Nye storfilmer om Olav den Hellige og Kardemommeby

Nye storfilmer om Olav den Hellige og Kardemommeby

Norsk filminstitutt har tildelt 22 millioner kroner til to nye spillefilmer: Katarina Launings ”Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige” og Rasmus Sivertsens ”Folk og røvere i Kardemomme by”.

Illustrasjon: Christian Krohgs tegning av Astrid Olofsdatter i Snorresagaen

Det er Storm Films som får 7 millioner kroner gjennom den såkalte markedsordningen til Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige , med Katarina Launing som regissør.  Det samlede budsjettet er på nær 54 millioner kroner. Regissør Rasmus A. Sivertsen og Qvisten Animation får 15 millioner til Folk og røvere i Kardemomme by – en moderne animasjonsversjon av Thorbjørn Egners klassiker.  Totalbudsjettet er på 50 millioner kroner. NFIs markedsordning er en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial (over 200.000).

Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige:

Stiklestad – Sagaen om Olav Den Hellige er «den storslåtte fortellingen om Norges evige konge. Historien fortelles av Olavs hustru Astrid til deres sønn Magnus etter Olavs død på Stiklestad. På denne måten vil  mennesket bak myten levendegjøres. Astrids fortelling til Magnus er en sterk historie fra en mor til sin sønn, preget av maktkamp, offervilje og brennende kjærlighet”, heter det i omtalen.

Katarina Launing spillefilmdebuterte med publikumssuksessen Julenatt i Blåfjell sammen med Roar Uthaug i 2009, og fikk sitt store gjennombrudd med Kule kidz gråter ikke i 2014. I fjor regisserte hun ungdomsfilmen Battle, som blant annet ble solgt til Netflix.

Manusforfatter er John Kåre Raake som har vært med å skrive manus til flere norske storfilmer, som Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet og Snekker Andersen og Julenissen. Denne gangen jobber han sammen med Linn-Jeanethe Kyed, kjent for sine manus til blant annet Heimebane,  Børning-filmene og nå sist Born2Drive.

Folk og røvere i Kardemomme by:

Egners folkekjære fortelling om Kardemomme by og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan, ”skal bli en morsom, energisk, musikalsk og fargesprakende animasjonsfilm for hele familien”. Historien er kjent for mange generasjoner nordmenn, men kort fortalt:

Røverne Kasper og Jesper og Jonatan må se på den store Kardemommefesten fra utsiden av bymurene, og hjemme er det bare kaos og en sulten, farlig løve.  Derfor bestemmer de seg for å røve seg hjelp. Og hvem egner seg bedre enn Tante Sofie, en kvinne som mer enn en gang har vist seg som en som får ting på stell. Men det går selvsagt ikke som planlagt.

Rasmus A. Sivertsen står bak filmer som Pelle Politibil, Kurt blir Grusom, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, de tre Flåklypa-filmene Dyrene i Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Manusforfatter Karsten Fullu skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant og de tre Flåklypa-filmene.

Medforfatter Ingrid Haukelidsæter har skrevet manus til kortfilmen Reven og Nissen som er i produksjon hos Qvisten Animation, og jobber sammen med Karsten Fullu på tv-serien Fjolls til Fjells.

(Kilde NFI)

Nye storfilmer om Olav den Hellige og Kardemommeby

Nye storfilmer om Olav den Hellige og Kardemommeby

Norsk filminstitutt har tildelt 22 millioner kroner til to nye spillefilmer: Katarina Launings ”Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige” og Rasmus Sivertsens ”Folk og røvere i Kardemomme by”.

Illustrasjon: Christian Krohgs tegning av Astrid Olofsdatter i Snorresagaen

Det er Storm Films som får 7 millioner kroner gjennom den såkalte markedsordningen til Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige , med Katarina Launing som regissør.  Det samlede budsjettet er på nær 54 millioner kroner. Regissør Rasmus A. Sivertsen og Qvisten Animation får 15 millioner til Folk og røvere i Kardemomme by – en moderne animasjonsversjon av Thorbjørn Egners klassiker.  Totalbudsjettet er på 50 millioner kroner. NFIs markedsordning er en tilskuddsordning for filmer med stort publikumspotensial (over 200.000).

Stiklestad – Sagaen om Olav den Hellige:

Stiklestad – Sagaen om Olav Den Hellige er «den storslåtte fortellingen om Norges evige konge. Historien fortelles av Olavs hustru Astrid til deres sønn Magnus etter Olavs død på Stiklestad. På denne måten vil  mennesket bak myten levendegjøres. Astrids fortelling til Magnus er en sterk historie fra en mor til sin sønn, preget av maktkamp, offervilje og brennende kjærlighet”, heter det i omtalen.

Katarina Launing spillefilmdebuterte med publikumssuksessen Julenatt i Blåfjell sammen med Roar Uthaug i 2009, og fikk sitt store gjennombrudd med Kule kidz gråter ikke i 2014. I fjor regisserte hun ungdomsfilmen Battle, som blant annet ble solgt til Netflix.

Manusforfatter er John Kåre Raake som har vært med å skrive manus til flere norske storfilmer, som Gåten Ragnarok, Bølgen, Skjelvet og Snekker Andersen og Julenissen. Denne gangen jobber han sammen med Linn-Jeanethe Kyed, kjent for sine manus til blant annet Heimebane,  Børning-filmene og nå sist Born2Drive.

Folk og røvere i Kardemomme by:

Egners folkekjære fortelling om Kardemomme by og de tre røverne Kasper, Jesper og Jonatan, ”skal bli en morsom, energisk, musikalsk og fargesprakende animasjonsfilm for hele familien”. Historien er kjent for mange generasjoner nordmenn, men kort fortalt:

Røverne Kasper og Jesper og Jonatan må se på den store Kardemommefesten fra utsiden av bymurene, og hjemme er det bare kaos og en sulten, farlig løve.  Derfor bestemmer de seg for å røve seg hjelp. Og hvem egner seg bedre enn Tante Sofie, en kvinne som mer enn en gang har vist seg som en som får ting på stell. Men det går selvsagt ikke som planlagt.

Rasmus A. Sivertsen står bak filmer som Pelle Politibil, Kurt blir Grusom, Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin, de tre Flåklypa-filmene Dyrene i Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant.

Manusforfatter Karsten Fullu skrev bl.a. manus til Kurt blir grusom, Dyrene i Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltann og den magiske diamant og de tre Flåklypa-filmene.

Medforfatter Ingrid Haukelidsæter har skrevet manus til kortfilmen Reven og Nissen som er i produksjon hos Qvisten Animation, og jobber sammen med Karsten Fullu på tv-serien Fjolls til Fjells.

(Kilde NFI)

MENY