Titina håver inn europeisk filmstøtte

Titina håver inn europeisk filmstøtte

Kajsa Næss og Mikrofilm er denne uken tildelt millionstøtte fra både Eurimages og Screen Brussels. Les mer om animasjonsfilmen og se bilder som ikke er vist før.

Animasjonsfilmen Titina var det eneste norske prosjektet som nådde opp i denne tildelingsrunden hos Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon. Filmen fikk 4,7 millioner kroner i tilskudd, melder Kreativt Europa i Norge. Det gjør denne uken til noe av en fest for filmskaperne i Mikrofilm, som på mandag også fikk tilslag på søknad hos Screen Brussels på 225.000 Euro. Dette betyr at produksjonen nå er finansiert, melder produsent Tonje Skar Reiersen i Mikrofilm

Titina har et et samlet budsjett på hele 72 millioner, og fikk tidligere i år 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt og 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond. Med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, skildrer Næss rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen. Men helt sentralt for historien står selskapshunden Titina som ifølge Næss vil tilføre de to mennene et visst komisk skjær.

Ståle Stein Berg er Norges representant i Eurimages, og har følgende å si om tildelingen:

”Den internasjonale appellen har no blitt bekrefta av Eurimages, som denne veka innvilga 460 000 euro til prosjektet. I den samanheng var det bemerka at Titina ikkje berre fortel eit eventyrleg drama, men at filmen formidlar europeisk kulturhistorie organisk og innovativt, og at Titina fullt ut rettferdiggjer referansane til filmstorheiter som Jacques Tati, Buster Keaton og Hayao Miyazaki.»

Produsenter er Mikrofilm AS ved Lise Fearnley og Skar Reiersen, med executive produsenter Kristine Knudsen og Axel Helgeland. Belgiske Vivi Film er internasjonal samprodusent.

(Les mer om handlingen i filmen etter stillbildene)

Mer om Titina:
«Polarsuperstjerne Roald Amundsen har satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Etter flere mislykkede forsøk får Amundsen en oppsiktsvekkende idé: Han vil fly til Nordpolen med luftskip.  Den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile drømmer om eventyrlige bedrifter. Her en kontinental mann med hang til komfort. Når Amundsen tar kontakt, griper Nobile sjansen til triumf. Han tar med sin elskede foxterrier Titina, vel vitende om at Titina foretrekker storbyliv framfor villmarkseventyr.  Men er Nordpolen stor nok for to overdimensjonerte egoer? Og hvordan takler Titina polare forhold?»

Titina håver inn europeisk filmstøtte

Titina håver inn europeisk filmstøtte

Kajsa Næss og Mikrofilm er denne uken tildelt millionstøtte fra både Eurimages og Screen Brussels. Les mer om animasjonsfilmen og se bilder som ikke er vist før.

Animasjonsfilmen Titina var det eneste norske prosjektet som nådde opp i denne tildelingsrunden hos Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon. Filmen fikk 4,7 millioner kroner i tilskudd, melder Kreativt Europa i Norge. Det gjør denne uken til noe av en fest for filmskaperne i Mikrofilm, som på mandag også fikk tilslag på søknad hos Screen Brussels på 225.000 Euro. Dette betyr at produksjonen nå er finansiert, melder produsent Tonje Skar Reiersen i Mikrofilm

Titina har et et samlet budsjett på hele 72 millioner, og fikk tidligere i år 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt og 3,5 millioner fra Nordisk Film & TV Fond. Med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, skildrer Næss rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen. Men helt sentralt for historien står selskapshunden Titina som ifølge Næss vil tilføre de to mennene et visst komisk skjær.

Ståle Stein Berg er Norges representant i Eurimages, og har følgende å si om tildelingen:

”Den internasjonale appellen har no blitt bekrefta av Eurimages, som denne veka innvilga 460 000 euro til prosjektet. I den samanheng var det bemerka at Titina ikkje berre fortel eit eventyrleg drama, men at filmen formidlar europeisk kulturhistorie organisk og innovativt, og at Titina fullt ut rettferdiggjer referansane til filmstorheiter som Jacques Tati, Buster Keaton og Hayao Miyazaki.»

Produsenter er Mikrofilm AS ved Lise Fearnley og Skar Reiersen, med executive produsenter Kristine Knudsen og Axel Helgeland. Belgiske Vivi Film er internasjonal samprodusent.

(Les mer om handlingen i filmen etter stillbildene)

Mer om Titina:
«Polarsuperstjerne Roald Amundsen har satt seg fore å erobre den siste uoppdagede flekken på kartet, men er litt lei av å gå på ski. Etter flere mislykkede forsøk får Amundsen en oppsiktsvekkende idé: Han vil fly til Nordpolen med luftskip.  Den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile drømmer om eventyrlige bedrifter. Her en kontinental mann med hang til komfort. Når Amundsen tar kontakt, griper Nobile sjansen til triumf. Han tar med sin elskede foxterrier Titina, vel vitende om at Titina foretrekker storbyliv framfor villmarkseventyr.  Men er Nordpolen stor nok for to overdimensjonerte egoer? Og hvordan takler Titina polare forhold?»

MENY