Parterapi og ZombieLars nominert til Rose d’Or

Parterapi og ZombieLars nominert til Rose d’Or

Parterapi og ZombieLars er nominert til en av tv-verdenens mest prestisjefylte priser, Rose d’Or.

En jury bestående av 60 bransjeaktører har plukket ut 40 nominerte innen 10 ulike kategorier. ZombieLars er nominert innen barne- og ungdomskategorien for sin andre sesong, mens Parterapi er blant utfordrerne innen komedie-kategorien. Ingen skandinaviske produksjoner nådde opp i drama-kategorien, men det er kanskje ikke så rart: årets utvalgte består av råsterke serier som blant annet Killing Eve, Chernobyl og Succession.

Den 58. årlige Rose d’Or Gala finner sted 1.desember i London. For første gang er prisutdelingen arrangert av C21 på vegne av European Broadcasting Union.

ZombieLars har gått sin seiersgang på NRK og andre nordiske tv-kanaler. Serieskaperne Thomas Seeberg Torjussen og Gisle Halvorsen har fått mye skryt for å skape noe nytt og originalt for barn og unge, med ingredienser som psykisk lidelse, fascisme og utenforskap. Blant annet ble serien tildelt to priser under den internasjonale tv-festivalen Prix Jeunesse i fjor.

I et intervju med Rushprint fra i fjor oppsummerte Torjussen og Halvorsen sine tre sesonger med en serie som har skremt vannet av svenskene, men som har et budskap som er viktigere enn på lenge, mente de.

I sentrale roller finner vi blant annet Leonard Valestrand Eike, Hannah Raanes-Holm, Helena F. ØdvenDat Gia Nguyen, Laila Goody og Ine Marie Wilmann. Manus til den andre sesongen er av Thomas Seeberg TorjussenThorkild Schrumpf og Gisle Halvorsen, regissører er Tonje Voreland og Gisle Halvorsen, fotografer Anna Myking og Snorre SolfjeldAnne Bergseng, Ingunn Sundelin og Gisle Halvorsen er produsenter og Eric Vogel eksekutiv produsent.

Parterapi er kanskje ikke like original som ZombieLars, men har gjennom Kevin Vågenes mange skikkelser rørt ved noe publikum gjenkjenner. Som Jon Inge Faldalen skrev her på rushprint.no:

«Vågenes ”peker på og gjør narr av det fellesmenneskelige i snurrig oppførsel i nære relasjoner, og ikke ved å peke på og gjøre narr av forskjeller som kjønn, etnisitet, klasse, alder, legning, kroppsform osv., kjennetegn som har preget enkelte humortradisjoner som i den senere tid er blitt spilt mer ut på mainstreamens bredder, og kanskje heller funnet ny grobunn i sosiale medier, nettnisjer og kommentarfelt. Den nye sesongen av hans brennende presise forstørrelsesglasshumorserie viser igjen dette. De små og store relasjonelle detaljene og gestene og de skamløse gjentakelsene av dem er fortsatt effektive og morsomme! Vi kan alle kjenne oss igjen».

Seefood er produsent, Vågenes er seriens skaper og forfatter sammen med Martin Zimmer. Regissør er Lars Kristian Flemmen. Serien ble lansert i NRK TV høsten 2017, og den andre sesongen gikk høsten 2018 og ble en seersuksess med bortimot én million seere per episode. Under Humorprisen 2018 vant serien klassen for årets humorprogram, mens Vågnes ble kåret til årets morsomste på TV.

Parterapi og ZombieLars nominert til Rose d’Or

Parterapi og ZombieLars nominert til Rose d’Or

Parterapi og ZombieLars er nominert til en av tv-verdenens mest prestisjefylte priser, Rose d’Or.

En jury bestående av 60 bransjeaktører har plukket ut 40 nominerte innen 10 ulike kategorier. ZombieLars er nominert innen barne- og ungdomskategorien for sin andre sesong, mens Parterapi er blant utfordrerne innen komedie-kategorien. Ingen skandinaviske produksjoner nådde opp i drama-kategorien, men det er kanskje ikke så rart: årets utvalgte består av råsterke serier som blant annet Killing Eve, Chernobyl og Succession.

Den 58. årlige Rose d’Or Gala finner sted 1.desember i London. For første gang er prisutdelingen arrangert av C21 på vegne av European Broadcasting Union.

ZombieLars har gått sin seiersgang på NRK og andre nordiske tv-kanaler. Serieskaperne Thomas Seeberg Torjussen og Gisle Halvorsen har fått mye skryt for å skape noe nytt og originalt for barn og unge, med ingredienser som psykisk lidelse, fascisme og utenforskap. Blant annet ble serien tildelt to priser under den internasjonale tv-festivalen Prix Jeunesse i fjor.

I et intervju med Rushprint fra i fjor oppsummerte Torjussen og Halvorsen sine tre sesonger med en serie som har skremt vannet av svenskene, men som har et budskap som er viktigere enn på lenge, mente de.

I sentrale roller finner vi blant annet Leonard Valestrand Eike, Hannah Raanes-Holm, Helena F. ØdvenDat Gia Nguyen, Laila Goody og Ine Marie Wilmann. Manus til den andre sesongen er av Thomas Seeberg TorjussenThorkild Schrumpf og Gisle Halvorsen, regissører er Tonje Voreland og Gisle Halvorsen, fotografer Anna Myking og Snorre SolfjeldAnne Bergseng, Ingunn Sundelin og Gisle Halvorsen er produsenter og Eric Vogel eksekutiv produsent.

Parterapi er kanskje ikke like original som ZombieLars, men har gjennom Kevin Vågenes mange skikkelser rørt ved noe publikum gjenkjenner. Som Jon Inge Faldalen skrev her på rushprint.no:

«Vågenes ”peker på og gjør narr av det fellesmenneskelige i snurrig oppførsel i nære relasjoner, og ikke ved å peke på og gjøre narr av forskjeller som kjønn, etnisitet, klasse, alder, legning, kroppsform osv., kjennetegn som har preget enkelte humortradisjoner som i den senere tid er blitt spilt mer ut på mainstreamens bredder, og kanskje heller funnet ny grobunn i sosiale medier, nettnisjer og kommentarfelt. Den nye sesongen av hans brennende presise forstørrelsesglasshumorserie viser igjen dette. De små og store relasjonelle detaljene og gestene og de skamløse gjentakelsene av dem er fortsatt effektive og morsomme! Vi kan alle kjenne oss igjen».

Seefood er produsent, Vågenes er seriens skaper og forfatter sammen med Martin Zimmer. Regissør er Lars Kristian Flemmen. Serien ble lansert i NRK TV høsten 2017, og den andre sesongen gikk høsten 2018 og ble en seersuksess med bortimot én million seere per episode. Under Humorprisen 2018 vant serien klassen for årets humorprogram, mens Vågnes ble kåret til årets morsomste på TV.

MENY