En viktig brikke falt på plass for Joachim Trier

En viktig brikke falt på plass for Joachim Trier

Denne uken falt en vesentlig del av finansieringen av Joachim Triers nye spillefilm på plass da Norsk filminstitutt ga prosjektet tilskudd. ”Verdens verste menneske” blir siste filmen i hans Oslo-trilogi.

Som vi meldte om i mai er Joachim Trier snart klar med siste filmen i sin Oslo-trilogi – med Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve i de sentrale rollene. Og denne uken falt en vesentlig del av finansieringen på plass da Norsk filminstitutt ga prosjektet 9.075.000 kroner i tilskudd.

Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent. En god del av finansieringen skal hentes utenfor Norge.

Verdens Verste Menneske avslutter Oslo-trilogien, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011). Filmen er en dramakomedie som følger Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie. Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle.

Spillefilm og dramakonsulent Ståle Stein Berg har følgende å si om sin tildeling:

«Joachim Trier og Eskil Vogt i tospann står for nokre av nyare norsk films store kunstnariske høgdepunkt. Derfor knyter det seg naturleg nok forventningar til kva som kjem frå den kanten neste gong. Gleda er ikkje mindre over å bekrefte at også denne gong er det ei usedvanleg virtuos og rik forteljing vi får servert, cinematisk så vel som dramatisk. Verkemiddelpaletten blir grundig utnytta slik at stort og smått, tungt og lett, mørkt og lyst blir orkestrert på ein måte som ikkje berre skapar eit genuint, interessant og komplekst karakterportrett, men som i tillegg vil bli ståande som eit slåande vitnesbyrd om vår samtid og livskjensle. Det er litt å sjå fram til, det.»

– Det handler om store spørsmål gjennom små fortellinger: Eksistens, det å føle seg utenfor. Så jeg skjønte at det var noe felles, og at jeg ikke skulle skamme meg så mye for det, kunne Trier fortelle om filmen i mai.

– «Verdens verste menneske» handler mer om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sier han.

Anders Danielsen Lie trenger ingen nærmere introduksjon. Renate Reinsve er et mer ubeskrevet blad. Hun har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i Oslo, 31. august.

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til «Oslo, 31. august» rett inn fra teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, fortalte Trier til VG.

En viktig brikke falt på plass for Joachim Trier

En viktig brikke falt på plass for Joachim Trier

Denne uken falt en vesentlig del av finansieringen av Joachim Triers nye spillefilm på plass da Norsk filminstitutt ga prosjektet tilskudd. ”Verdens verste menneske” blir siste filmen i hans Oslo-trilogi.

Som vi meldte om i mai er Joachim Trier snart klar med siste filmen i sin Oslo-trilogi – med Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve i de sentrale rollene. Og denne uken falt en vesentlig del av finansieringen på plass da Norsk filminstitutt ga prosjektet 9.075.000 kroner i tilskudd.

Totalbudsjettet er på 47.7 millioner. Det er Trier, medforfatter Eskil Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen, med franske MK2 Films som coprodusent og internasjonal salgsagent. En god del av finansieringen skal hentes utenfor Norge.

Verdens Verste Menneske avslutter Oslo-trilogien, som startet med Reprise (2006) og fortsatte med Oslo, 31. august (2011). Filmen er en dramakomedie som følger Julie (30) gjennom romantiske forhold, vennskap, karrierevalg og familie. Verdens verste menneske er «en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den». Med denne filmen får Reinsve sin første hovedrolle.

Spillefilm og dramakonsulent Ståle Stein Berg har følgende å si om sin tildeling:

«Joachim Trier og Eskil Vogt i tospann står for nokre av nyare norsk films store kunstnariske høgdepunkt. Derfor knyter det seg naturleg nok forventningar til kva som kjem frå den kanten neste gong. Gleda er ikkje mindre over å bekrefte at også denne gong er det ei usedvanleg virtuos og rik forteljing vi får servert, cinematisk så vel som dramatisk. Verkemiddelpaletten blir grundig utnytta slik at stort og smått, tungt og lett, mørkt og lyst blir orkestrert på ein måte som ikkje berre skapar eit genuint, interessant og komplekst karakterportrett, men som i tillegg vil bli ståande som eit slåande vitnesbyrd om vår samtid og livskjensle. Det er litt å sjå fram til, det.»

– Det handler om store spørsmål gjennom små fortellinger: Eksistens, det å føle seg utenfor. Så jeg skjønte at det var noe felles, og at jeg ikke skulle skamme meg så mye for det, kunne Trier fortelle om filmen i mai.

– «Verdens verste menneske» handler mer om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sier han.

Anders Danielsen Lie trenger ingen nærmere introduksjon. Renate Reinsve er et mer ubeskrevet blad. Hun har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i Oslo, 31. august.

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til «Oslo, 31. august» rett inn fra teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, fortalte Trier til VG.

MENY