Siri Seljeseth med spillefilm om «makeløst mismot»

Siri Seljeseth med spillefilm om «makeløst mismot»

Siri Seljeseth, Torstein Grude og Andrei Nekrasov er blant regissørene som er tildelt produksjon- og utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland.

Torstein Grude og produsenten Piraya film fikk det største tilskuddet fra Filmkraft til dokumentaren Lyden av menn.

”En film om livets store spørsmål, sett gjennom øynene til musikeren Jørgen Tjemsland og hans mentor, en myteomspunnet gitarforsterkerbygger på Ålgård”, heter det i omtalen.

Siri Seljeseth er profilert serieskaper bak Unge Lovende. Sammen med produksjonsselskapet Chezville skal hun utvikle langfilmen Ingrid Winters makeløse mismot. Filmen er basert på Janne Stigen Drangsholts populære bok om den frustrerte kvinnen:

”Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, hverdagsangsten, jobbkonflikter, i en irrasjonell frykt for dørselgere, og i et ekteskap som har mistet piffen. Men vondt blir til verre når Ingrid sendes til jobbreise til St. Petersburg, og det som skal være starten på et forskningsamarbeid over landegrensene ender i uopprettelig kaos,” som det står i beskrivelsen av prosjektet. Det er Johan Kaos Nåden Dyrstad som skal adaptere romanen, Gary Cranner i Chezville er produsent.

Som så ofte tidligere er også Fredrik Hana med i denne tildelingsrunden, både som regissør av kortfilmen From Beyond og klipper på Lyden av menn. Og det er godt å se at Andrei Nekrasov holder koken. Denne gangen er det som kortfilmskaper han er tildelt utviklingsstøtte, med et manus inspirert av novellen «Kruttrøyk» av Torborg Nederaas. Produsent er KriStina Ann Skaret i Stray Dogs.

Les mer om alle prosjektene som har fått tilskudd fra Filmkraft Rogaland

Siri Seljeseth med spillefilm om «makeløst mismot»

Siri Seljeseth med spillefilm om «makeløst mismot»

Siri Seljeseth, Torstein Grude og Andrei Nekrasov er blant regissørene som er tildelt produksjon- og utviklingsstøtte fra Filmkraft Rogaland.

Torstein Grude og produsenten Piraya film fikk det største tilskuddet fra Filmkraft til dokumentaren Lyden av menn.

”En film om livets store spørsmål, sett gjennom øynene til musikeren Jørgen Tjemsland og hans mentor, en myteomspunnet gitarforsterkerbygger på Ålgård”, heter det i omtalen.

Siri Seljeseth er profilert serieskaper bak Unge Lovende. Sammen med produksjonsselskapet Chezville skal hun utvikle langfilmen Ingrid Winters makeløse mismot. Filmen er basert på Janne Stigen Drangsholts populære bok om den frustrerte kvinnen:

”Ingrid Winter sitter fast. I huset hun ikke får solgt, i FAU-møter, hverdagsangsten, jobbkonflikter, i en irrasjonell frykt for dørselgere, og i et ekteskap som har mistet piffen. Men vondt blir til verre når Ingrid sendes til jobbreise til St. Petersburg, og det som skal være starten på et forskningsamarbeid over landegrensene ender i uopprettelig kaos,” som det står i beskrivelsen av prosjektet. Det er Johan Kaos Nåden Dyrstad som skal adaptere romanen, Gary Cranner i Chezville er produsent.

Som så ofte tidligere er også Fredrik Hana med i denne tildelingsrunden, både som regissør av kortfilmen From Beyond og klipper på Lyden av menn. Og det er godt å se at Andrei Nekrasov holder koken. Denne gangen er det som kortfilmskaper han er tildelt utviklingsstøtte, med et manus inspirert av novellen «Kruttrøyk» av Torborg Nederaas. Produsent er KriStina Ann Skaret i Stray Dogs.

Les mer om alle prosjektene som har fått tilskudd fra Filmkraft Rogaland

MENY