Loe og Dahlsbakken med julefilm

Loe og Dahlsbakken med julefilm

En julefilm av Henrik Martin Dahlsbakken og Erlend Loe er blant langfilm-prosjektene som har fått tilskudd fra Filminvest denne måneden.

Filminvest er et fond som tilbyr finansiering til spillefilm, dokumentarer, tv-serier og dataspill med forankring i regionen Trøndelag/Innlandet. Det største tilskuddet gikk i denne omgang til TMM Produksjon og Villmarksbarna på Grønland – filmen om familien Krempig fra NRK Super-serien Villmarksbarna som denne gangen reiser til Grønland. Manus og regi er ved Dag Rune Johansen

Selskapet Herlig Film og TV og manusforfatter/regissør Ingrid Ese Folkestad får produksjonstilskudd til kinodokumentaren Radiokameratene – en feelgood film om en kameratgjeng som kjemper for FM og nærradio.

Den produktive regissøren Henrik Martin Dahlsbakken er tildelt produksjonstøtte til Gledelig jul – en julekomedie for hele familien, med manus av Erlend Loe. Den skildrer familien Eide som for første gang på mange år samles hjemme på gården for å feire jul. ”Når juleroen senker seg, kommer gamle hemmeligheter til overflaten». Filmen er basert på en original idé av Dahlsbakken med Erlend Lo som manusforfatter. Produsenter er Nordisk Film sammen med Filmbros på Hamar.

Anders Refn er mest kjent i Norge som ”klippedoktor” for mange filmskapere, men har iblant også inntatt registolen. De Forbandede År er et stykke dansk krigshistorie med Spætt Film som co-produsent og danske Space Rocket Nation som hovedprodusent. Deler av filmen vil spilles inn i Trondheim, ”med flere norske stjerneskuespillere på laget”.

To dokumentarer med internasjonal appell har også fått produksjonstilskudd; Tonje Hessen Scheis iHUMAN og Magnuis Skatvolds Blue Code of Silence.

IHUMAN er enda en ambisiøs dokumentar fra Hessen Schei som siste året har mottatt betydelig finansiering hjemme og ute, og som vi har skrevet en del om. Det er en film som problematiserer kunstig intelligens: ”Noen ser på kunstig intelligens som løsning på klimakrisen, kreftgåten og hungersnød. Andre mener den er en større trussel mot menneskeheten enn atombomben. Maskinene lærer nå selv av sine egne avgjørelser, og hastigheten på maskinene vil være 100 000 ganger så kjappe om bare få år. Hvem taster inn hvilke koder for fremtiden vår, og hva betyr det for livet ditt?”

Les mer om alle prosjektene som er tildelt støtte fra Filminvest

Loe og Dahlsbakken med julefilm

Loe og Dahlsbakken med julefilm

En julefilm av Henrik Martin Dahlsbakken og Erlend Loe er blant langfilm-prosjektene som har fått tilskudd fra Filminvest denne måneden.

Filminvest er et fond som tilbyr finansiering til spillefilm, dokumentarer, tv-serier og dataspill med forankring i regionen Trøndelag/Innlandet. Det største tilskuddet gikk i denne omgang til TMM Produksjon og Villmarksbarna på Grønland – filmen om familien Krempig fra NRK Super-serien Villmarksbarna som denne gangen reiser til Grønland. Manus og regi er ved Dag Rune Johansen

Selskapet Herlig Film og TV og manusforfatter/regissør Ingrid Ese Folkestad får produksjonstilskudd til kinodokumentaren Radiokameratene – en feelgood film om en kameratgjeng som kjemper for FM og nærradio.

Den produktive regissøren Henrik Martin Dahlsbakken er tildelt produksjonstøtte til Gledelig jul – en julekomedie for hele familien, med manus av Erlend Loe. Den skildrer familien Eide som for første gang på mange år samles hjemme på gården for å feire jul. ”Når juleroen senker seg, kommer gamle hemmeligheter til overflaten». Filmen er basert på en original idé av Dahlsbakken med Erlend Lo som manusforfatter. Produsenter er Nordisk Film sammen med Filmbros på Hamar.

Anders Refn er mest kjent i Norge som ”klippedoktor” for mange filmskapere, men har iblant også inntatt registolen. De Forbandede År er et stykke dansk krigshistorie med Spætt Film som co-produsent og danske Space Rocket Nation som hovedprodusent. Deler av filmen vil spilles inn i Trondheim, ”med flere norske stjerneskuespillere på laget”.

To dokumentarer med internasjonal appell har også fått produksjonstilskudd; Tonje Hessen Scheis iHUMAN og Magnuis Skatvolds Blue Code of Silence.

IHUMAN er enda en ambisiøs dokumentar fra Hessen Schei som siste året har mottatt betydelig finansiering hjemme og ute, og som vi har skrevet en del om. Det er en film som problematiserer kunstig intelligens: ”Noen ser på kunstig intelligens som løsning på klimakrisen, kreftgåten og hungersnød. Andre mener den er en større trussel mot menneskeheten enn atombomben. Maskinene lærer nå selv av sine egne avgjørelser, og hastigheten på maskinene vil være 100 000 ganger så kjappe om bare få år. Hvem taster inn hvilke koder for fremtiden vår, og hva betyr det for livet ditt?”

Les mer om alle prosjektene som er tildelt støtte fra Filminvest

MENY