Sørfond Forum-pitchene er klare

Sørfond Forum-pitchene er klare

Det kan lønne seg for norske produsenter å engasjere seg i prosjektene som pitches under Sørfond Forum neste uke: Alle de fem Sørfond-filmene som ble ferdigstilt i år fikk internasjonal premiere på en av de store filmfestivalene.

Foto fra Daugther of Rage – et av prosjektene som pitches under Sørfond Forum

Her på rushprint.no har vi i årevis oppfordret norske produsenter til å engasjere seg i samproduksjon gjennom Sørfond. Man blir ikke rik av det, men kan bygge et internasjonalt nettverk og delta på prestisjefylte festivaler.

Under Sørfond Forum 13.november vil filmskapere fra Syria, Tyrkia, Nicaragua, Vietnam og Nigeria pitche sine prosjekter for norske produsenter. Målsetningen er at forumet skal skape grobunn for samarbeid med norske produsenter slik at prosjektene kan søke støtte fra Sørfond ved neste frist, 1. mars 2020.

De inviterte prosjektene til årets pitcheforum 13.november representerer bred variasjon i både sjangre og utrykk, heter det i omtalen fra Sørfond Forum:

”Vi får blant annet servert en bittersøt kjærlighetshistorie fra et krigsrammet Syria (Nezouh), en dramathriller fra 1990-tallets Hanoi om et skeivt par og deres kamp for kjærligheten (Skin of Youth), en sjangerfilm i sort-hvitt med inspirasjon fra vest-afrikansk mytologi som omhandler en fiskelandsby som kastes ut i kaos når forbindelsen med havgudinnen Mami Wata blir brutt (Mami Wata), en tyrkisk fortelling om en skuespiller med bipolar lidelse (New Dawn Fades), om livet til 8 år gamle Maria som må klare seg på egenhånd (Daughter of Rage) og den vietnamesiske pensjonisten Mrs. Nguyên som reiser til Berlin for å hente asken til sin tyske eksmann (Cu Li Never Cires).” (les mer om prosjektene)

Alle de fem Sørfond-filmene som ble ferdigstilt i år fikk sin internasjonale premiere på en av de store internasjonale filmfestivalene: Guddommelig kjærlighet (Berlinalen), Khartoum Offside (Berlinalen), You Will Die at Twenty (Venezia), Made in Bangladesh (Toronto) og 1982 (Toronto). Og om noen uker får Sørfond-støttede Starless Dreams æren av å åpne IDFA i Amsterdam, verdens største dokumentarfilmfestival, melder Sørfond. Og legger til:

«Et ytterliggere insentiv for norske produsenter å komme på årets Sørfond Forum fondets retningslinjer som ble endret i januar 2019. Endringene går i hovedsak ut at prosjekter som søker ved den årlige fristen i mars, må gjennom en pre-seleksjonsprosess før de presenteres til juryen. De inviterte prosjektene til Sørfonds pitcheforum vil automatisk gå videre fra pre-seleksjonen og presenteres direkte for juryen. For mer informasjon om pre-seleksjonen, se § i fondets retningslinjer

Dato: Onsdag 13. november

Tid: kl. 09:30-16:30
Sted: Vega Scene i Hausmanns gate 28, 0182 Oslo.

Påmeldingen til pitcheforumet

I tillegg til prosjektene som kommer for å pitche, har Sørfond Forum et faglig program samme dagen:

  • Produsent Katrin Pors (DK) fra det suksessrike produksjonsselskapet Snowglobe holder et innlegg under tittelen «Why We Co-Produce»
  • Casestudy av den prisvinnende filmen You Will Die at Twenty (Sudan) der vi ser nærmere på hvordan de jobbet med finansieringen av filmen og om utfordringene teamet møtte underveis i produksjonen.
  • Kritiker, festivalprogrammerer og produsent Kaleem Aftab (UK) holder en presentasjon om viktigheten av en grundig forberedt presse- og festivalstrategi.

www.sorfond.com

Sørfond Forum-pitchene er klare

Sørfond Forum-pitchene er klare

Det kan lønne seg for norske produsenter å engasjere seg i prosjektene som pitches under Sørfond Forum neste uke: Alle de fem Sørfond-filmene som ble ferdigstilt i år fikk internasjonal premiere på en av de store filmfestivalene.

