Monster, Netflix og TV2 med serie om Oslo-avtalen

Monster, Netflix og TV2 med serie om Oslo-avtalen

Monster Scripted skal lage spenningsserie i samarbeid med Netflix og TV2, med den kontroversielle Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe

Foto: Kyrre Holm Tønne Johannessen og Håkon Briseid.

Det er ikke bare på Broadway at Oslo-avtalen er oppfattet som spennende utgangspunkt for drama. TV 2, Netflix og den Israelske kringkasteren HOT melder i dag at de er gang med en spenningsserie med den mye omtalte og til dels kontroversielle avtalen som bakteppe.

What happened in Oslo skildrer en kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen, med koblinger til forhandlingene mellom Israel og palestinerne i Oslo i 1993. Serien produseres av Håkon Briseid i norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team.

Kyrre Holm Tønne Johannessen har sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz, skrevet manuset til spenningsthrilleren som finner sted i Oslo, Israel, i de palestinske territoriene og i Sinaiørkenen:

”Vi ble inspirert av de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. Det usannsynlige skjedde: Fiender ble venner, før alt raknet og de ble fiender igjen. I dag er de lenger fra hverandre enn noen gang. Et godt utgangspunkt for både drama og spenning”, sier manusforfatteren i en pressemelding

Produsent Håkon Briseid dro til Israel for litt under to år siden sammen med TV2s Christopher Haug. Der ble ideen til What happened in i Oslo skapt.

Vi møtte mange produksjonsmiljøer, men ble virkelig imponert over Drama Team. De har blant vært med å produsere den israelske og amerikanske versjonen av «Hostages», samt serier som «In Treatment» som ble adoptert av HBO. Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med dem om dette manuset”, forteller produsenten.

Mer om What happened in Oslo:

«I den 10 episoder lange serien, møter vi Alexandra (Alex) og Karl som får livet snudd på hodet da de får en telefon fra Jerusalem. Deres datter Pia (24) er forsvunnet, og foreldrene forstår ingenting. Forsvunnet?  Og hvorfor er hun i Israel? De reiser ned for å finne svar, og Alexandra oppsøker en gammel venn, Arik, for hjelp. De ble kjent under Oslo- forhandlingene for 26 år siden, og Arik er nå høytstående politiker i hjemlandet. Fortvilet leter foreldrene etter Pia, i Israel og på Gaza, hvor Alex’ andre venn fra Osloforhandlingene, palestinske Layla befinner seg. Men ingen spor etter Pia. Før de får en video. Den viser Pia og to israelere i ørkenen, i oransje fangedrakter, omringet av ISIS- soldater. Kravet er enkelt: De vil ha 11 IS-fanger frigitt i Israel og en i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet».

«What happened in Oslo er en historie om tre mennesker fra tre ulike verdener, som mot alle odds ble venner. 26 år senere har avstanden aldri vært større. Kan de bygge en bro mellom dem nok en gang?»

Serien planlegges å gå i opptak i begynnelsen av 2020.

Monster, Netflix og TV2 med serie om Oslo-avtalen

Monster, Netflix og TV2 med serie om Oslo-avtalen

Monster Scripted skal lage spenningsserie i samarbeid med Netflix og TV2, med den kontroversielle Oslo-avtalen fra 1993 som bakteppe

Foto: Kyrre Holm Tønne Johannessen og Håkon Briseid.

Det er ikke bare på Broadway at Oslo-avtalen er oppfattet som spennende utgangspunkt for drama. TV 2, Netflix og den Israelske kringkasteren HOT melder i dag at de er gang med en spenningsserie med den mye omtalte og til dels kontroversielle avtalen som bakteppe.

What happened in Oslo skildrer en kidnapping av en ung norsk jente i Sinaiørkenen, med koblinger til forhandlingene mellom Israel og palestinerne i Oslo i 1993. Serien produseres av Håkon Briseid i norske Monster Scripted, i samarbeid med israelske Drama Team.

Kyrre Holm Tønne Johannessen har sammen med israelske Ronit Weiss-Berkowitz, skrevet manuset til spenningsthrilleren som finner sted i Oslo, Israel, i de palestinske territoriene og i Sinaiørkenen:

”Vi ble inspirert av de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. Det usannsynlige skjedde: Fiender ble venner, før alt raknet og de ble fiender igjen. I dag er de lenger fra hverandre enn noen gang. Et godt utgangspunkt for både drama og spenning”, sier manusforfatteren i en pressemelding

Produsent Håkon Briseid dro til Israel for litt under to år siden sammen med TV2s Christopher Haug. Der ble ideen til What happened in i Oslo skapt.

Vi møtte mange produksjonsmiljøer, men ble virkelig imponert over Drama Team. De har blant vært med å produsere den israelske og amerikanske versjonen av «Hostages», samt serier som «In Treatment» som ble adoptert av HBO. Det har vært veldig spennende å jobbe sammen med dem om dette manuset”, forteller produsenten.

Mer om What happened in Oslo:

«I den 10 episoder lange serien, møter vi Alexandra (Alex) og Karl som får livet snudd på hodet da de får en telefon fra Jerusalem. Deres datter Pia (24) er forsvunnet, og foreldrene forstår ingenting. Forsvunnet?  Og hvorfor er hun i Israel? De reiser ned for å finne svar, og Alexandra oppsøker en gammel venn, Arik, for hjelp. De ble kjent under Oslo- forhandlingene for 26 år siden, og Arik er nå høytstående politiker i hjemlandet. Fortvilet leter foreldrene etter Pia, i Israel og på Gaza, hvor Alex’ andre venn fra Osloforhandlingene, palestinske Layla befinner seg. Men ingen spor etter Pia. Før de får en video. Den viser Pia og to israelere i ørkenen, i oransje fangedrakter, omringet av ISIS- soldater. Kravet er enkelt: De vil ha 11 IS-fanger frigitt i Israel og en i Norge, snarest mulig. Hvis ikke blir gislene henrettet».

«What happened in Oslo er en historie om tre mennesker fra tre ulike verdener, som mot alle odds ble venner. 26 år senere har avstanden aldri vært større. Kan de bygge en bro mellom dem nok en gang?»

Serien planlegges å gå i opptak i begynnelsen av 2020.

MENY