«Vinterens lengsel» nominert til den danske Bodilprisen

«Vinterens lengsel» nominert til den danske Bodilprisen

Den norske dokumentarfilmen «Vinterens Lengsel», som vi har skrytt av her på Rushprint, er nominert til Danmarks mest prestisjefylte filmpris

Blåst Film’s dokumentarfilm Vinterens lengsel (Håbets Ø på dansk) er nominert til en Bodil i kategorien Beste dokumentarfilm. Det er danske filmkritikere som står bak Bodilprisen som er Danmarks eldste filmpris.

Vinterens lengsel er regissert av Sturla Pilskog og Sidse Torstholm Larsen. Filmen er co-produsert av danske Bullitt Film og grønlandske Ánorâk film. Filmen kommer til utvalgte kinoer i Norge fra og med 12.februar.

Tidligere i høst ga Gunnar Iversen filmen svært positiv omtale:

«Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskogs Vinterens lengsel bruker tre mennesker som brennglass for å skildre Grønland av i dag, og lykkes på en imponerende måte å forene portretter av tre mennesker og samtidig skildre den situasjonen Grønland opplever i dag.»

«Vinterens lengsel er en fremragende film. Forsiktig og nedtonet, men uten å nøle bringes vi til hjertet av Grønlands situasjon i dag. Og vi bringes dit gjennom å få del i livene til Gideon, Peter og Kirsten. Tre forskjellige mennesker som på en overraskende og effektiv måte utfyller hverandre. Kirstens liv kaster lys over Gideons kursvirksomhet, og Peter forsøker å få Maniitsoq ut av den økonomiske bakevja. De har ennå ikke mistet håpet, vinterens lengsel er rettet mot en vår som vi alle håper vil komme, men mens vi venter har vi lært tre mennesker å kjenne som både er helt vanlige og samtidig helt unike.»

Les hele teksten om filmen

Still fra Vinterens Lengsel

«Vinterens lengsel» nominert til den danske Bodilprisen

«Vinterens lengsel» nominert til den danske Bodilprisen

Den norske dokumentarfilmen «Vinterens Lengsel», som vi har skrytt av her på Rushprint, er nominert til Danmarks mest prestisjefylte filmpris

Blåst Film’s dokumentarfilm Vinterens lengsel (Håbets Ø på dansk) er nominert til en Bodil i kategorien Beste dokumentarfilm. Det er danske filmkritikere som står bak Bodilprisen som er Danmarks eldste filmpris.

Vinterens lengsel er regissert av Sturla Pilskog og Sidse Torstholm Larsen. Filmen er co-produsert av danske Bullitt Film og grønlandske Ánorâk film. Filmen kommer til utvalgte kinoer i Norge fra og med 12.februar.

Tidligere i høst ga Gunnar Iversen filmen svært positiv omtale:

«Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskogs Vinterens lengsel bruker tre mennesker som brennglass for å skildre Grønland av i dag, og lykkes på en imponerende måte å forene portretter av tre mennesker og samtidig skildre den situasjonen Grønland opplever i dag.»

«Vinterens lengsel er en fremragende film. Forsiktig og nedtonet, men uten å nøle bringes vi til hjertet av Grønlands situasjon i dag. Og vi bringes dit gjennom å få del i livene til Gideon, Peter og Kirsten. Tre forskjellige mennesker som på en overraskende og effektiv måte utfyller hverandre. Kirstens liv kaster lys over Gideons kursvirksomhet, og Peter forsøker å få Maniitsoq ut av den økonomiske bakevja. De har ennå ikke mistet håpet, vinterens lengsel er rettet mot en vår som vi alle håper vil komme, men mens vi venter har vi lært tre mennesker å kjenne som både er helt vanlige og samtidig helt unike.»

Les hele teksten om filmen

Still fra Vinterens Lengsel

MENY