Foto fra Daugther of Rage – et av prosjektene som pitches under Sørfond Forum

Her på rushprint.no har vi i årevis oppfordret norske produsenter til å engasjere seg i samproduksjon gjennom Sørfond. Man blir ikke rik av det, men kan bygge et internasjonalt nettverk og delta på prestisjefylte festivaler.

Under Sørfond Forum 13.november vil filmskapere fra Syria, Tyrkia, Nicaragua, Vietnam og Nigeria pitche sine prosjekter for norske produsenter. Målsetningen er at forumet skal skape grobunn for samarbeid med norske produsenter slik at prosjektene kan søke støtte fra Sørfond ved neste frist, 1. mars 2020.

De inviterte prosjektene til årets pitcheforum 13.november representerer bred variasjon i både sjangre og utrykk, heter det i omtalen fra Sørfond Forum:

”Vi får blant annet servert en bittersøt kjærlighetshistorie fra et krigsrammet Syria (Nezouh), en dramathriller fra 1990-tallets Hanoi om et skeivt par og deres kamp for kjærligheten (Skin of Youth), en sjangerfilm i sort-hvitt med inspirasjon fra vest-afrikansk mytologi som omhandler en fiskelandsby som kastes ut i kaos når forbindelsen med havgudinnen Mami Wata blir brutt (Mami Wata), en tyrkisk fortelling om en skuespiller med bipolar lidelse (New Dawn Fades), om livet til 8 år gamle Maria som må klare seg på egenhånd (Daughter of Rage) og den vietnamesiske pensjonisten Mrs. Nguyên som reiser til Berlin for å hente asken til sin tyske eksmann (Cu Li Never Cires).” (les mer om prosjektene)

Alle de fem Sørfond-filmene som ble ferdigstilt i år fikk sin internasjonale premiere på en av de store internasjonale filmfestivalene: Guddommelig kjærlighet (Berlinalen), Khartoum Offside (Berlinalen), You Will Die at Twenty (Venezia), Made in Bangladesh (Toronto) og 1982 (Toronto). Og om noen uker får Sørfond-støttede Starless Dreams æren av å åpne IDFA i Amsterdam, verdens største dokumentarfilmfestival, melder Sørfond. Og legger til:

«Et ytterliggere insentiv for norske produsenter å komme på årets Sørfond Forum fondets retningslinjer som ble endret i januar 2019. Endringene går i hovedsak ut at prosjekter som søker ved den årlige fristen i mars, må gjennom en pre-seleksjonsprosess før de presenteres til juryen. De inviterte prosjektene til Sørfonds pitcheforum vil automatisk gå videre fra pre-seleksjonen og presenteres direkte for juryen. For mer informasjon om pre-seleksjonen, se § i fondets retningslinjer

Dato: Onsdag 13. november

Tid: kl. 09:30-16:30
Sted: Vega Scene i Hausmanns gate 28, 0182 Oslo.

Påmeldingen til pitcheforumet

I tillegg til prosjektene som kommer for å pitche, har Sørfond Forum et faglig program samme dagen:

  • Produsent Katrin Pors (DK) fra det suksessrike produksjonsselskapet Snowglobe holder et innlegg under tittelen «Why We Co-Produce»
  • Casestudy av den prisvinnende filmen You Will Die at Twenty (Sudan) der vi ser nærmere på hvordan de jobbet med finansieringen av filmen og om utfordringene teamet møtte underveis i produksjonen.
  • Kritiker, festivalprogrammerer og produsent Kaleem Aftab (UK) holder en presentasjon om viktigheten av en grundig forberedt presse- og festivalstrategi.

www.sorfond.com

MENY