Giske-portrett og vikingfantasy fronter Filminvest-tildelinger

Giske-portrett og vikingfantasy fronter Filminvest-tildelinger

Viking-fantasy-boka om «Ravnejenta» og en nærgående dokumentar om Trond Giske i metoo-eraen, er blant prosjektene som har fått tilskudd fra Filminvest.

Foto: Håvard Bustnes underveis med dokumentar om Giske og Metoo

Det regionale filmfondet Filminvest har gitt tilskudd til nye film-, tv- og spillprosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag i årets første søknadsrunde.

Fondets direktør Stig Bech understreker i tildelingen verdien av å la en såpass stor andel av tilskuddet gå til utvikling i disse krisetider.

«Denne tildelingen vil gi bransjen et kjærkomment pusterom og en mulighet til å bruke tid på utvikling av nye prosjekter, inntil en kommer i gang igjen med produksjon og forhåpentlig vis kan ta igjen noe av det tapte,» sier han.

Det største tilskuddet gikk denne gangen til Filmbin, som ble tildelt 400 000 kroner til prosjektet Ravnejenta, en vikingfantasy-film basert på Torill Thorstad Haugers klassiske bokserie.

«Når den tolv år gamle Ravnejenta oppdager at hun har skjulte krefter, forandres livet hennes for alltid. For å finne sannheten om hvem hun er, må hun skape fred mellom to mektige familier som har kriget i generasjoner. Dette er en universell historie om identitet og tilhørighet, satt i vikingtid.»

Regissør er Christian Lo, produsenter Nicholas Sando og Maren Moseng. Manus er ved Trond Morten Venaasen.

UpNorth Film får utviklingstilskudd på 300 000 kroner til deres dokumentar om Trond Giske. Vi regner med at dette er samme prosjektet som regissør Håvard Bustnes først introduserte som en dokumentar om Metoo for halvannet år siden. Bustnes har fulgt Giske fra august 2018, og med unik tilgang vil han komme tett på politikeren og mennesket.

En rekke andre interessante prosjekter ble også tildelt tilskudd, melder Filminvest. Deriblant:

Blaane film er tildelt midler til to spillefilmprosjekter: Gjenforeningen og En rumpe å dø for. Sistnevnte prosjekt er basert på boken «Rumpa til Ingvar Lykke» skrevet av Nina Elisabeth Grøntvedt. Grøtvedt og regissør Elisabeth Matheson har sammen skrevet manus til kortfilmen «Rumpa», som hadde premiere under Minimalen tidligere i år. Sammen med produsent Bente Maalen i Blaane film arbeider de nå videre mot spillefilmen En rumpe å dø for.

I dokumentaren I follow rivers følger regissør Barbora Hollan elvepadler Mariann Sæther. Sæther er en av verdens beste elvepadlere. Nå står hun på kanten til sitt livs største utfordring, men helt siden hun fikk barn har presset om å legge fra seg ekstremsporten vokst seg større.

Fabelaktiv utvikler en dokumentar om Edvard Munch, og hvordan den unge Edvard ble inspirert av folk, vennskap, natur og lys på Hedmarken. En film om en av verdens mest berømte kunstnere i hans unge år

Les mer om alle prosjektene

 

Giske-portrett og vikingfantasy fronter Filminvest-tildelinger

Giske-portrett og vikingfantasy fronter Filminvest-tildelinger

Viking-fantasy-boka om «Ravnejenta» og en nærgående dokumentar om Trond Giske i metoo-eraen, er blant prosjektene som har fått tilskudd fra Filminvest.

Foto: Håvard Bustnes underveis med dokumentar om Giske og Metoo

Det regionale filmfondet Filminvest har gitt tilskudd til nye film-, tv- og spillprosjekter fra regionen Innlandet/Trøndelag i årets første søknadsrunde.

Fondets direktør Stig Bech understreker i tildelingen verdien av å la en såpass stor andel av tilskuddet gå til utvikling i disse krisetider.

«Denne tildelingen vil gi bransjen et kjærkomment pusterom og en mulighet til å bruke tid på utvikling av nye prosjekter, inntil en kommer i gang igjen med produksjon og forhåpentlig vis kan ta igjen noe av det tapte,» sier han.

Det største tilskuddet gikk denne gangen til Filmbin, som ble tildelt 400 000 kroner til prosjektet Ravnejenta, en vikingfantasy-film basert på Torill Thorstad Haugers klassiske bokserie.

«Når den tolv år gamle Ravnejenta oppdager at hun har skjulte krefter, forandres livet hennes for alltid. For å finne sannheten om hvem hun er, må hun skape fred mellom to mektige familier som har kriget i generasjoner. Dette er en universell historie om identitet og tilhørighet, satt i vikingtid.»

Regissør er Christian Lo, produsenter Nicholas Sando og Maren Moseng. Manus er ved Trond Morten Venaasen.

UpNorth Film får utviklingstilskudd på 300 000 kroner til deres dokumentar om Trond Giske. Vi regner med at dette er samme prosjektet som regissør Håvard Bustnes først introduserte som en dokumentar om Metoo for halvannet år siden. Bustnes har fulgt Giske fra august 2018, og med unik tilgang vil han komme tett på politikeren og mennesket.

En rekke andre interessante prosjekter ble også tildelt tilskudd, melder Filminvest. Deriblant:

Blaane film er tildelt midler til to spillefilmprosjekter: Gjenforeningen og En rumpe å dø for. Sistnevnte prosjekt er basert på boken «Rumpa til Ingvar Lykke» skrevet av Nina Elisabeth Grøntvedt. Grøtvedt og regissør Elisabeth Matheson har sammen skrevet manus til kortfilmen «Rumpa», som hadde premiere under Minimalen tidligere i år. Sammen med produsent Bente Maalen i Blaane film arbeider de nå videre mot spillefilmen En rumpe å dø for.

I dokumentaren I follow rivers følger regissør Barbora Hollan elvepadler Mariann Sæther. Sæther er en av verdens beste elvepadlere. Nå står hun på kanten til sitt livs største utfordring, men helt siden hun fikk barn har presset om å legge fra seg ekstremsporten vokst seg større.

Fabelaktiv utvikler en dokumentar om Edvard Munch, og hvordan den unge Edvard ble inspirert av folk, vennskap, natur og lys på Hedmarken. En film om en av verdens mest berømte kunstnere i hans unge år

Les mer om alle prosjektene

 

MENY