Rebecca Figenschau tildelt gjev britisk pris

Rebecca Figenschau tildelt gjev britisk pris

Rebecca Figenschaus «Teltet» ble tildelt prisen for beste internasjonale kortfilm under kortfilmfestivalen Encounters. Prisen gir automatisk nominasjon til European Film Award og kvalifisering til påmelding til Oscar for beste kortfilm.

Teltet er en komedie ”med dypereliggende budskap som forteller en historie om en familie med store kommunikasjonsproblemer og som drar på telttur i skogen. Vi møter Bjørnar og Solveig og barna Maja og Kim, halsende og svettende innover i skogen. Vel fremme ved en litt stusslig teltplass trappes konfliktnivået opp når teltet skal settes opp og Kim har brent opp bruksanvisningen.”

Tematikken er karakteristisk for den Rebecca Figenschau har utforsker som filmskaper i flere filmer. Da vi i Rushprint intervjuet henne i sommer om Dine føtter på mine øyne, en kortfilm hun har laget parallelt, var hun også der opptatt av ”tolkninger og møtepunkter”. Men den ytre handlingen og formen på de to filmene er svært ulike: Mens hun i Teltet  anvender en mer tradisjonell narrativ, har Dine føtter på mine øyne vært et hybrideksperiment og personlig monolog.

Teltet er produsert av Frode Søbstad i Tenk.tv as og finansiert av Norsk filminstitutt og Viken filmsenter. I rollene finner vi Sigurd Myhre, Christina Nikolaisen, Erica Cook og Christian Magnus Vangen. Foto er ved Marte Vold.

Figenschau er utdannet ved Westerdals Oslo ACT og har base i Oslo. Hun har skrevet og regissert flere kortfilmer. I 2016 ble hun valgt som «en å følge» av European Film Promotion etter å ha vist sin eksamensfilm Elefanthud i Future Frames-programmet ved film festivalen i Karlovy Vary. Figenschau har også jobbet som manus og konseptutvikler i forskjellige filmselskaper, og som mentor for unge filmskapere.

Rebecca Figenschau tildelt gjev britisk pris

Rebecca Figenschau tildelt gjev britisk pris

Rebecca Figenschaus «Teltet» ble tildelt prisen for beste internasjonale kortfilm under kortfilmfestivalen Encounters. Prisen gir automatisk nominasjon til European Film Award og kvalifisering til påmelding til Oscar for beste kortfilm.

Teltet er en komedie ”med dypereliggende budskap som forteller en historie om en familie med store kommunikasjonsproblemer og som drar på telttur i skogen. Vi møter Bjørnar og Solveig og barna Maja og Kim, halsende og svettende innover i skogen. Vel fremme ved en litt stusslig teltplass trappes konfliktnivået opp når teltet skal settes opp og Kim har brent opp bruksanvisningen.”

Tematikken er karakteristisk for den Rebecca Figenschau har utforsker som filmskaper i flere filmer. Da vi i Rushprint intervjuet henne i sommer om Dine føtter på mine øyne, en kortfilm hun har laget parallelt, var hun også der opptatt av ”tolkninger og møtepunkter”. Men den ytre handlingen og formen på de to filmene er svært ulike: Mens hun i Teltet  anvender en mer tradisjonell narrativ, har Dine føtter på mine øyne vært et hybrideksperiment og personlig monolog.

Teltet er produsert av Frode Søbstad i Tenk.tv as og finansiert av Norsk filminstitutt og Viken filmsenter. I rollene finner vi Sigurd Myhre, Christina Nikolaisen, Erica Cook og Christian Magnus Vangen. Foto er ved Marte Vold.

Figenschau er utdannet ved Westerdals Oslo ACT og har base i Oslo. Hun har skrevet og regissert flere kortfilmer. I 2016 ble hun valgt som «en å følge» av European Film Promotion etter å ha vist sin eksamensfilm Elefanthud i Future Frames-programmet ved film festivalen i Karlovy Vary. Figenschau har også jobbet som manus og konseptutvikler i forskjellige filmselskaper, og som mentor for unge filmskapere.

MENY