Brooke Hansen og Hafnor med siste filmen i sørlands-trilogi

Brooke Hansen og Hafnor med siste filmen i sørlands-trilogi

Lisa Brooke Hansen og Even Hafnor er klare for siste filmen i sin trilogi om familien Dvergnes, mens Jonas Matzow Gulbrandsen skal lage film om «Den siste kommunist». Det er blant de nye tildelingene fra Sørnorsk filmsenter.

Foto: Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen under prisutdeling i Grimstad

Lisa Brooke Hansen og Even Hafnor er i gang med siste filmen i sin trilogi om den svært så sørnorske familien Dvergnes. Den første filmen, Small Talk, ble som kjent nominert til Den europeiske filmprisen, mens den andre, Rekonstruksjon, fortsatte å ta temperaturen på det tilsynelatende stoiske sørnorske lynnet.

Denne gangen er Ape & Bjørn ved Ruben Thorkildsen produsent, mens Brooke Hansen og Hafnor deler manus og regien.

I Moder jord Svelg meg vender ”Elisabeth og Espen hjem for at fortelle at de venter barn – en nyhet som mottas med beherskelse. Bestefar holder på å bli dement og er blitt uforutsigbar. Pleiehjem synes å være en opplagt løsning. Fasaden må jo holdes”.

Jonas Matzow Gulbrandsen skal selv ha manus, regi, foto og fungere som produsent på kortfilmen Den siste kommunist som foregår i den russiske gruvebyen Barentsburg på Svalbard. Gruvedriften er selve forutsetningen for russernes tilstedeværelse på øygruppen i Arktis, og her lever Eugene Bouzney på russisk side.

 ”Han reiste til Svalbard i 1991 etter Sovjetunionens fall med forhåpninger om at kommunismen fortsatt var levende på den fjerne utposten. Han er blant de som har levd lengst i Barentsburg og kan fortelle en fascinerende historie om gruvedriften, synet på rike nordmenn i Longyearbyen, troen på kommunismen og om livet i en by som langsomt forfaller”.

En annen sentral mottaker av tilskudd er produsent Svein Tallaksen i Media Service som er aktuell med tre prosjekter: Krigsvarsleren – som stiller spørsmålet om den tyske invasjonen av Norge kunne vært unngått; Slaveskipet Fredensborg – om norsk medvirkning under slavehandelen fra Afrika til Karibien; og Menneskeapen – om den folkekjære apen Julius sin kompliserte historie. ”Historien om Julius er en historie om mennesker og dyr, men også om det å være trekkplaster og om Dyreparkens suksess”. Dette siste prosjektet er en samproduksjon med Novemberfilm

Les mer om alle prosjektene her 

Brooke Hansen og Hafnor med siste filmen i sørlands-trilogi

Brooke Hansen og Hafnor med siste filmen i sørlands-trilogi

Lisa Brooke Hansen og Even Hafnor er klare for siste filmen i sin trilogi om familien Dvergnes, mens Jonas Matzow Gulbrandsen skal lage film om «Den siste kommunist». Det er blant de nye tildelingene fra Sørnorsk filmsenter.

Foto: Even Hafnor og Lisa Brooke Hansen under prisutdeling i Grimstad

Lisa Brooke Hansen og Even Hafnor er i gang med siste filmen i sin trilogi om den svært så sørnorske familien Dvergnes. Den første filmen, Small Talk, ble som kjent nominert til Den europeiske filmprisen, mens den andre, Rekonstruksjon, fortsatte å ta temperaturen på det tilsynelatende stoiske sørnorske lynnet.

Denne gangen er Ape & Bjørn ved Ruben Thorkildsen produsent, mens Brooke Hansen og Hafnor deler manus og regien.

I Moder jord Svelg meg vender ”Elisabeth og Espen hjem for at fortelle at de venter barn – en nyhet som mottas med beherskelse. Bestefar holder på å bli dement og er blitt uforutsigbar. Pleiehjem synes å være en opplagt løsning. Fasaden må jo holdes”.

Jonas Matzow Gulbrandsen skal selv ha manus, regi, foto og fungere som produsent på kortfilmen Den siste kommunist som foregår i den russiske gruvebyen Barentsburg på Svalbard. Gruvedriften er selve forutsetningen for russernes tilstedeværelse på øygruppen i Arktis, og her lever Eugene Bouzney på russisk side.

 ”Han reiste til Svalbard i 1991 etter Sovjetunionens fall med forhåpninger om at kommunismen fortsatt var levende på den fjerne utposten. Han er blant de som har levd lengst i Barentsburg og kan fortelle en fascinerende historie om gruvedriften, synet på rike nordmenn i Longyearbyen, troen på kommunismen og om livet i en by som langsomt forfaller”.

En annen sentral mottaker av tilskudd er produsent Svein Tallaksen i Media Service som er aktuell med tre prosjekter: Krigsvarsleren – som stiller spørsmålet om den tyske invasjonen av Norge kunne vært unngått; Slaveskipet Fredensborg – om norsk medvirkning under slavehandelen fra Afrika til Karibien; og Menneskeapen – om den folkekjære apen Julius sin kompliserte historie. ”Historien om Julius er en historie om mennesker og dyr, men også om det å være trekkplaster og om Dyreparkens suksess”. Dette siste prosjektet er en samproduksjon med Novemberfilm

Les mer om alle prosjektene her 

MENY