Piraya lager serie av ”Cold Case Hammarskjöld”

Piraya lager serie av ”Cold Case Hammarskjöld”

Mads Brüggers ”Cold Case Hammarskjöld” er en av de mest omfangsrike nordiske dokumentarer som er laget. Kanskje ikke så rart at Piraya nå vil lage serie av filmen.

Fimkraft Rogaland gikk i går ut med sine nyeste tildelinger, og som vanlig er Piraya film en vesentlig mottaker. Bjarte Mørner Tveit og selskapet er denne gangen tildelt støtte for å utvikle Cold Case Hammarskjöld til en tre episoders tv-serie sammen med regissør Mads Brügger og det danske selskapet Wingman media. Det kommer ikke som noen overraskelse. Den omfangsrike og lange dokumentaren inneholder en så kompleks historie at det var mye Brügger måtte utelate i klippen. Hvor mange av de ”darlings” han ga slipp på som skal være med i en serie, vet vi ikke, men så vidt vi har forstått vil serien inneholde mer enn filmen.

Da redaktør Kjetil Lismoen møtte Mads Brügger til en podcast-samtale her på rushprint.no i våres, kunne regissøren fortelle om en film som har skapt internasjonale bølger. Cold Case Hammarskjöld fikk store oppslag i både New York Times og The Guardian allerede før den internasjonale premieren på Sundance film festival. Filmen tar utgangspunkt i flykrasjet som drepte FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld i 1961, og som etter all sannsynlighet var et attentat. Gradvis vokser historiens forgreininger til også å omfatte en paramilitær sørafrikansk gruppe som drev rasekrig i afrikanske land som søkte uavhengighet. Cold Case Hammarskjöld rommer en historie som er så fantastisk og sjokkerende at Brügger selv underveis har måttet spørre seg om hvor grensene mellom fakta og fiksjonen går.

Som Lismoen sier det i podcast-samtalen med Brügger: Ikke siden Joshua Oppenheimers The Act of Killing har en nordisk dokumentar vekket så stor internasjonal oppsikt.

Filmen er en skandinavisk coproduksjon med norske Piraya Film; med blant annet Tore Vollan på foto og John Erik Kaada som komponist.

Les mer om øvrige prosjektene som ble tildelt støtte fra Filmkraft Rogaland.

Hør på Rushprints podcastsamtale med Mads Brügger

Piraya lager serie av ”Cold Case Hammarskjöld”

Piraya lager serie av ”Cold Case Hammarskjöld”

Mads Brüggers ”Cold Case Hammarskjöld” er en av de mest omfangsrike nordiske dokumentarer som er laget. Kanskje ikke så rart at Piraya nå vil lage serie av filmen.

Fimkraft Rogaland gikk i går ut med sine nyeste tildelinger, og som vanlig er Piraya film en vesentlig mottaker. Bjarte Mørner Tveit og selskapet er denne gangen tildelt støtte for å utvikle Cold Case Hammarskjöld til en tre episoders tv-serie sammen med regissør Mads Brügger og det danske selskapet Wingman media. Det kommer ikke som noen overraskelse. Den omfangsrike og lange dokumentaren inneholder en så kompleks historie at det var mye Brügger måtte utelate i klippen. Hvor mange av de ”darlings” han ga slipp på som skal være med i en serie, vet vi ikke, men så vidt vi har forstått vil serien inneholde mer enn filmen.

Da redaktør Kjetil Lismoen møtte Mads Brügger til en podcast-samtale her på rushprint.no i våres, kunne regissøren fortelle om en film som har skapt internasjonale bølger. Cold Case Hammarskjöld fikk store oppslag i både New York Times og The Guardian allerede før den internasjonale premieren på Sundance film festival. Filmen tar utgangspunkt i flykrasjet som drepte FNs generalsekretær Dag Hammarskjöld i 1961, og som etter all sannsynlighet var et attentat. Gradvis vokser historiens forgreininger til også å omfatte en paramilitær sørafrikansk gruppe som drev rasekrig i afrikanske land som søkte uavhengighet. Cold Case Hammarskjöld rommer en historie som er så fantastisk og sjokkerende at Brügger selv underveis har måttet spørre seg om hvor grensene mellom fakta og fiksjonen går.

Som Lismoen sier det i podcast-samtalen med Brügger: Ikke siden Joshua Oppenheimers The Act of Killing har en nordisk dokumentar vekket så stor internasjonal oppsikt.

Filmen er en skandinavisk coproduksjon med norske Piraya Film; med blant annet Tore Vollan på foto og John Erik Kaada som komponist.

Les mer om øvrige prosjektene som ble tildelt støtte fra Filmkraft Rogaland.

Hør på Rushprints podcastsamtale med Mads Brügger

MENY