Mustafa og Peers underveis med nye prosjekter

Mustafa og Peers underveis med nye prosjekter

Forurensing, nevrotiske fedre og Saddam Husseins altmuligmann er blant mottakerne av tilskudd fra Vestnorsk filmsenter.

Halkawt Mustafa (foto) oppnådde stor suksess med Rødt hjerte (2011) og El Clasico (2015) – filmer han i vesentlig grad finansierte på egenhånd. For sistnevnte vant han Folkets Amanda for i 2016. Forrige uke var han blant de som ble tildelt tilskudd fra Vestnorsk filmsenter til sin nye film, Hiding Saddam Hussein, eller «Min venn Saddam» som den også en periode er kalt.

«Under Irak-krigen, får en bonde fra Aldore en gjest. En mann som jages av 150 000 amerikanske soldater. Gjesten er Iraks president Saddam Hussein. Bonden Alaa fra Aldore ble i løpet av 235 dager Saddams livvakt, kokk, sjåfør, frisør, rådgiver – og til slutt venn. Dette er hans historie», heter det i omtalen.

Prosjektet er tidligere tildelt støtte gjennom Norsk filminstitutts registipend-ordning, der konsulenten omtalte det slik: «Mustafa beveger seg i et landskap som er poetisk, samtidig som han ønsker å formidle noe om samfunn, politikk og medmenneskelige relasjoner. Han har gode refleksjoner rundt det å utvikle seg som regissør gjennom utfordringene i fiksjonsfilmprosjektet Min venn Saddam, som vil male et bilde av Saddam Hussein – og vise en side av mannen som ingen har sett”.

Også Bobbie Peers er underveis med enda et lekent nytt prosjekt: Sammen med Storken Richard-produsent Kristine Knudsen skal han utvikle animasjonsserien Worst Case Scenario. Det er en serie på 8 # 30 minutter om «en nevrotisk familiefar som får jobb som risikoanalytiker i et større forsikringsselskap. Hans allerede angstfylte familieliv tar en ny vending mot det supernevrotiske da selskapet skal utarbeide handlingsplaner for en A-Å liste av ulykker. Her tar de for seg alt fra zombie-apokalypser til sprengte vannledninger.»

Pandora film er som vanlig en vesentlig mottaker av tilskudd fra Vestnorsk til flere prosjekter:

Plasthavet er en dokumentarserie på 3 & 39 minutter, med manus og regi av Jan Inge Skogheim og Trude Refsahl som produsent. «Hvilke konsekvenser har plast for miljøet og for oss? På en øy utenfor Bergen skal forskerne finne nye svar. I denne dokumentarserien ser Kenneth Bruvik og Forsker Marte Haave etter nye løsninger for fremtiden.»

I ruinene av den islamske staten er en times dokumentar, med manus og regi av Morten Offerdal og Vegard Bergeim som produsent. «Etter Den islamske statens fall drar to journalister til Syria for å finne svar på hvorfor så mange sluttet seg til IS. Og hva skjer med barna som ble tatt med, eller ble født inn i den islamske staten? Når Tyrkia rykker inn i Syria drives flere mennesker på flukt nok en gang, og uansett hvilken side man står på: i en krig taper selv den som seirer.»

Les mer om prosjektene.

Mustafa og Peers underveis med nye prosjekter

Mustafa og Peers underveis med nye prosjekter

Forurensing, nevrotiske fedre og Saddam Husseins altmuligmann er blant mottakerne av tilskudd fra Vestnorsk filmsenter.

Halkawt Mustafa (foto) oppnådde stor suksess med Rødt hjerte (2011) og El Clasico (2015) – filmer han i vesentlig grad finansierte på egenhånd. For sistnevnte vant han Folkets Amanda for i 2016. Forrige uke var han blant de som ble tildelt tilskudd fra Vestnorsk filmsenter til sin nye film, Hiding Saddam Hussein, eller «Min venn Saddam» som den også en periode er kalt.

«Under Irak-krigen, får en bonde fra Aldore en gjest. En mann som jages av 150 000 amerikanske soldater. Gjesten er Iraks president Saddam Hussein. Bonden Alaa fra Aldore ble i løpet av 235 dager Saddams livvakt, kokk, sjåfør, frisør, rådgiver – og til slutt venn. Dette er hans historie», heter det i omtalen.

Prosjektet er tidligere tildelt støtte gjennom Norsk filminstitutts registipend-ordning, der konsulenten omtalte det slik: «Mustafa beveger seg i et landskap som er poetisk, samtidig som han ønsker å formidle noe om samfunn, politikk og medmenneskelige relasjoner. Han har gode refleksjoner rundt det å utvikle seg som regissør gjennom utfordringene i fiksjonsfilmprosjektet Min venn Saddam, som vil male et bilde av Saddam Hussein – og vise en side av mannen som ingen har sett”.

Også Bobbie Peers er underveis med enda et lekent nytt prosjekt: Sammen med Storken Richard-produsent Kristine Knudsen skal han utvikle animasjonsserien Worst Case Scenario. Det er en serie på 8 # 30 minutter om «en nevrotisk familiefar som får jobb som risikoanalytiker i et større forsikringsselskap. Hans allerede angstfylte familieliv tar en ny vending mot det supernevrotiske da selskapet skal utarbeide handlingsplaner for en A-Å liste av ulykker. Her tar de for seg alt fra zombie-apokalypser til sprengte vannledninger.»

Pandora film er som vanlig en vesentlig mottaker av tilskudd fra Vestnorsk til flere prosjekter:

Plasthavet er en dokumentarserie på 3 & 39 minutter, med manus og regi av Jan Inge Skogheim og Trude Refsahl som produsent. «Hvilke konsekvenser har plast for miljøet og for oss? På en øy utenfor Bergen skal forskerne finne nye svar. I denne dokumentarserien ser Kenneth Bruvik og Forsker Marte Haave etter nye løsninger for fremtiden.»

I ruinene av den islamske staten er en times dokumentar, med manus og regi av Morten Offerdal og Vegard Bergeim som produsent. «Etter Den islamske statens fall drar to journalister til Syria for å finne svar på hvorfor så mange sluttet seg til IS. Og hva skjer med barna som ble tatt med, eller ble født inn i den islamske staten? Når Tyrkia rykker inn i Syria drives flere mennesker på flukt nok en gang, og uansett hvilken side man står på: i en krig taper selv den som seirer.»

Les mer om prosjektene.

MENY