Prix Europa til «Twin»

Prix Europa til «Twin»

Dramaserien Twin, som får premiere 27.oktober på NRK, ble tildelt Prix Europa i kategorien beste tv-fiksjon under The European Broadcasting Festival.

Foto: NRK

NRK-serien Twin ble tildelt tredjeprisen for Best European TV Fiction under årets Prix Europa. Prisene ble delt ut på The European Broadcasting Festival – som er Europas største mediefestival for både tv, radio og nettproduksjoner. Tidligere har NRK-seriene Monster og Nobel blitt tildelt Prix Europa i samme kategorien.

Twin handler om hva som skjer når seriens hovedperson ”kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen». Det er Kristofer Hivju som spiller begge rollene, og har utviklet ideen sammen med serieskaper/regissør Kristoffer Metcalfe og Gisle Norman Melhus. Medregissør er Erika Calmeyer.

”Vi har kjempet for at serien skal handle om det menneskelige. Å fortelle historien til de beste bransjefolka i verden gjorde at vi selv skjønte hva den handlet om”, kunne Kristofer Hivju fortelle da vi traff ham til intervju tidligere i høst.

 ”Vi fikk et svært rammeverk til å lage det vi ville lage. Metcalfe ledet og skrev prosjektet mens jeg fikk ideer mellom Thrones-tagningene. Jeg kunne drepe en zombie og ringe til Kristoffer med trynet fullt av blod etterpå. GoT-folka ga oss dessuten god bistand til serien, vi fikk flinke folk til å lese manus og komme med tilbakemeldinger. Vi har lyttet til alle vi har møtt».

Mest utfordrende var manuset til piloten og den påfølgende episoden, å få premisset til å sitte:

«En mann tar over tvillingbrorens liv, kun kona vet. Hvordan i helvete kan det funke? Det er utrolig mange problemstillinger. Og hvordan ender han der?»

Serien omhandler altså Erik og Adam – eneggede tvillinger med to vidt forskjellige liv: «Erik, en frihetssøkende surfeboms, bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten. Adam er den rake motsetningen – en ansvarlig familiemann, med en suksessfull bedrift og en familie med to barn. En dag tar Eriks uansvarlige livstil og dårlige valg ham igjen, og som siste mulighet må han be sin bror om hjelp. Men ting tar en dramatisk vending.”

Manus er ved Anne Elvedal, Vegard Steiro Amundsen, Sofia Lersol Lund, Calmeyer og Metcalfe. Produsent hos Nordisk er Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie, med Aage Aaberge, Vegard Stenberg Eriksen,  Tomas Radoor, Henrik Zein som «executive produsenter», og Gry Molvær Hivju som «associated produsent».

Rebekka Nystabakk og Hivju i «Twin»

Prix Europa til «Twin»

Prix Europa til «Twin»

Dramaserien Twin, som får premiere 27.oktober på NRK, ble tildelt Prix Europa i kategorien beste tv-fiksjon under The European Broadcasting Festival.

Foto: NRK

NRK-serien Twin ble tildelt tredjeprisen for Best European TV Fiction under årets Prix Europa. Prisene ble delt ut på The European Broadcasting Festival – som er Europas største mediefestival for både tv, radio og nettproduksjoner. Tidligere har NRK-seriene Monster og Nobel blitt tildelt Prix Europa i samme kategorien.

Twin handler om hva som skjer når seriens hovedperson ”kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelsen». Det er Kristofer Hivju som spiller begge rollene, og har utviklet ideen sammen med serieskaper/regissør Kristoffer Metcalfe og Gisle Norman Melhus. Medregissør er Erika Calmeyer.

”Vi har kjempet for at serien skal handle om det menneskelige. Å fortelle historien til de beste bransjefolka i verden gjorde at vi selv skjønte hva den handlet om”, kunne Kristofer Hivju fortelle da vi traff ham til intervju tidligere i høst.

 ”Vi fikk et svært rammeverk til å lage det vi ville lage. Metcalfe ledet og skrev prosjektet mens jeg fikk ideer mellom Thrones-tagningene. Jeg kunne drepe en zombie og ringe til Kristoffer med trynet fullt av blod etterpå. GoT-folka ga oss dessuten god bistand til serien, vi fikk flinke folk til å lese manus og komme med tilbakemeldinger. Vi har lyttet til alle vi har møtt».

Mest utfordrende var manuset til piloten og den påfølgende episoden, å få premisset til å sitte:

«En mann tar over tvillingbrorens liv, kun kona vet. Hvordan i helvete kan det funke? Det er utrolig mange problemstillinger. Og hvordan ender han der?»

Serien omhandler altså Erik og Adam – eneggede tvillinger med to vidt forskjellige liv: «Erik, en frihetssøkende surfeboms, bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten. Adam er den rake motsetningen – en ansvarlig familiemann, med en suksessfull bedrift og en familie med to barn. En dag tar Eriks uansvarlige livstil og dårlige valg ham igjen, og som siste mulighet må han be sin bror om hjelp. Men ting tar en dramatisk vending.”

Manus er ved Anne Elvedal, Vegard Steiro Amundsen, Sofia Lersol Lund, Calmeyer og Metcalfe. Produsent hos Nordisk er Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie, med Aage Aaberge, Vegard Stenberg Eriksen,  Tomas Radoor, Henrik Zein som «executive produsenter», og Gry Molvær Hivju som «associated produsent».

Rebekka Nystabakk og Hivju i «Twin»

MENY