Jarand Herdal med den første norskspråklige Netflix-filmen

Jarand Herdal med den første norskspråklige Netflix-filmen

Netflix annonserte i dag sin første norskspråklige film: Kadaver, med manus og regi av Jarand Herdal, mest kjent som musikkvideo-regissør.

I Rushprint har vi lenge spekulert i når strømmetjenestene for alvor skal kaste seg over det nordiske langfilmformatet. I dag inntraff det som kan bli et avgjørende vendepunkt for den utviklingen:

Under Stockholm Filmfestival annonserte Netflix to nye Netflix-filmer fra Norden: Kadaver fra Norge, produsert av Motion Blur og Red Dot fra Sverige, produsert av SF Studios. I tillegg annonserte Netflix kjøpet av de globale rettighetene til den danske spillefilmen Shadow In My Eyes.

Kadaver vil få premiere på Netflix. Filmen er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur Films, med Jarand Herdal som manusforfatter og regissør.

Så hvem er Herdal? Den 23 år gamle regissøren har bodd i Los Angeles siden han begynte å studere ved USC i 2013, og har laget musikkvideoer for en rekke profilerte artister. Han har regissert videoer for blant andre Astrid S, Broiler, Tungevaag & Raaban, Alan Walker og Steve Aoki.

Kadaver er en grøsser ”som viser hvor langt mennesker er villig til å gå for å overleve», heter det i omtalen. «I etterdønningene av en atomkatastrofe befinner Leonora, Jacob og datteren deres Alice seg på randen av overlevelse. En dag inviterer det lokale hotellet overlevende til å se et skuespill med et måltid inkludert – et raust tilbud til de i nød. Uten særlig valg drar familien på tre til hotellet, hvor hotelldirektøren Mathias, introduserer hele hotellet som scenen. Publikum blir gitt masker for å skille seg fra skuespillerne, men alt tar en uhyggelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkeligheten og skuespillet blir raskt utydelig, helt til Alice forsvinner rett foran øynene på Leonora og Jacob. Da er det ikke lenger noen tvil: Det er noe alvorlig galt med hotellet til Mathias”.

Foreløpig vet vi ingenting om hvem som skal spille i filmen. Lina Brouneus, fra det nordeuropeiske kontoret til Netflix, avslører heller ikke noe i sin uttalelse: «Alle disse tre filmene er unike på sin egen måte, det er sterke sjangerfilmer med engasjerende historier drevet av dyktige kreatører. Sammen viser de en stor bredde av forskjellige sjangre, som også vil vise allsidigheten og kvaliteten som ligger i nordisk film», sier hun.

Motion Blur Films står som kjent bak filmer som Amundsen (2019) regissert av Espen Sandberg, Den 12. Mann (2018) regissert av Harald Zwart og tv-serien Oljefondet regissert av Harald Zwart og Petter Holmsen.

Jarand Herdal med den første norskspråklige Netflix-filmen

Jarand Herdal med den første norskspråklige Netflix-filmen

Netflix annonserte i dag sin første norskspråklige film: Kadaver, med manus og regi av Jarand Herdal, mest kjent som musikkvideo-regissør.

I Rushprint har vi lenge spekulert i når strømmetjenestene for alvor skal kaste seg over det nordiske langfilmformatet. I dag inntraff det som kan bli et avgjørende vendepunkt for den utviklingen:

Under Stockholm Filmfestival annonserte Netflix to nye Netflix-filmer fra Norden: Kadaver fra Norge, produsert av Motion Blur og Red Dot fra Sverige, produsert av SF Studios. I tillegg annonserte Netflix kjøpet av de globale rettighetene til den danske spillefilmen Shadow In My Eyes.

Kadaver vil få premiere på Netflix. Filmen er produsert av Espen Horn og Kristian Strand Sinkerud fra Motion Blur Films, med Jarand Herdal som manusforfatter og regissør.

Så hvem er Herdal? Den 23 år gamle regissøren har bodd i Los Angeles siden han begynte å studere ved USC i 2013, og har laget musikkvideoer for en rekke profilerte artister. Han har regissert videoer for blant andre Astrid S, Broiler, Tungevaag & Raaban, Alan Walker og Steve Aoki.

Kadaver er en grøsser ”som viser hvor langt mennesker er villig til å gå for å overleve», heter det i omtalen. «I etterdønningene av en atomkatastrofe befinner Leonora, Jacob og datteren deres Alice seg på randen av overlevelse. En dag inviterer det lokale hotellet overlevende til å se et skuespill med et måltid inkludert – et raust tilbud til de i nød. Uten særlig valg drar familien på tre til hotellet, hvor hotelldirektøren Mathias, introduserer hele hotellet som scenen. Publikum blir gitt masker for å skille seg fra skuespillerne, men alt tar en uhyggelig vending når gjestene begynner å forsvinne. Skillet mellom virkeligheten og skuespillet blir raskt utydelig, helt til Alice forsvinner rett foran øynene på Leonora og Jacob. Da er det ikke lenger noen tvil: Det er noe alvorlig galt med hotellet til Mathias”.

Foreløpig vet vi ingenting om hvem som skal spille i filmen. Lina Brouneus, fra det nordeuropeiske kontoret til Netflix, avslører heller ikke noe i sin uttalelse: «Alle disse tre filmene er unike på sin egen måte, det er sterke sjangerfilmer med engasjerende historier drevet av dyktige kreatører. Sammen viser de en stor bredde av forskjellige sjangre, som også vil vise allsidigheten og kvaliteten som ligger i nordisk film», sier hun.

Motion Blur Films står som kjent bak filmer som Amundsen (2019) regissert av Espen Sandberg, Den 12. Mann (2018) regissert av Harald Zwart og tv-serien Oljefondet regissert av Harald Zwart og Petter Holmsen.

MENY