Filmsamtalen: «The Plot against America» og «iHuman»

Filmsamtalen: «The Plot against America» og «iHuman»

Trenger vi flere dystopier når nåtiden er så full av kriger, viruser og fandens oldemor? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen svarer et rungende ja! – særlig når dystopiene berører vår egen tid på så interessante måter som HBO-serien «The Plot against America» og Tonje Hessen Scheis dokumentar «iHuman».

The Plot against America er en dramaserie som utspiller seg i fortiden, men som i høyeste grad kommenterer nåtiden – mens dokumentaren iHuman tegner et bilde av en ganske dyster nær framtid.

Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på disse dystopiene som har Norgespremiere denne uken.

The Plot against America er laget av David Simon og Ed Burns – serieskaperne som ga oss The Wire og Treme. Men denne nye serien representerer noe helt annet. Har de lyktes med sin adaptasjon av Phillip Roths kjente roman?

Tonje Hessen Schei har i iHuman fått med seg kremen av forskere innen utviklingen av kunstig intelligens, og kommer med et nedslående og skremmende budskap: Kunstig intelligens vil ikke bare gjøre menneskelig arbeidskraft overflødig, men de frihetene vi tar for gitt, kan lett forsvinne. Dette trenger selvsagt vårt panel tid til å fordøye.

Filmsamtalen: «The Plot against America» og «iHuman»

Filmsamtalen: «The Plot against America» og «iHuman»

Trenger vi flere dystopier når nåtiden er så full av kriger, viruser og fandens oldemor? Marte Stapnes og Kjetil Lismoen svarer et rungende ja! – særlig når dystopiene berører vår egen tid på så interessante måter som HBO-serien «The Plot against America» og Tonje Hessen Scheis dokumentar «iHuman».

The Plot against America er en dramaserie som utspiller seg i fortiden, men som i høyeste grad kommenterer nåtiden – mens dokumentaren iHuman tegner et bilde av en ganske dyster nær framtid.

Marte Stapnes og Kjetil Lismoen ser nærmere på disse dystopiene som har Norgespremiere denne uken.

The Plot against America er laget av David Simon og Ed Burns – serieskaperne som ga oss The Wire og Treme. Men denne nye serien representerer noe helt annet. Har de lyktes med sin adaptasjon av Phillip Roths kjente roman?

Tonje Hessen Schei har i iHuman fått med seg kremen av forskere innen utviklingen av kunstig intelligens, og kommer med et nedslående og skremmende budskap: Kunstig intelligens vil ikke bare gjøre menneskelig arbeidskraft overflødig, men de frihetene vi tar for gitt, kan lett forsvinne. Dette trenger selvsagt vårt panel tid til å fordøye.

MENY