”Nordsjøen” – ny katastrofefilm fra Fantefilm

”Nordsjøen” – ny katastrofefilm fra Fantefilm

Skaperne av Bølgen og Skjelvet vil lage katastrofefilm med utgangspunkt i de ukjente kreftene på havets bunn. Men ligger det også et miljøbudskap i bunnen av filmen?

Filmskaperne beskriver sjangeren som spenningsfilm, men det er åpenbart at det nok en gang er naturens ukjente krefter det skal spilles på, og ikke minst frykten for dem. Kanskje ligger det også en advarsel om effekten av rovdriften på naturressursene i filmens fortelling, men det gjenstår å se i hvilken grad forfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad og regissør John Andreas Andersen vil sette filmen i direkte forbindelse med klimakrisen.

 ”Enorme mengder olje og gass pumpes daglig opp fra dypet utenfor kysten vår, fra et hav som har sin egen historie – en historie som går mye lenger tilbake enn menneskets. Den handler om gigantiske undersjøiske ras, om voldsomme jordskjelv og om stormer med orkan styrke”, heter det i omtalen fra produsenten Fantefilm. ”Sikkerheten går i utgangspunktet foran alt i oljeindustrien. Samtidig er det en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser. Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være”,

– Har vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på de voldsomme naturkreftene som finnes i dypet, spør produsent Martin Sundland i en pressemelding.

– Kjærligheten til den klassiske actionfilmen og den storslåtte spenningsfilmen sitter i ryggraden hos alle oss i Fantefilm. Derfor er det helt fantastisk å kunne skrive en slik film hvor vi tar utgangspunkt i både norsk natur og norsk virkelighet. Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenariet» og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver. Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse, sier Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

John Andreas Andersen, som hadde regien på Skjelvet, sier følgende i pressemeldingen:

– Jeg liker perspektivene – det lille mennesket mot de brutale naturkreftene som finnes i Nordsjøen, sier han. – Man kan si det er naturen på sitt mest voldsomme og primitive. I millioner av år har den hatt sin egen syklus. Nordsjøen var her før oss og den kommer helt sikkert til å være her etter oss.


OM FILMEN

Tittel: NORDSJØEN Sjanger: Action / Drama / Katastrofe Regi: John Andreas Andersen Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg Produsent: Martin Sundland, Catrin Gundersen, Therese Bøhn – Fantefilm Fiksjon AS Cast: Kommer senere. Premiere: Høsten 2021


 

”Nordsjøen” – ny katastrofefilm fra Fantefilm

”Nordsjøen” – ny katastrofefilm fra Fantefilm

Skaperne av Bølgen og Skjelvet vil lage katastrofefilm med utgangspunkt i de ukjente kreftene på havets bunn. Men ligger det også et miljøbudskap i bunnen av filmen?

Filmskaperne beskriver sjangeren som spenningsfilm, men det er åpenbart at det nok en gang er naturens ukjente krefter det skal spilles på, og ikke minst frykten for dem. Kanskje ligger det også en advarsel om effekten av rovdriften på naturressursene i filmens fortelling, men det gjenstår å se i hvilken grad forfatterne Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad og regissør John Andreas Andersen vil sette filmen i direkte forbindelse med klimakrisen.

 ”Enorme mengder olje og gass pumpes daglig opp fra dypet utenfor kysten vår, fra et hav som har sin egen historie – en historie som går mye lenger tilbake enn menneskets. Den handler om gigantiske undersjøiske ras, om voldsomme jordskjelv og om stormer med orkan styrke”, heter det i omtalen fra produsenten Fantefilm. ”Sikkerheten går i utgangspunktet foran alt i oljeindustrien. Samtidig er det en høyteknologisk bransje som hele tiden balanserer på grensen av det umulige på en av klodens mest ugjestmilde arbeidsplasser. Menneskelig svikt får fatale konsekvenser, og mange liv har gått tapt i jakten på det sorte gullet. Dyreliv og natur påføres også enorme skader når ting går galt. Likevel har slike ulykker blitt en risiko vi har valgt å leve med fordi gevinsten er for stor til å la være”,

– Har vi gjennom 50 år med oljeboring i Nordsjøen opparbeidet oss nok kunnskap til å forstå og forberede oss på de voldsomme naturkreftene som finnes i dypet, spør produsent Martin Sundland i en pressemelding.

– Kjærligheten til den klassiske actionfilmen og den storslåtte spenningsfilmen sitter i ryggraden hos alle oss i Fantefilm. Derfor er det helt fantastisk å kunne skrive en slik film hvor vi tar utgangspunkt i både norsk natur og norsk virkelighet. Forfatterhjertene våre ligger både i det å leke oss med det spennende «hva om-scenariet» og i å skildre vanlige mennesker som settes på store prøver. Vi gleder oss også til å jobbe med regissør John Andreas Andersen igjen, og vet at han kommer til å gjøre manuset vårt om til en medrivende og spektakulær filmopplevelse, sier Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg.

John Andreas Andersen, som hadde regien på Skjelvet, sier følgende i pressemeldingen:

– Jeg liker perspektivene – det lille mennesket mot de brutale naturkreftene som finnes i Nordsjøen, sier han. – Man kan si det er naturen på sitt mest voldsomme og primitive. I millioner av år har den hatt sin egen syklus. Nordsjøen var her før oss og den kommer helt sikkert til å være her etter oss.


OM FILMEN

Tittel: NORDSJØEN Sjanger: Action / Drama / Katastrofe Regi: John Andreas Andersen Manus: Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg Produsent: Martin Sundland, Catrin Gundersen, Therese Bøhn – Fantefilm Fiksjon AS Cast: Kommer senere. Premiere: Høsten 2021


 

MENY