Nordisk støtte til Vogt, Robsahm og Holm

Nordisk støtte til Vogt, Robsahm og Holm

Nordisk Film og TV-fond ga denne uken støtte til Eskil Vogts «De uskyldige» og Thomas Robsahm og Aslaug Holms dokumentar om A-ha.

Thomas Robsahm og Eskil Vogt driver produksjonsselskap sammen, men denne gangen fikk de støtte til hvert sitt prosjekt hos ulike produsenter. Vogt og Maria Ekerhovd i Mer Film er tildelt 1,8 millioner kroner fra Nordisk Film og TV-fond til spillefilmen De Uskyldige, mens Robsahm og medregissør Aslaug Holm fikk 700 000 kroner til A-ha – The Movie.

I tillegg fikk flere svenske distributører støtte til å lansere en rekke norske spilleflmer på kino i vårt naboland: Tri Art skal distribuere Anne Sewitskys Sonja og Dag Johan Haugeruds Barn i Sverige, mens SF Studios og Njuta Films slipper henholdsvis Amundsen og Føniks på svenske kinoer.

Regissør Eskil Vogt og produsenten Mer Film har fra før fått 450.000 euro i tilskudd til filmen De uskyldige fra Eurimages, i tillegg til betydelig støtte fra NFI. Vogt har selv skrevet manus og regisserer spillefilmen som produseres av Ekerhovd i Mer Film, med Axel Helgeland som executive produsent. Filmen er et nordisk samarbeidsprosjekt, med danske Snowglobe, finske Bufo og svenske Zentropa som samprodusenter. Merfilm distribuerer filmen selv gjennom Øistein Refseth i Mer Filmdistribusjon.

De uskyldige utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. ”Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. De uskyldige er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden”, heter det i den knappe beskrivelsen av prosjektet.

Motlys og regissørene Thomas Robsahm og Aslaug Holm ble i november tildelt 1.500.000 kroner i produksjonstilskudd til A-ha – The Movie – ”et drama om vennskap, gjensidig avhengighet og langvarige konflikter”.   

NFIs konsulent  begrunnet tildelingen slik da prosjektet fikk utviklingsstøtte:

”Filmen skal følge a-ha over en periode på tre år, samtidig som bandets eventyrlige karriere skildres. Ut over å være en ode til bandet, til musikken, til det som har vært, og er Norges største band gjennom tidene, er det også et fascinerende innblikk i et indre drama i bandet. a-ha er et kulturfenomen som har et innebygd publikum, men om filmskaperne følger de mer universelle linjene i prosjektet, der det underliggende tema kommer godt frem, kan filmen nå langt ut over kjernepublikum”.

Nordisk støtte til Vogt, Robsahm og Holm

Nordisk støtte til Vogt, Robsahm og Holm

Nordisk Film og TV-fond ga denne uken støtte til Eskil Vogts «De uskyldige» og Thomas Robsahm og Aslaug Holms dokumentar om A-ha.

Thomas Robsahm og Eskil Vogt driver produksjonsselskap sammen, men denne gangen fikk de støtte til hvert sitt prosjekt hos ulike produsenter. Vogt og Maria Ekerhovd i Mer Film er tildelt 1,8 millioner kroner fra Nordisk Film og TV-fond til spillefilmen De Uskyldige, mens Robsahm og medregissør Aslaug Holm fikk 700 000 kroner til A-ha – The Movie.

I tillegg fikk flere svenske distributører støtte til å lansere en rekke norske spilleflmer på kino i vårt naboland: Tri Art skal distribuere Anne Sewitskys Sonja og Dag Johan Haugeruds Barn i Sverige, mens SF Studios og Njuta Films slipper henholdsvis Amundsen og Føniks på svenske kinoer.

Regissør Eskil Vogt og produsenten Mer Film har fra før fått 450.000 euro i tilskudd til filmen De uskyldige fra Eurimages, i tillegg til betydelig støtte fra NFI. Vogt har selv skrevet manus og regisserer spillefilmen som produseres av Ekerhovd i Mer Film, med Axel Helgeland som executive produsent. Filmen er et nordisk samarbeidsprosjekt, med danske Snowglobe, finske Bufo og svenske Zentropa som samprodusenter. Merfilm distribuerer filmen selv gjennom Øistein Refseth i Mer Filmdistribusjon.

De uskyldige utvikler fire barn sin uskyldige lek seg til noe mer. ”Skjult fra foreldrenes blikk begynner magiske og uhyggelige ting å skje. De uskyldige er en film for voksne og en rystende reise inn i barnas hemmelige verden”, heter det i den knappe beskrivelsen av prosjektet.

Motlys og regissørene Thomas Robsahm og Aslaug Holm ble i november tildelt 1.500.000 kroner i produksjonstilskudd til A-ha – The Movie – ”et drama om vennskap, gjensidig avhengighet og langvarige konflikter”.   

NFIs konsulent  begrunnet tildelingen slik da prosjektet fikk utviklingsstøtte:

”Filmen skal følge a-ha over en periode på tre år, samtidig som bandets eventyrlige karriere skildres. Ut over å være en ode til bandet, til musikken, til det som har vært, og er Norges største band gjennom tidene, er det også et fascinerende innblikk i et indre drama i bandet. a-ha er et kulturfenomen som har et innebygd publikum, men om filmskaperne følger de mer universelle linjene i prosjektet, der det underliggende tema kommer godt frem, kan filmen nå langt ut over kjernepublikum”.

MENY