Kristoffer Borgli og Anders Hammer til Sundance

Kristoffer Borgli og Anders Hammer til Sundance

Kristoffer Borgli og Anders Hammer fortsetter på hver sin måte å utforske dokumentarformatet i sine nye produksjoner som er tatt ut til Sundance film festival.

Anders Hammer har bidratt med en rekke kortdokumentarer til nyskapningen Field of Vision – en relativt ny distribusjonsplattform på nett. Hans nyeste samarbeid med Field of Vision har ført ham til Hong Kong og demonstrasjonene der.

Do Not Split handler om den siste tidens protester fra demokratiforkjemperne i den utsatte byen, fortalt gjennom en rekke demonstrasjoner som eskalerer til større konflikter da skarpt bevæpnet politi dukker opp. Filmen er tatt ut til programmet for kortdokumentarer på Sundance film festival som ble offentligjort sent i går kveld.

Hammer har tidligere fortalt om visjonen bak Field of Vision for Rushprints lesere. Under ledelsen av dokumentaristene Laura Poitras (som ikke lenger er med i ledelsen), AJ Schnack og Charlotte Cook, og med hjelp av en eBay-milliardær, forener Field og Visions redaksjonelle plattform journalistikk og dokumentar i en ny type partnerskap med filmskaperne. Nøkkelord er sjangerutforsking og fullfinansiering der filmskaperne beholder alle rettighetene til filmene sine.

Fordelen med å jobbe på denne måten er at det er opptakene som i hovedsak avgjør lengden – og ikke formatet. De vil verken tvære ut situasjoner eller bryte av noe som fungerer godt, kunne han fortelle. Han slipper å forholde meg til formateringene og sloter. Og finansieringen er bedre enn hva han får i Norge:

– Nettplatformene i Norge er ikke i nærheten av de summene og vilkårene som Field of Vision kan tilby.

Do Not Split

Kristoffer Borgli fortsetter på sin side å utforske hybriddokumentarens yttergrenser i sin kortfilm om et kult-medlem som opplever frihet. Etter at hun makter å rømme fra fangenskap hos sin egen familie, blir hun invitert av et magasin å være med på et journalistisk eksperiment: å høre musikk for første gang.

”Du vil ikke tro hennes reaksjon”, heter det i omtalen. ”En kvinne som har blitt holdt innesperret hele sitt liv har nettopp klart å rømme. Journalister fra et magasin skal filme henne høre musikk for første gang. Så går alt galt.”

Former Cult Member Hears Music For The First Time skal delta i seksjonen International narrative short films i Sundance, og er regissert og produsert av Borgli selv. En stor del av staben er amerikansk.

Borgli har laget en rekke reklamefilmer, musikkvideoer og kortfilmer som har blitt vist på flere store internasjonale festivaler og vunnet flere priser. Siden 2011 har han vært ansatt som regissør i produksjonsselskapet Bacon. I 2012 laget Borgli filmen Whateverest som ble vist på et titalls filmfestivaler, og vant pris på blant annet AFI Fest. En nedklippet musikkvideo av Whateverest vant pris på UK Music Video Awards samt beste skandinaviske video på BIFF. Borglis film Real Life Exp hadde premiere på nettstedet Nowness.com, og hans film Syndromes deltok også på South by South West (SXSW) i den offisielle kortfilm-konkurransen. Borglis spillefilmdebut DRIB ble også tatt ut til South by Southwest Film Festival.

Former Cult Member Hears Music For The First Time

 

Kristoffer Borgli og Anders Hammer til Sundance

Kristoffer Borgli og Anders Hammer til Sundance

Kristoffer Borgli og Anders Hammer fortsetter på hver sin måte å utforske dokumentarformatet i sine nye produksjoner som er tatt ut til Sundance film festival.

Anders Hammer har bidratt med en rekke kortdokumentarer til nyskapningen Field of Vision – en relativt ny distribusjonsplattform på nett. Hans nyeste samarbeid med Field of Vision har ført ham til Hong Kong og demonstrasjonene der.

Do Not Split handler om den siste tidens protester fra demokratiforkjemperne i den utsatte byen, fortalt gjennom en rekke demonstrasjoner som eskalerer til større konflikter da skarpt bevæpnet politi dukker opp. Filmen er tatt ut til programmet for kortdokumentarer på Sundance film festival som ble offentligjort sent i går kveld.

Hammer har tidligere fortalt om visjonen bak Field of Vision for Rushprints lesere. Under ledelsen av dokumentaristene Laura Poitras (som ikke lenger er med i ledelsen), AJ Schnack og Charlotte Cook, og med hjelp av en eBay-milliardær, forener Field og Visions redaksjonelle plattform journalistikk og dokumentar i en ny type partnerskap med filmskaperne. Nøkkelord er sjangerutforsking og fullfinansiering der filmskaperne beholder alle rettighetene til filmene sine.

Fordelen med å jobbe på denne måten er at det er opptakene som i hovedsak avgjør lengden – og ikke formatet. De vil verken tvære ut situasjoner eller bryte av noe som fungerer godt, kunne han fortelle. Han slipper å forholde meg til formateringene og sloter. Og finansieringen er bedre enn hva han får i Norge:

– Nettplatformene i Norge er ikke i nærheten av de summene og vilkårene som Field of Vision kan tilby.

Do Not Split

Kristoffer Borgli fortsetter på sin side å utforske hybriddokumentarens yttergrenser i sin kortfilm om et kult-medlem som opplever frihet. Etter at hun makter å rømme fra fangenskap hos sin egen familie, blir hun invitert av et magasin å være med på et journalistisk eksperiment: å høre musikk for første gang.

”Du vil ikke tro hennes reaksjon”, heter det i omtalen. ”En kvinne som har blitt holdt innesperret hele sitt liv har nettopp klart å rømme. Journalister fra et magasin skal filme henne høre musikk for første gang. Så går alt galt.”

Former Cult Member Hears Music For The First Time skal delta i seksjonen International narrative short films i Sundance, og er regissert og produsert av Borgli selv. En stor del av staben er amerikansk.

Borgli har laget en rekke reklamefilmer, musikkvideoer og kortfilmer som har blitt vist på flere store internasjonale festivaler og vunnet flere priser. Siden 2011 har han vært ansatt som regissør i produksjonsselskapet Bacon. I 2012 laget Borgli filmen Whateverest som ble vist på et titalls filmfestivaler, og vant pris på blant annet AFI Fest. En nedklippet musikkvideo av Whateverest vant pris på UK Music Video Awards samt beste skandinaviske video på BIFF. Borglis film Real Life Exp hadde premiere på nettstedet Nowness.com, og hans film Syndromes deltok også på South by South West (SXSW) i den offisielle kortfilm-konkurransen. Borglis spillefilmdebut DRIB ble også tatt ut til South by Southwest Film Festival.

Former Cult Member Hears Music For The First Time

 

MENY