein Berg begrunnet tildelingen på følgende måte, da NFI ga prosjektet tilskudd i fjor:

«Det er gledeleg å registrere at viljen til å kommentere straumar i samtida pregar denne søknadsrunden. «Furia» er eit prosjekt med lokalt utspring og internasjonale forgreiningar, både i dramatisk handling og i produksjons- og finansierings-strukturen. Serieskapar, og Emmy-vinnar, Gjermund Stenberg Eriksen gjorde solid inntrykk då han pitcha ideen til denne serien på Drama Series Days under årets Berlinale – såpass godt at prosjektet landa samproduksjonsavtale med solide X-Filme (Babylon Berlin) og den velrenommerte salsagenten Beta . Det er med andre ord duka for svært kompetent handsaming av denne heftige forteljinga om den nye høgreekstremismen – og prisen for å bekjempe den».

Diorama og Jul i kutoppen

Regissør Tuva Novotny (foto) og Nordisk Film Production ved Sveinung Golimo fikk nylig nær en million kroner fra NFI i produksjonstilskudd til samproduksjonen Diorama. Prosjektet har et totalbudsjett på nær 30 millioner kroner, og fikk denne uken altså 1,5 millioner fra NFTF.

Filmen handler om ekteparet Frida og Bjørn, om kjærlighet, lidenskap, sjalusi, separasjon. «De bor med tre barn i en god leilighet, og begge har jobber de elsker. Likevel er det noe som ikke stemmer. Gjennom dette helt vanlige paret følger vi deres hverdag, med et biologisk parallelt lag, som gjennom historien undersøker hva som virkelig foregår i vårt indre.»

Novotny brakdebuterte som spillefilmregissør med filmen Blindsone i fjor, også den produsert av Nordisk Film Production. Hun er først og fremst kjent som en skuespiller fra utallige skandinaviske filmer og dramaserier, og har også hatt roller internasjonalt.

Animasjonsfilmen Jul på kutoppen er tildelt 1,5 millioner, med Heidi Palm Sandberg som produsent for Qvisten og Will Ashurst som regissør. SF Studios er distributør. Filmen samproduseres med Dyreparken i Kristiansand der «Kutoppen» inngår som attraksjon i underholdningsparken.

MENY