Sapegin hentet hjem publikumsprisen fra Fredrikstad

Sapegin hentet hjem publikumsprisen fra Fredrikstad

Pjotr Sapegins nye animasjonsfilm «Menneskets opprinnelse» ble tildelt publikumsprisen under Fredrikstad Animation Festival. Les mer om alle prisene.

Som vi har meldt om før, vender Pjotr Sapegin i Menneskets opprinnelse tilbake til den glassbord-teknikken han ble så kjent for tidlig i karrieren. Filmen skildrer Nora (15) ”en opprørsk tenåring som strever med å finne sin sanne identitet og sin plass i verden. Hun kommer på en forklaring: at alle mennesker på jorda opprinnelig emigrerte fra den firkantede Krystallplaneten, men at de mistet hukommelsen på veien. Nora tror hun begynner å huske noe av fortiden på Krystallplaneten. Kanskje det finnes andre som opplever det samme?”

Da prosjektet fikk støtte fra Norsk filminstitutt begrunnet konsulenten tildelingen slik:

”Dette er et visuelt originalt prosjekt fra en prisbelønnet og erfaren animasjonsregissør. Sapegin ønsker med denne filmen å bruke sine egne erfaringer som immigrant til Norge, og lage en film om menneskets dobbelthet; om opplevelsen av både tilhørighet og ensomhet som gjør oss annerledes fra noen annen skapning på jorda. Sapegin går her tilbake til å bruke sin glassbordteknikk, som han har hatt stor suksess med tidligere, og kombinerer denne spesielle teknikken med stop-motion 2D- og 3D-animasjons-figurer. Historiens løsning på det universelle mysteriet om menneskets opprinnelse i kombinasjon med regissørens fantasifulle, humoristiske og vakre visuelle univers gjør dette til et prosjekt med en sterk kunstnerisk egenart som jeg tror kan glede et stort nasjonalt og internasjonalt publikum”.

«Menneskets opprinnelse»

Menneskets opprinnelse  er en samproduksjon mellom Sapegins selskap Norwegian Toolbox (Oslo) og Fabelfjord (Tromsø). Produsent er Merete Korsberg fra Fabelfjord, som også var delaktig i den hederlige omtalen som ble Endre Skandfer til del med barnefilmen Rudy og lynmonsteret.

Årets pris for Beste Nordisk-Baltiske kortfilm gikk til Robin Jensen for Farse. Den omhalder ”en mann, en kvinne og en kjøttkvern: Kjærlighet er rotete. En forferdelig fabel om dødelig lidenskap”. Juryen valgte å begrunne tildelingen med følgende dikt: «En film som fikk oss til å smile. Ikke for mye. Ikke for lite. Akkurat som et godt kyss som får deg til å småle av lykke».

Les mer om alle prisene, deriblant prisen til Anna Tystad Aronson for livslang innsats for nordisk animasjonsfilm.

Sapegin hentet hjem publikumsprisen fra Fredrikstad

Sapegin hentet hjem publikumsprisen fra Fredrikstad

Pjotr Sapegins nye animasjonsfilm «Menneskets opprinnelse» ble tildelt publikumsprisen under Fredrikstad Animation Festival. Les mer om alle prisene.

Som vi har meldt om før, vender Pjotr Sapegin i Menneskets opprinnelse tilbake til den glassbord-teknikken han ble så kjent for tidlig i karrieren. Filmen skildrer Nora (15) ”en opprørsk tenåring som strever med å finne sin sanne identitet og sin plass i verden. Hun kommer på en forklaring: at alle mennesker på jorda opprinnelig emigrerte fra den firkantede Krystallplaneten, men at de mistet hukommelsen på veien. Nora tror hun begynner å huske noe av fortiden på Krystallplaneten. Kanskje det finnes andre som opplever det samme?”

Da prosjektet fikk støtte fra Norsk filminstitutt begrunnet konsulenten tildelingen slik:

”Dette er et visuelt originalt prosjekt fra en prisbelønnet og erfaren animasjonsregissør. Sapegin ønsker med denne filmen å bruke sine egne erfaringer som immigrant til Norge, og lage en film om menneskets dobbelthet; om opplevelsen av både tilhørighet og ensomhet som gjør oss annerledes fra noen annen skapning på jorda. Sapegin går her tilbake til å bruke sin glassbordteknikk, som han har hatt stor suksess med tidligere, og kombinerer denne spesielle teknikken med stop-motion 2D- og 3D-animasjons-figurer. Historiens løsning på det universelle mysteriet om menneskets opprinnelse i kombinasjon med regissørens fantasifulle, humoristiske og vakre visuelle univers gjør dette til et prosjekt med en sterk kunstnerisk egenart som jeg tror kan glede et stort nasjonalt og internasjonalt publikum”.

«Menneskets opprinnelse»

Menneskets opprinnelse  er en samproduksjon mellom Sapegins selskap Norwegian Toolbox (Oslo) og Fabelfjord (Tromsø). Produsent er Merete Korsberg fra Fabelfjord, som også var delaktig i den hederlige omtalen som ble Endre Skandfer til del med barnefilmen Rudy og lynmonsteret.

Årets pris for Beste Nordisk-Baltiske kortfilm gikk til Robin Jensen for Farse. Den omhalder ”en mann, en kvinne og en kjøttkvern: Kjærlighet er rotete. En forferdelig fabel om dødelig lidenskap”. Juryen valgte å begrunne tildelingen med følgende dikt: «En film som fikk oss til å smile. Ikke for mye. Ikke for lite. Akkurat som et godt kyss som får deg til å småle av lykke».

Les mer om alle prisene, deriblant prisen til Anna Tystad Aronson for livslang innsats for nordisk animasjonsfilm.

MENY