«Barn», «Håp» og «Ut og stjæle hester» fikk flest Kanonpriser

«Barn», «Håp» og «Ut og stjæle hester» fikk flest Kanonpriser

Med fire priser, blant annet for beste regi og manus, ble «Barn» den store filmen under utdelingen av Kanonprisen. Men «Håp» fulgte like bak med tre priser, og «Ut og stjæle hester» fikk to.

Med hele åtte nominasjoner lå det an til prisdryss til Håp under årets utgave av Kanonprisen på Kosmorama film festival i Trondheim. Isteden var det Barn som knepent stakk av med flest priser – fire i alt, blant annet for beste manus og regi for Dag Johan Haugerud.

 «Det norske filmåret 2019 kan ses tilbake på som et særdeles sterkt år, med stor internasjonal oppslutning og festivaldeltakelse for flere norske filmer», mener Kanonpris-komiteen i sin pressemelding. «Særlig har Barn bemerket seg som en suksess blant kritikere og publikummere, og dette gjenspeiles på Kanonprisen-utdelingen».

I tillegg til manus- og regiprisen til Haugerud, fikk Jan Gunnar Røise prisen for beste mannlige skuespiller og Jens Christian Fodstad for beste klipp på Barn. Prisen for beste kvinnelig hovedrolle gikk til Andrea Bræin Hovig i Håp (hun ble også tildelt Edith Carlmar-prisen samme kvelden). Gjertrud L. Jynge fikk prisen for beste birolle i samme film, mens Jørgen Stangebye Larsen fikk prisen for beste produksjonsdesign. Publikumsprisen gikk til Tunnelen.

Her er alle vinnerne:


Beste regi: Dag Johan Haugerud for Barn


Beste manus: Dag Johan Haugerud for Barn


Beste produsent: Ruben Thorkildsen for Psychobitch


Beste kvinnelige hovedrolle: Andrea Bræin Hovig for Håp


Beste mannlige hovedrolle: Jan Gunnar Røise for Barn


Beste birolle: Gjertrud L. Jynge for Håp


Beste produksjonsdesign: Jørgen Stangebye Larsen for Håp


Beste klipp: Jens Christian Fodstad for Barn


Beste foto: Rasmus Videbæk for Ut og stjæle hester


Beste lyddesign: Gisle Tveito for Ut og stjæle hester


Beste filmmusikk: Ginge Anvik for Askeladden – i Soria Moria slott


Filmwebs KanonprisPublikumsprisen: Tunnelen


Kanonprisen er bransjens prisutdeling, hvor vinnerne stemmes fram av medlemmer i fagforbundene tilknyttet de ulike kategoriene. I år ble prisene delt ut på Britannia Hotel under den sekstende utgaven av Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival.


 

«Barn», «Håp» og «Ut og stjæle hester» fikk flest Kanonpriser

«Barn», «Håp» og «Ut og stjæle hester» fikk flest Kanonpriser

Med fire priser, blant annet for beste regi og manus, ble «Barn» den store filmen under utdelingen av Kanonprisen. Men «Håp» fulgte like bak med tre priser, og «Ut og stjæle hester» fikk to.

Med hele åtte nominasjoner lå det an til prisdryss til Håp under årets utgave av Kanonprisen på Kosmorama film festival i Trondheim. Isteden var det Barn som knepent stakk av med flest priser – fire i alt, blant annet for beste manus og regi for Dag Johan Haugerud.

 «Det norske filmåret 2019 kan ses tilbake på som et særdeles sterkt år, med stor internasjonal oppslutning og festivaldeltakelse for flere norske filmer», mener Kanonpris-komiteen i sin pressemelding. «Særlig har Barn bemerket seg som en suksess blant kritikere og publikummere, og dette gjenspeiles på Kanonprisen-utdelingen».

I tillegg til manus- og regiprisen til Haugerud, fikk Jan Gunnar Røise prisen for beste mannlige skuespiller og Jens Christian Fodstad for beste klipp på Barn. Prisen for beste kvinnelig hovedrolle gikk til Andrea Bræin Hovig i Håp (hun ble også tildelt Edith Carlmar-prisen samme kvelden). Gjertrud L. Jynge fikk prisen for beste birolle i samme film, mens Jørgen Stangebye Larsen fikk prisen for beste produksjonsdesign. Publikumsprisen gikk til Tunnelen.

Her er alle vinnerne:


Beste regi: Dag Johan Haugerud for Barn


Beste manus: Dag Johan Haugerud for Barn


Beste produsent: Ruben Thorkildsen for Psychobitch


Beste kvinnelige hovedrolle: Andrea Bræin Hovig for Håp


Beste mannlige hovedrolle: Jan Gunnar Røise for Barn


Beste birolle: Gjertrud L. Jynge for Håp


Beste produksjonsdesign: Jørgen Stangebye Larsen for Håp


Beste klipp: Jens Christian Fodstad for Barn


Beste foto: Rasmus Videbæk for Ut og stjæle hester


Beste lyddesign: Gisle Tveito for Ut og stjæle hester


Beste filmmusikk: Ginge Anvik for Askeladden – i Soria Moria slott


Filmwebs KanonprisPublikumsprisen: Tunnelen


Kanonprisen er bransjens prisutdeling, hvor vinnerne stemmes fram av medlemmer i fagforbundene tilknyttet de ulike kategoriene. I år ble prisene delt ut på Britannia Hotel under den sekstende utgaven av Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival.


 

MENY