Svenskene satser på Eskil Vogts ”De uskyldige”

Svenskene satser på Eskil Vogts ”De uskyldige”

Det svenske filminstituttet har tildelt produksjonstilskudd til Eskil Vogts «De Uskyldige» som får skandinavisk kinodistribusjon.

Regissør Eskil Vogt og hans spillefilmprosjekt De Uskyldige fikk denne uken én million kroner fra Svensk filminstitut gjennom coprodusent Zentropa Sweden.

Fra før har den skandinaviske samproduksjonen fått 11 millioner fra Norsk filminstitutt og 450.000 euro i tilskudd fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon. Totalbudsjettet er på 29 millioner kroner.

Vogt har selv skrevet manus og regisserer spillefilmen som produseres av Maria Ekerhovd i Mer Film, med Axel Helgeland som executive produsent. Filmen er et nordisk samarbeidsprosjekt, med danske Snowglobe, finske Bufo og altså svenske Zentropa som samprodusenter. Merfilm distribuerer filmen selv gjennom Øistein Refseth i Mer Filmdistribusjon.

De uskyldige utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer, heter det i omtalen: ”Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. De uskyldige er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden”.

Da daværende spillefilmkonsulent Silje Riise Næss ga 11 millioner kroner i støtte til prosjektet, begrunnet hun det slik:

«Eskil Vogts Blind ble en av de mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente norske debutfilmer det siste tiåret, med manuspris i Sundance, Europa Cinemas-prisen for beste europeiske film på Berlinalen, samt Nordisk råds filmpris-nominasjon og Kritikerprisen her hjemme.

Vogts nye prosjekt er preget av den samme tanke- og fascinasjonskraften og filmatiske lekenheten, om enn i et enda mer urovekkende univers. De uskyldige tegner til å bli en mørkt strålende film, som forener det livet vi kjenner – barndom mellom blokkene, ulike familiekonstellasjoner bak dørene og en sosialrealistisk touch – med en cinematisk opplevelse du sent, kanskje aldri, vil glemme».

Svenskene satser på Eskil Vogts ”De uskyldige”

Svenskene satser på Eskil Vogts ”De uskyldige”

Det svenske filminstituttet har tildelt produksjonstilskudd til Eskil Vogts «De Uskyldige» som får skandinavisk kinodistribusjon.

Regissør Eskil Vogt og hans spillefilmprosjekt De Uskyldige fikk denne uken én million kroner fra Svensk filminstitut gjennom coprodusent Zentropa Sweden.

Fra før har den skandinaviske samproduksjonen fått 11 millioner fra Norsk filminstitutt og 450.000 euro i tilskudd fra Eurimages, Europarådets fond for samproduksjon. Totalbudsjettet er på 29 millioner kroner.

Vogt har selv skrevet manus og regisserer spillefilmen som produseres av Maria Ekerhovd i Mer Film, med Axel Helgeland som executive produsent. Filmen er et nordisk samarbeidsprosjekt, med danske Snowglobe, finske Bufo og altså svenske Zentropa som samprodusenter. Merfilm distribuerer filmen selv gjennom Øistein Refseth i Mer Filmdistribusjon.

De uskyldige utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer, heter det i omtalen: ”Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. De uskyldige er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden”.

Da daværende spillefilmkonsulent Silje Riise Næss ga 11 millioner kroner i støtte til prosjektet, begrunnet hun det slik:

«Eskil Vogts Blind ble en av de mest kritikerroste og internasjonalt anerkjente norske debutfilmer det siste tiåret, med manuspris i Sundance, Europa Cinemas-prisen for beste europeiske film på Berlinalen, samt Nordisk råds filmpris-nominasjon og Kritikerprisen her hjemme.

Vogts nye prosjekt er preget av den samme tanke- og fascinasjonskraften og filmatiske lekenheten, om enn i et enda mer urovekkende univers. De uskyldige tegner til å bli en mørkt strålende film, som forener det livet vi kjenner – barndom mellom blokkene, ulike familiekonstellasjoner bak dørene og en sosialrealistisk touch – med en cinematisk opplevelse du sent, kanskje aldri, vil glemme».

MENY