Joachim Trier klar med siste filmen i Oslo-trilogien

Joachim Trier klar med siste filmen i Oslo-trilogien

Joachim Trier er snart klar med siste filmen i sin trilogi om utenforskap – med Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve i de sentrale rollene.

Det var Variety som var første ute med nyheten om at Joachim Trier og hans manusmakker Eskil Vogt nå er kommet i mål med manuset, og er klare for å starte produksjonen i 2020 av Verdens verste menneske. Målet er Cannes 2021. Det er Trier, Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen med et budsjett på drøye 50 millioner. Franske MK2 Films skal coprodusere fra Frankrike og selge filmen internasjonalt.

– Jeg visste ikke at det skulle bli en trilogi. Da vi lagde «Oslo, 31. august», ville jeg egentlig at den skulle være veldig annerledes enn «Reprise», men gjennom to filmer lærte jeg mye om hvem jeg var som historieforteller, forteller Trier til VG.

– Det handler om store spørsmål gjennom små fortellinger: Eksistens, det å føle seg utenfor. Så jeg skjønte at det var noe felles, og at jeg ikke skulle skamme meg så mye for det.

– «Verdens verste menneske» handler mer om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sier han.

Hovedrollene som Julie og Aksel spilles av Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie. Reinsve har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i «Oslo, 31. august».

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til «Oslo, 31. august» rett inn fra teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, forteller Trier til VG.

Juliette Schrameck i MK2 Films forteller til Variety at hun er begeistret for å jobbe med Trier.

”Vi har i årevis ønsket å jobbe med Joachim Trier, som er en av de mest markante og originale stemmene som har vokst fram i europeisk film. Det nye prosjektet har humor og er lysere i tonen enn hans tidligere filmer. Det fanger opp Triers humanistiske og skarpe betraktninger om den menneskelige tilværelse. Selv om temaet er universelt, oppleves historien som mer personlig, noe vi tror vil treffe publikum på et dypt plan”.

Joachim Trier klar med siste filmen i Oslo-trilogien

Joachim Trier klar med siste filmen i Oslo-trilogien

Joachim Trier er snart klar med siste filmen i sin trilogi om utenforskap – med Anders Danielsen Lie og Renate Reinsve i de sentrale rollene.

Det var Variety som var første ute med nyheten om at Joachim Trier og hans manusmakker Eskil Vogt nå er kommet i mål med manuset, og er klare for å starte produksjonen i 2020 av Verdens verste menneske. Målet er Cannes 2021. Det er Trier, Vogt og Thomas Robsahms nye selskap Oslo Pictures som skal produsere filmen med et budsjett på drøye 50 millioner. Franske MK2 Films skal coprodusere fra Frankrike og selge filmen internasjonalt.

– Jeg visste ikke at det skulle bli en trilogi. Da vi lagde «Oslo, 31. august», ville jeg egentlig at den skulle være veldig annerledes enn «Reprise», men gjennom to filmer lærte jeg mye om hvem jeg var som historieforteller, forteller Trier til VG.

– Det handler om store spørsmål gjennom små fortellinger: Eksistens, det å føle seg utenfor. Så jeg skjønte at det var noe felles, og at jeg ikke skulle skamme meg så mye for det.

– «Verdens verste menneske» handler mer om det å prøve å forstå hvem man er gjennom en lengsel etter kjærlighet og kontakt. Det er mye komikk i det også. Humor og melankoli er er blitt vår greie, sier han.

Hovedrollene som Julie og Aksel spilles av Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie. Reinsve har tidligere medvirket i TV-seriene «Nesten voksen» og «Roeng», og hadde også en liten rolle i «Oslo, 31. august».

– Jeg møtte Renate da hun kom inn på casting til «Oslo, 31. august» rett inn fra teaterhøgskolen. Jeg mener hun er en av de tydeligste skuespillerne vi har i Norge, men hun har sjokkerende nok ikke hatt en hovedrolle i norsk film. Jeg skrev rollen til henne, forteller Trier til VG.

Juliette Schrameck i MK2 Films forteller til Variety at hun er begeistret for å jobbe med Trier.

”Vi har i årevis ønsket å jobbe med Joachim Trier, som er en av de mest markante og originale stemmene som har vokst fram i europeisk film. Det nye prosjektet har humor og er lysere i tonen enn hans tidligere filmer. Det fanger opp Triers humanistiske og skarpe betraktninger om den menneskelige tilværelse. Selv om temaet er universelt, oppleves historien som mer personlig, noe vi tror vil treffe publikum på et dypt plan”.

MENY