«De hensynsløse» vant BAFTA-pris

«De hensynsløse» vant BAFTA-pris

Regissør Rikke Gregersen og produsent Rebekka Rognøy kunne hente hjem spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards.

De hensynsløse var nominert i klassen live action, men vant ikke den prisen. Isteden ble bachelorfilmen fra Westerdals Høyskolen Kristiania tildelt Spesialjuryens pris – som er den tyngste prisen. BAFTA Student Film Awards finner sted i Santa Monica. Den årlige begivenheten feirer talentfulle og innovative filmskapere fra hele verden. I år deltok 125 filmskoler med over 550 filmer.

Spesialjuryens pris går til beste filmen uavhengig av sjanger. Den deles ut av en jury satt sammen av etablerte fagfolk fra Hollywood som har jobbet på sentrale produksjoner som Winters Bone, Star Wars og De Utrolige – for å nevne de mest kjente.

De hensynsløse er en kortfilm på 25 minutter. Rikke Gregersen har hatt regi og skrevet manus til filmen. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

De hensynsløse er også tidligere nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019. Kortfilmen ble også nominert til Next Nordic Generation Award, der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Filmen ble valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Rikke Gregersen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Westerdals Høyskolen Kristiania er den eneste høyskolen i verden som har hatt en film i finalen i Live action-kategorien de to siste årene. I fjor var det Birthright med Wilde Siem, Mauritz Brekke Solberg og Daniel Schwarz.

Lagbilde av alle de som var involvert i produksjonen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

«De hensynsløse» vant BAFTA-pris

«De hensynsløse» vant BAFTA-pris

Regissør Rikke Gregersen og produsent Rebekka Rognøy kunne hente hjem spesialjuryens pris under BAFTA Student Film Awards.

De hensynsløse var nominert i klassen live action, men vant ikke den prisen. Isteden ble bachelorfilmen fra Westerdals Høyskolen Kristiania tildelt Spesialjuryens pris – som er den tyngste prisen. BAFTA Student Film Awards finner sted i Santa Monica. Den årlige begivenheten feirer talentfulle og innovative filmskapere fra hele verden. I år deltok 125 filmskoler med over 550 filmer.

Spesialjuryens pris går til beste filmen uavhengig av sjanger. Den deles ut av en jury satt sammen av etablerte fagfolk fra Hollywood som har jobbet på sentrale produksjoner som Winters Bone, Star Wars og De Utrolige – for å nevne de mest kjente.

De hensynsløse er en kortfilm på 25 minutter. Rikke Gregersen har hatt regi og skrevet manus til filmen. Med seg i staben hadde hun Rebekka Rognøy som produsent, Torjus Thesen som fotograf, Espen Skjong Knutsen på klipp, Hans Ekevi og Lars Andreas Nilssen på lyd og Randi Langø på maske- og hårdesign.

De hensynsløse er også tidligere nominert til beste fiksjon i Amandusfestivalen 2019. Kortfilmen ble også nominert til Next Nordic Generation Award, der studenter fra de nordiske filmskolene konkurrerer med sine avgangsfilmer. Filmen ble valgt ut til Brussels Short Film Festival blant 4500 bidrag og Tel Aviv International Student Film Festival.

Rikke Gregersen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

Gregersen studerte Bachelor i Film og TV ved Westerdals Høyskolen i Kristiania og spesialiserte seg på regi. Med avgangsfilmen De hensynsløse ønsket hun å ta tak i noen universelle tanker og problemstillinger knyttet til parforhold, situasjoner som kan være gjenkjennelige for mange.

– Vi jobbet også med utrolig dyktige skuespillere, noe som ga oss muligheten til å gi filmen et litt annerledes estetisk uttrykk

Allerede på andre året startet ideen til filmen, forteller hun på websiden til Westerdals Høyskolen i Kristiania.

– Jeg tok valgfag i novelleskriving med manuslærer Nikolai Frobenius. Det var da jeg bestemte meg for å basere bachelorfilmen på novellen jeg skrev, forteller Rikke. Hun mener at noe av styrken til filmen var at historien begynte litterært, der hun fikk utforsket karakterene, tematikken i situasjoner og scener, som aldri ble med i filmen.

Westerdals Høyskolen Kristiania er den eneste høyskolen i verden som har hatt en film i finalen i Live action-kategorien de to siste årene. I fjor var det Birthright med Wilde Siem, Mauritz Brekke Solberg og Daniel Schwarz.

Lagbilde av alle de som var involvert i produksjonen (Foto: Westerdals Høyskolen Kristiania)

MENY