Kajsa Næss og Joachim Trier får nordisk millionstøtte

Kajsa Næss og Joachim Trier får nordisk millionstøtte

Kajsa Næss og Mikrofilm fikk det største tilskuddet fra Nordisk Film og TV Fond denne gangen med sin animerte polfarer-satire ”Titina”. Joachim Triers «Verdens verste menneske» fikk også tilskudd.

Under forrige ukes tildelinger fra Nordisk Film og TV Fond ble de to norske prosjektene tildelt henholdsvis 3,5 og 2,4 millioner kroner.

Mikrofilms animasjonsfilm Titina har et et samlet budsjett på hele 72 millioner, og fikk tidligere i år 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt. Her skildrer regissør Kajsa Næss, med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen.

Regissør Næss kan bekrefte at ekspedisjonen og etterspillet, der Amundsen og Nobile kranglet om hvem som hadde æren, blir framstilt i et komisk skjær gjennom øynene til foxterrieren Titina (derav tittelen). «Krydret med herlig musikk fra det glade 1920-tallet, animerte surrealistiske innfall og en melankolsk undertone, er mitt ønske at Titina vil fryde publikum på tvers av generasjoner.»

Produsentene Lise Fernley og Tonje Skar Reiersen var heller ikke beskjedne da de ble tildelt støtte fra NFI i fjor: «Titina skal bli tidenes mest storslåtte norsk tegnefilm, og vi har ambisjoner om å skape en moderne klassiker. Den dramatiske fortellingen om Amundsens siste eventyr er av både global og nasjonal betydning, mer er likevel relativt ukjent. Vi ønsker å lage en underholdende historieleksjon som blir både dramatisk, eventyrlig og komisk. Et kvinnedominert team sørger for å skape et bilde av Roald Amundsen slik vi aldri har sett ham før», uttaler de.

Verdens Verste Menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011). Filmen er en dramakomedie med Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i de sentrale rollene

I filmen følger  vi Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie. Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle. Hun har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i Oslo, 31. august.

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til Oslo, 31. august rett inn fra Teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, har Trier fortalt til VG.

–Verdens verste menneske handler om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sa regissøren da han mottok tilskudd fra NFI.

Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent. En god del av finansieringen skal hentes utenfor Norge.

Kajsa Næss og Joachim Trier får nordisk millionstøtte

Kajsa Næss og Joachim Trier får nordisk millionstøtte

Kajsa Næss og Mikrofilm fikk det største tilskuddet fra Nordisk Film og TV Fond denne gangen med sin animerte polfarer-satire ”Titina”. Joachim Triers «Verdens verste menneske» fikk også tilskudd.

Under forrige ukes tildelinger fra Nordisk Film og TV Fond ble de to norske prosjektene tildelt henholdsvis 3,5 og 2,4 millioner kroner.

Mikrofilms animasjonsfilm Titina har et et samlet budsjett på hele 72 millioner, og fikk tidligere i år 10,5 millioner i tilskudd fra Norsk filminstitutt. Her skildrer regissør Kajsa Næss, med manus av Per Schreiner og karakterdesign av Siri Dokken, rivaliseringen mellom Roald Amundsen og luftskipsingeniør Umberto Nobile som begge reiste med luftskipet Norge i 1926 over Nordpolen.

Regissør Næss kan bekrefte at ekspedisjonen og etterspillet, der Amundsen og Nobile kranglet om hvem som hadde æren, blir framstilt i et komisk skjær gjennom øynene til foxterrieren Titina (derav tittelen). «Krydret med herlig musikk fra det glade 1920-tallet, animerte surrealistiske innfall og en melankolsk undertone, er mitt ønske at Titina vil fryde publikum på tvers av generasjoner.»

Produsentene Lise Fernley og Tonje Skar Reiersen var heller ikke beskjedne da de ble tildelt støtte fra NFI i fjor: «Titina skal bli tidenes mest storslåtte norsk tegnefilm, og vi har ambisjoner om å skape en moderne klassiker. Den dramatiske fortellingen om Amundsens siste eventyr er av både global og nasjonal betydning, mer er likevel relativt ukjent. Vi ønsker å lage en underholdende historieleksjon som blir både dramatisk, eventyrlig og komisk. Et kvinnedominert team sørger for å skape et bilde av Roald Amundsen slik vi aldri har sett ham før», uttaler de.

Verdens Verste Menneske avslutter Joachim Triers Oslo-trilogi, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011). Filmen er en dramakomedie med Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie i de sentrale rollene

I filmen følger  vi Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie. Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle. Hun har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i Oslo, 31. august.

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til Oslo, 31. august rett inn fra Teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, har Trier fortalt til VG.

–Verdens verste menneske handler om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sa regissøren da han mottok tilskudd fra NFI.

Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent. En god del av finansieringen skal hentes utenfor Norge.

MENY