Sant & Usant produserer for Netflix Original

Sant & Usant produserer for Netflix Original

En oppveksthistorie fra Brooklyn blir den første norske dokumentarfilmen som er produsert for Netflix Original.

Sisters on track er tittelen på dokumentarfilmen som regissørene Tone Grøttjord-Glenne og Corinne van der Broch har fått gjennomslag for hos strømmetjenesten, med Anita Rehoff Larsen og Grøttjord-Glenne som produsent for Sant & Usant.

Filmen er en oppveksthistorie fra Brooklyn som følger tre hjemløse søstre som «mot alle odds» blir oppdaget som fremtidens løpetalenter:

«Tre hjemløse søstre Tai (13), Rainn (12) og Brooke (11), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL. Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av TV-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra bosenteret for hjemmeløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid».

Samarbeidet startet i 2016 da Grøttjord Glenne ble ringt opp av sine god venn og regikollega fra Brooklyn.

Corinne van der Borch hadde kommet over en helt utrolig historie i nabolaget sitt og lurte på om dette var noe vi kunne jobbe på sammen. Noen uker senere fløy jeg til NY, og siden da har vi jobbet side om side som regissører på filmen sammen i samarbeid med resten av det lokale kreative teamet, sier regissør Grøttjord-Glenne.

– Da vi møtte jentene for første gang tok vi bussen sammen i Brooklyn. Det var en mor der med to barn, hun så opp til jentene og spurte: «Er du en av Sheppard-søstrene? Du er en slik inspirasjon for mine barn og andre barn til å følge drømmen deres». Alle rundt satt med tårer i øynene, og det var da vi forsto at det virkelig var noe spesielt, og vi må få historien ut over hele verden. Netflix ble for oss en mulighet til å nå dette målet.

Filmen er blitt utviklet med midler fra Norsk filminstitutt, Kreativt Europa, Fritt ord og Sant & Usant. Begynnelsen på samarbeidet startet høsten 2018 da Sant & Usant presenterte prosjektet på Doc Norway i Bergen.


Sant & Usant er et prisvinnende norsk dokumentarfilm selskap som har levert filmer til et norsk og internasjonalt publikum siden 2007. Filmene deres har blitt vist i mer enn 100 land; på tv, festivaler og på kino. Sant & Usant har de siste årene satset for å nå det amerikanske markedet og de globale strømningstjenestene med filmene sine.

Tone Grøttjord-Glenne har 20 års erfaring som regissør og produsent. I 2006 startet hun selskapet Sant & Usant. Hun er utdannet ved National film school i London. Filmene hennes har hatt premiere på festivaler som IDFA og Hotdocs og distribuert over hele verden. Hun regisserer for tiden to filmer; «Alt det jeg er», og «Sisters on track».

Anita Rehoff Larsen har jobbet som produsent i Sant & Usant siden 2010, fra 2012 også som medeier i selskapet. Hun har utviklet seg som produsent for både norske og internasjonale regissører, og mange av filmene hennes som produsent handler om barn og unge. Anita produserer for tiden flere internasjonale filmer i Sant & Usant.


 

Sant & Usant produserer for Netflix Original

Sant & Usant produserer for Netflix Original

En oppveksthistorie fra Brooklyn blir den første norske dokumentarfilmen som er produsert for Netflix Original.

Sisters on track er tittelen på dokumentarfilmen som regissørene Tone Grøttjord-Glenne og Corinne van der Broch har fått gjennomslag for hos strømmetjenesten, med Anita Rehoff Larsen og Grøttjord-Glenne som produsent for Sant & Usant.

Filmen er en oppveksthistorie fra Brooklyn som følger tre hjemløse søstre som «mot alle odds» blir oppdaget som fremtidens løpetalenter:

«Tre hjemløse søstre Tai (13), Rainn (12) og Brooke (11), blir oppdaget ved en tilfeldighet av en trener fra Jeuness Track Club for jenter i Brooklyn, New York. Uten noen tidligere idrettserfaring begynner de å trene med klubben, og i løpet av et år vinner alle de tre jentene medaljer ved det nasjonale junior-OL. Over natten blir de en nasjonal sensasjon og introduseres for en spennende verden av TV-talk shows og kjendiser. En verden veldig langt borte fra bosenteret for hjemmeløse der de bor sammen med deres mor, Tonia. Sisters on Track er en oppvekst historie om håp, søskenkjærlighet og tilhørighet, da tre unge søstre løper mot alle odds mot en lysere fremtid».

Samarbeidet startet i 2016 da Grøttjord Glenne ble ringt opp av sine god venn og regikollega fra Brooklyn.

Corinne van der Borch hadde kommet over en helt utrolig historie i nabolaget sitt og lurte på om dette var noe vi kunne jobbe på sammen. Noen uker senere fløy jeg til NY, og siden da har vi jobbet side om side som regissører på filmen sammen i samarbeid med resten av det lokale kreative teamet, sier regissør Grøttjord-Glenne.

– Da vi møtte jentene for første gang tok vi bussen sammen i Brooklyn. Det var en mor der med to barn, hun så opp til jentene og spurte: «Er du en av Sheppard-søstrene? Du er en slik inspirasjon for mine barn og andre barn til å følge drømmen deres». Alle rundt satt med tårer i øynene, og det var da vi forsto at det virkelig var noe spesielt, og vi må få historien ut over hele verden. Netflix ble for oss en mulighet til å nå dette målet.

Filmen er blitt utviklet med midler fra Norsk filminstitutt, Kreativt Europa, Fritt ord og Sant & Usant. Begynnelsen på samarbeidet startet høsten 2018 da Sant & Usant presenterte prosjektet på Doc Norway i Bergen.


Sant & Usant er et prisvinnende norsk dokumentarfilm selskap som har levert filmer til et norsk og internasjonalt publikum siden 2007. Filmene deres har blitt vist i mer enn 100 land; på tv, festivaler og på kino. Sant & Usant har de siste årene satset for å nå det amerikanske markedet og de globale strømningstjenestene med filmene sine.

Tone Grøttjord-Glenne har 20 års erfaring som regissør og produsent. I 2006 startet hun selskapet Sant & Usant. Hun er utdannet ved National film school i London. Filmene hennes har hatt premiere på festivaler som IDFA og Hotdocs og distribuert over hele verden. Hun regisserer for tiden to filmer; «Alt det jeg er», og «Sisters on track».

Anita Rehoff Larsen har jobbet som produsent i Sant & Usant siden 2010, fra 2012 også som medeier i selskapet. Hun har utviklet seg som produsent for både norske og internasjonale regissører, og mange av filmene hennes som produsent handler om barn og unge. Anita produserer for tiden flere internasjonale filmer i Sant & Usant.


 

MENY