iHUMAN går rett på VOD

iHUMAN går rett på VOD

Tonje Hessen Schei sin dokumentar iHUMAN går fra korona-amputert kinolansering til historisk premiere på VOD. Det blir Altibox, Get og Telenor/T-We, ViaPlay og SF Anytime som slipper filmen først.

Med koronastengte kinosaler over hele landet går Tonje Hessen Schei sin premierefilm iHUMAN rett på VOD.

Det vil i første omgang være AltiboxGetTelenor/T-We, ViaPlay og SF Anytime som slipper filmen, melder distributøren Vibeke Skistad i Euforia film.

– Det har aldri skjedd før at en film slippes «on demand» samme dag som den skulle vært på kino. Men vi er i en ekstremsituasjon og jeg har gjort hva jeg kan for å få filmen ut kjapt, men så kjapt hadde jeg ikke trodd var mulig, sier Skistad.

– Vi har møtt stor fleksibilitet hos samarbeidspartnerne, og her prøver vi alle noe helt nytt. Det er veldig utfordrende, men også veldig spennende. Den alvorlige kinosituasjonen tatt i betraktning, skjønte jeg at vi måtte gjøre det beste ut av dette og raskt tenke muligheter.

– Alle i kinobransjen er fullstendig klar over at ikke alle titler kan flytte seg til våren, sommeren eller høsten, og derfor lettes også trykket noe nå ved at slike lanseringer gjennomføres.

iHUMAN er regissert av Tonje Hessen Schei og tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. «iHUMAN» skulle hatt kinopremiere over hele landet i dag, fredag 13. mars.

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser «den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid». Den hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums «Global Technology Governance Summit» i april.

Hør nyeste utgaven av Filmsamtalen der Marte Stapnes og Kjetil Lismoen vurderer iHUMAN.

iHUMAN går rett på VOD

iHUMAN går rett på VOD

Tonje Hessen Schei sin dokumentar iHUMAN går fra korona-amputert kinolansering til historisk premiere på VOD. Det blir Altibox, Get og Telenor/T-We, ViaPlay og SF Anytime som slipper filmen først.

Med koronastengte kinosaler over hele landet går Tonje Hessen Schei sin premierefilm iHUMAN rett på VOD.

Det vil i første omgang være AltiboxGetTelenor/T-We, ViaPlay og SF Anytime som slipper filmen, melder distributøren Vibeke Skistad i Euforia film.

– Det har aldri skjedd før at en film slippes «on demand» samme dag som den skulle vært på kino. Men vi er i en ekstremsituasjon og jeg har gjort hva jeg kan for å få filmen ut kjapt, men så kjapt hadde jeg ikke trodd var mulig, sier Skistad.

– Vi har møtt stor fleksibilitet hos samarbeidspartnerne, og her prøver vi alle noe helt nytt. Det er veldig utfordrende, men også veldig spennende. Den alvorlige kinosituasjonen tatt i betraktning, skjønte jeg at vi måtte gjøre det beste ut av dette og raskt tenke muligheter.

– Alle i kinobransjen er fullstendig klar over at ikke alle titler kan flytte seg til våren, sommeren eller høsten, og derfor lettes også trykket noe nå ved at slike lanseringer gjennomføres.

iHUMAN er regissert av Tonje Hessen Schei og tar oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. «iHUMAN» skulle hatt kinopremiere over hele landet i dag, fredag 13. mars.

iHUMAN er den første internasjonale kinodokumentaren som viser «den akselererende industriens politiske og sosiale konsekvenser gjennom møter med noen av de største pionerene i vår tid». Den hadde verdenspremiere på prestisjetunge IDFA i Amsterdam før jul, med Edward Snowden i aftertalk. Filmen har også vært vist på FN-konferanse i Genève, presentert på G7-toppmøte og i EU, og skal vises på World Economic Forums «Global Technology Governance Summit» i april.

Hør nyeste utgaven av Filmsamtalen der Marte Stapnes og Kjetil Lismoen vurderer iHUMAN.

MENY