Uthaug med «Norges første storslåtte monsterfilm»

Uthaug med «Norges første storslåtte monsterfilm»

Roar Uthaug får 15 millioner i markedstilskudd til spillefilmen Troll – «Norges første storslåtte monsterfilm». Fantefilm skal lage familiefilm basert på Alf Prøysens fortelling om en teddybjørn.

Illustrasjonsbilde fra «Troll»

Norsk filminstitutt har åpnet pengesekken for den såkalte markedsstøtten, og to nye prosjekter er valgt ut blant 14 søkere.

Regissør Roar Uthaug og Motion Blur Films får 15.000.000 kroner i markedstilskudd til spillefilmen Troll – «Norges første storslåtte monsterfilm». Totalbudsjettet er på 60 millioner.

Om Troll får vi ikke vite så mye, bortsett fra noen få linjer om handlingen: «I dypet av Dovrefjell vekkes noe etter 1000 års dvale. Hvordan stoppe noe man trodde bare fantes i eventyrene?» Uthaug trenger neppe noen videre introduksjon. Han debuterte med skrekkfilmen Fritt vilt (2006) og regisserte i 2018 sin første Hollywood-film, Tomb Raider. Manus er av Espen Aukan, som blant annet skrev manus til kort-horrorfilmen Wettlaufers enke og tv-serier som Kampen og Elias på nye tokt. Motion Blur står som kjent bak Den 12. Mann og Amundsen og er nå i innspilling av Kadaver i Tsjekkia med Netflix og SF Studios.

Regissør Andrea Eckerbom og Fantefilm Fiksjon får 7.000.000 kroner i markedstilskudd til spillefilmen Teddybjørnens jul – en familiefilm basert på Alf Prøysens fortelling om en teddybjørns reise ut i verden. Totalbudsjettet er på 30 millioner.

«Teddybjørnens Jul er en sjarmerende familiefilm fra Alf Prøysens magiske univers, om Teddybjørnenes reise fra premiehylla på julemarkedet og ut i verden. Den kommer som en naturlig fortsettelse av Fantefilms tidligere julefilmer fra Prøysens univers; Snekker Andersen og Julenissen og Den vesle bygda som glømte at det var jul,» heter det blant annet i omtalen.

Regissør Eckerbom har arbeidet i en årrekke i filmbransjen. Hun debuterte som spillefilmregissør i fjor med Den vesle bygda som glemte at det var jul. Hun har også lang erfaring som regissør av reklamefilm. Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.


Om markedsordningen: NFIs markedsordning er en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial (over 200.000). Filmene og deres publikumespotensiale vurderes av et panel sammensatt av ansatte i NFI og representanter fra filmbransjen.


 

Uthaug med «Norges første storslåtte monsterfilm»

Uthaug med «Norges første storslåtte monsterfilm»

Roar Uthaug får 15 millioner i markedstilskudd til spillefilmen Troll – «Norges første storslåtte monsterfilm». Fantefilm skal lage familiefilm basert på Alf Prøysens fortelling om en teddybjørn.

Illustrasjonsbilde fra «Troll»

Norsk filminstitutt har åpnet pengesekken for den såkalte markedsstøtten, og to nye prosjekter er valgt ut blant 14 søkere.

Regissør Roar Uthaug og Motion Blur Films får 15.000.000 kroner i markedstilskudd til spillefilmen Troll – «Norges første storslåtte monsterfilm». Totalbudsjettet er på 60 millioner.

Om Troll får vi ikke vite så mye, bortsett fra noen få linjer om handlingen: «I dypet av Dovrefjell vekkes noe etter 1000 års dvale. Hvordan stoppe noe man trodde bare fantes i eventyrene?» Uthaug trenger neppe noen videre introduksjon. Han debuterte med skrekkfilmen Fritt vilt (2006) og regisserte i 2018 sin første Hollywood-film, Tomb Raider. Manus er av Espen Aukan, som blant annet skrev manus til kort-horrorfilmen Wettlaufers enke og tv-serier som Kampen og Elias på nye tokt. Motion Blur står som kjent bak Den 12. Mann og Amundsen og er nå i innspilling av Kadaver i Tsjekkia med Netflix og SF Studios.

Regissør Andrea Eckerbom og Fantefilm Fiksjon får 7.000.000 kroner i markedstilskudd til spillefilmen Teddybjørnens jul – en familiefilm basert på Alf Prøysens fortelling om en teddybjørns reise ut i verden. Totalbudsjettet er på 30 millioner.

«Teddybjørnens Jul er en sjarmerende familiefilm fra Alf Prøysens magiske univers, om Teddybjørnenes reise fra premiehylla på julemarkedet og ut i verden. Den kommer som en naturlig fortsettelse av Fantefilms tidligere julefilmer fra Prøysens univers; Snekker Andersen og Julenissen og Den vesle bygda som glømte at det var jul,» heter det blant annet i omtalen.

Regissør Eckerbom har arbeidet i en årrekke i filmbransjen. Hun debuterte som spillefilmregissør i fjor med Den vesle bygda som glemte at det var jul. Hun har også lang erfaring som regissør av reklamefilm. Manus er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad.


Om markedsordningen: NFIs markedsordning er en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial (over 200.000). Filmene og deres publikumespotensiale vurderes av et panel sammensatt av ansatte i NFI og representanter fra filmbransjen.


 

MENY