Midtnorsk filmsenter med nye tildelinger

Midtnorsk filmsenter med nye tildelinger

UpNorth er underveis med nye internasjonale dokumentarer, Lisa Tønne skal grave i sine røtter og Ekkofilm går videre med sin dødsmarsj. Sjekk ut Midtnorsk filmsenters tildelinger denne uken.

Foto: Fra kortfilmprosjektet «Ulv» der kunstner Ida Jenshus debuterer som skuespiller

Nok en gang var UpNorth godt representert under månedens tildelinger fra Midtnorsk filmsenter. Håvard Bustnes fikk 300 000 i utviklingstilskudd til en dokumentar vi får vite svært lite om. Som det heter i omtalen: ”Dette er en klassisk David vs Goliath-historie der vi får se hovedkarakterens personlige kamp for rettferdighet mot sterke globale aktører”. Aner vi enda et prosjekt fra Bustnes med internasjonale dimensjoner?

Det andre prosjektet UpNorth fikk gjennomslag for er en finsk-norsk coproduksjon med regi av Inka-Marie Achté. ”En finsk-somalisk familie mottar nyheten om at det er funnet gull og kobber på tomta deres i hjemlandet. Etter å ha bodd i Finland i 25 år, tar far Mustafe med seg sin kone og sine to barn til Somalia for å grave etter gull”.

Armfeldts dødsmarsj er et dokumentarprosjekt vi har skrevet om før, og som Ekkofilm har fått utviklingsstøtte til tidligere. Det handler om hva som egentlig skjedde da 3000 svenske invasjonssoldater frøs ihjel i den trønderske fjellheimen i 1718. Det er historien om Armfeldts dødsmarsj som markerte slutten på den store nordiske krigen.

Blant de øvrige utvalgte dokumentarprosjektene finner vi Spætt Film med co-produksjonen Erikos verdener. Dette er et samarbeid mellom Spætt og den danske produsenten Sonntag Pictures, som blant annet vant kritikeruken i Cannes med Armadillo.

Tre kortfilmer fikk også støtte til utvikling: Det nystiftede produksjonsselskapet Herstory debuterer med animasjonsfilmen Loosing Nobody, regissert av Denise Hauser og med Mari Nilsen Neira som produsent. Rumpa er basert på en bok av Nina Elisabeth Grøntvedt. Produsent er Blaane Film ved Bente Maalen, regien er ved Elisabeth Matheson.

Kortfilmen Ulv fra produsent Revenka fikk også produksjonsstøtte. Her debuterer artist Ida Jenshus som skuespiller i hovedrollen som alenemoren Ingebjørg. «Hun flytter ut på landet med sin sønn, og eventyr, drøm og virkelighet flyter sammen i et sanselig univers». Jon Vatne har regi og Gudrun Austli er produsent. Ulv er en selvstendig kortfilm som skal produseres parallelt med Revenkas utvikling av spillefilmen Ulv, ulv.

Andelen kvinner i nøkkelposisjoner i alle innkomne søknader er 40%, melder Midtnorsk. I prosjektene som er tildelte støtte er kvinneandelen 44,4%. Konsulent ved vårens tildelingsrunde var KriStine Ann Skaret.

Les mer om hvert enkelt prosjekt

Midtnorsk filmsenter med nye tildelinger

Midtnorsk filmsenter med nye tildelinger

UpNorth er underveis med nye internasjonale dokumentarer, Lisa Tønne skal grave i sine røtter og Ekkofilm går videre med sin dødsmarsj. Sjekk ut Midtnorsk filmsenters tildelinger denne uken.

Foto: Fra kortfilmprosjektet «Ulv» der kunstner Ida Jenshus debuterer som skuespiller

Nok en gang var UpNorth godt representert under månedens tildelinger fra Midtnorsk filmsenter. Håvard Bustnes fikk 300 000 i utviklingstilskudd til en dokumentar vi får vite svært lite om. Som det heter i omtalen: ”Dette er en klassisk David vs Goliath-historie der vi får se hovedkarakterens personlige kamp for rettferdighet mot sterke globale aktører”. Aner vi enda et prosjekt fra Bustnes med internasjonale dimensjoner?

Det andre prosjektet UpNorth fikk gjennomslag for er en finsk-norsk coproduksjon med regi av Inka-Marie Achté. ”En finsk-somalisk familie mottar nyheten om at det er funnet gull og kobber på tomta deres i hjemlandet. Etter å ha bodd i Finland i 25 år, tar far Mustafe med seg sin kone og sine to barn til Somalia for å grave etter gull”.

Armfeldts dødsmarsj er et dokumentarprosjekt vi har skrevet om før, og som Ekkofilm har fått utviklingsstøtte til tidligere. Det handler om hva som egentlig skjedde da 3000 svenske invasjonssoldater frøs ihjel i den trønderske fjellheimen i 1718. Det er historien om Armfeldts dødsmarsj som markerte slutten på den store nordiske krigen.

Blant de øvrige utvalgte dokumentarprosjektene finner vi Spætt Film med co-produksjonen Erikos verdener. Dette er et samarbeid mellom Spætt og den danske produsenten Sonntag Pictures, som blant annet vant kritikeruken i Cannes med Armadillo.

Tre kortfilmer fikk også støtte til utvikling: Det nystiftede produksjonsselskapet Herstory debuterer med animasjonsfilmen Loosing Nobody, regissert av Denise Hauser og med Mari Nilsen Neira som produsent. Rumpa er basert på en bok av Nina Elisabeth Grøntvedt. Produsent er Blaane Film ved Bente Maalen, regien er ved Elisabeth Matheson.

Kortfilmen Ulv fra produsent Revenka fikk også produksjonsstøtte. Her debuterer artist Ida Jenshus som skuespiller i hovedrollen som alenemoren Ingebjørg. «Hun flytter ut på landet med sin sønn, og eventyr, drøm og virkelighet flyter sammen i et sanselig univers». Jon Vatne har regi og Gudrun Austli er produsent. Ulv er en selvstendig kortfilm som skal produseres parallelt med Revenkas utvikling av spillefilmen Ulv, ulv.

Andelen kvinner i nøkkelposisjoner i alle innkomne søknader er 40%, melder Midtnorsk. I prosjektene som er tildelte støtte er kvinneandelen 44,4%. Konsulent ved vårens tildelingsrunde var KriStine Ann Skaret.

Les mer om hvert enkelt prosjekt

MENY