«De hensynsløse» nominert til student-Oscar

«De hensynsløse» nominert til student-Oscar

Etter BAFTA-triumfen i sommer er regissør Rikke Gregersen og teamet bak «De hensynsløse» finalister til student-Oscar.

Tidligere i sommer meldte vi om at bachelorfilmen fra Westerdals Høyskolen Kristiania var tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards. Denne gangen er det Student Academy Awards som har nominert filmen innen kategorien Narrative International Film Schools (les mer om alle de nominerte). I norsk filmskolehistorie har dette bare skjedd to ganger tidligere.

Rikke Gregersen har hatt regi og skrevet manus. Filmen skildrer Silje, «som ønsker å gå fra kjæresten sin, men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg må hun revurdere i frykt for å fremstå hensynsløs».

Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

De hensynsløse er også tidligere nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019. Kortfilmen ble også nominert til Next Nordic Generation Award, der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Filmen ble valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Rikke Gregersen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Lagbilde av alle de som var involvert i produksjonen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

 

«De hensynsløse» nominert til student-Oscar

«De hensynsløse» nominert til student-Oscar

Etter BAFTA-triumfen i sommer er regissør Rikke Gregersen og teamet bak «De hensynsløse» finalister til student-Oscar.

Tidligere i sommer meldte vi om at bachelorfilmen fra Westerdals Høyskolen Kristiania var tildelt Spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards. Denne gangen er det Student Academy Awards som har nominert filmen innen kategorien Narrative International Film Schools (les mer om alle de nominerte). I norsk filmskolehistorie har dette bare skjedd to ganger tidligere.

Rikke Gregersen har hatt regi og skrevet manus. Filmen skildrer Silje, «som ønsker å gå fra kjæresten sin, men da hun finner ham i et halvhjertet forsøk på å henge seg må hun revurdere i frykt for å fremstå hensynsløs».

Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

De hensynsløse er også tidligere nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019. Kortfilmen ble også nominert til Next Nordic Generation Award, der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Filmen ble valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Rikke Gregersen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Lagbilde av alle de som var involvert i produksjonen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

 

MENY