Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Viaplays “5 from Hell”

Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Viaplays “5 from Hell”

Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Ole Christian Madsens dramaserie ”5 from Hell” som skal vises på Viaplay.

Bjørn Ekeberg er mest kjent for sitt manus til dramaserien Grenseland (TV2), som han også ble nominert til Den nordiske manusprisen for, og for sitt bidrag som episodeforfatter på Tordenfilm/NRK-serien Valkyrien. Han holder også på som serieskaper å utvikle et åtte episoders politisk drama om Quisling med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen.

5 from Hell som er basert på et gangstermiljø fra virkelighetens Sverige. Det er både et gangsterdrama og en oppveksthistorie om unge mennesker som ikke blir akseptert i samfunnet, heter det i omtalen. Serien starter på 1980-tallet da noen tenåringer blir involvert i kriminell aktivitet og virksomheten vokser til også å omfatte andre land.

Det spesielle med prosjektet er planene om å lage en andre sesong som utspiller seg i Storbritannia og en tredje som skal finne sted i Los Angeles. Forflytningen skal skje etter hvert som den svenske mafiaen i serien slår seg ned i disse landene.

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay er hovedfinansiør av serien, mens Malene Blenkov og det regissørdrevne selskapet Creative Alliance er hovedprodusenter. REinvent Studios er coprodusent og internasjonal salgsselskap. Det var de danske regissørene Per FlyOle Christian MadsenThomas Vinterberg, Lone ScherfigJanus Metz og islandske Dagur Kári som stiftet Creative Alliance, med det formål å skape et kreativt symposium og selge prosjekter på et internasjonalt marked. Serien blir selskapets andre store satsing etter Per Flys Backstabbing for beginners.

Blenkov sier til Screendaily at serien skal kombinere det ypperste av kreative talenter i Skandinavia. ”Vi har ikke sett en serie fra et gangstermiljø i denne skalaen i nordisk tv-drama før”, hevder hun.

Formatet blir sannsynligvis 10 # 45 minutter, men Blenkov utelukker ikke en variant på 5 # 90 minutter, om det er hensiktsmessig.

Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Viaplays “5 from Hell”

Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Viaplays “5 from Hell”

Bjørn Ekeberg er hovedforfatter på Ole Christian Madsens dramaserie ”5 from Hell” som skal vises på Viaplay.

Bjørn Ekeberg er mest kjent for sitt manus til dramaserien Grenseland (TV2), som han også ble nominert til Den nordiske manusprisen for, og for sitt bidrag som episodeforfatter på Tordenfilm/NRK-serien Valkyrien. Han holder også på som serieskaper å utvikle et åtte episoders politisk drama om Quisling med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen.

5 from Hell som er basert på et gangstermiljø fra virkelighetens Sverige. Det er både et gangsterdrama og en oppveksthistorie om unge mennesker som ikke blir akseptert i samfunnet, heter det i omtalen. Serien starter på 1980-tallet da noen tenåringer blir involvert i kriminell aktivitet og virksomheten vokser til også å omfatte andre land.

Det spesielle med prosjektet er planene om å lage en andre sesong som utspiller seg i Storbritannia og en tredje som skal finne sted i Los Angeles. Forflytningen skal skje etter hvert som den svenske mafiaen i serien slår seg ned i disse landene.

Den nordiske strømmetjenesten Viaplay er hovedfinansiør av serien, mens Malene Blenkov og det regissørdrevne selskapet Creative Alliance er hovedprodusenter. REinvent Studios er coprodusent og internasjonal salgsselskap. Det var de danske regissørene Per FlyOle Christian MadsenThomas Vinterberg, Lone ScherfigJanus Metz og islandske Dagur Kári som stiftet Creative Alliance, med det formål å skape et kreativt symposium og selge prosjekter på et internasjonalt marked. Serien blir selskapets andre store satsing etter Per Flys Backstabbing for beginners.

Blenkov sier til Screendaily at serien skal kombinere det ypperste av kreative talenter i Skandinavia. ”Vi har ikke sett en serie fra et gangstermiljø i denne skalaen i nordisk tv-drama før”, hevder hun.

Formatet blir sannsynligvis 10 # 45 minutter, men Blenkov utelukker ikke en variant på 5 # 90 minutter, om det er hensiktsmessig.

MENY