«Blindsone» tildelt fem Kanonpriser

«Blindsone» tildelt fem Kanonpriser

«Blindsone» ble den store vinneren under utdelingen av Kanonprisen og kunne dra hjem med prisen for beste produsent, regi, manus, kvinnelige hovedrolle og beste birolle.

Kanonprisen for det norske filmåret 2018 ble i kveld delt ut på Byscenen i Trondheim under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Totalt 30 kandidater var nominert i ti kategorier basert på stemmer fra medlemmer i bransjens ulike fagforbund.

Totalt fikk Blindsone, Tuva Novotnys regidebut, fem priser og ble dermed årets mestvinnende film:

Produsent Elisabeth Kvithyll fikk prisen for beste produsent for sitt arbeid med filmen, mens Tuva Novotny selv tok prisen for både beste regi og beste manus. Pia Tjelta vant for beste kvinnelige hovedrolle, mens Oddgeir Thune vant prisen for beste birolle for sitt bidrag.

Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Tobias Santelmann for Mordene i Kongo. Martin Otterbeck, som tidligere i vinter fikk Den europeiske filmprisen for sin innsats på Utøya 22.juli, ble tildelt Kanonprisen for beste foto. Skjelvet fikk Filmwebs publikumspris.

I tillegg til at prisen for beste regi, manus, produsent og hovedrolle alle gikk til kvinnene bak Blindsone, var det kvinnelige vinnere i kategorien for produksjonsdesign (Lina Nordqvist for Sonja) og klipp (Silje Nordseth for Tårnet). Under Kanonprisen ble også Edith Carlmar-prisen delt ut, og denne gikk i år til Tuva Novotny (les mer om begrunnelsen her).


Her er årets vinnere:

Beste regi: Tuva Novotny for Blindsone


Beste manus: Tuva Novotny for Blindsone


Beste produsent: Elisabeth Kvithyll for Blindsone


Beste foto: Martin Otterbeck for Utøya 22. juli


Beste mannlige hovedrolle: Tobias Santelmann for Mordene i Kongo


Beste kvinnelige hovedrolle: Pia Tjelta for Blindsone


Beste klipp: Silje Nordseth og Karsten Meinich for Tårnet


Beste birolle: Oddgeir Thune for Blindsone


Beste produksjonsdesign: Lina Nordqvist for Sonja


Beste lyddesign: Gisle Tveito for Utøya 22. juli


Filmwebs publikumspris: Skjelvet


 

«Blindsone» tildelt fem Kanonpriser

«Blindsone» tildelt fem Kanonpriser

«Blindsone» ble den store vinneren under utdelingen av Kanonprisen og kunne dra hjem med prisen for beste produsent, regi, manus, kvinnelige hovedrolle og beste birolle.

Kanonprisen for det norske filmåret 2018 ble i kveld delt ut på Byscenen i Trondheim under Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival. Totalt 30 kandidater var nominert i ti kategorier basert på stemmer fra medlemmer i bransjens ulike fagforbund.

Totalt fikk Blindsone, Tuva Novotnys regidebut, fem priser og ble dermed årets mestvinnende film:

Produsent Elisabeth Kvithyll fikk prisen for beste produsent for sitt arbeid med filmen, mens Tuva Novotny selv tok prisen for både beste regi og beste manus. Pia Tjelta vant for beste kvinnelige hovedrolle, mens Oddgeir Thune vant prisen for beste birolle for sitt bidrag.

Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Tobias Santelmann for Mordene i Kongo. Martin Otterbeck, som tidligere i vinter fikk Den europeiske filmprisen for sin innsats på Utøya 22.juli, ble tildelt Kanonprisen for beste foto. Skjelvet fikk Filmwebs publikumspris.

I tillegg til at prisen for beste regi, manus, produsent og hovedrolle alle gikk til kvinnene bak Blindsone, var det kvinnelige vinnere i kategorien for produksjonsdesign (Lina Nordqvist for Sonja) og klipp (Silje Nordseth for Tårnet). Under Kanonprisen ble også Edith Carlmar-prisen delt ut, og denne gikk i år til Tuva Novotny (les mer om begrunnelsen her).


Her er årets vinnere:

Beste regi: Tuva Novotny for Blindsone


Beste manus: Tuva Novotny for Blindsone


Beste produsent: Elisabeth Kvithyll for Blindsone


Beste foto: Martin Otterbeck for Utøya 22. juli


Beste mannlige hovedrolle: Tobias Santelmann for Mordene i Kongo


Beste kvinnelige hovedrolle: Pia Tjelta for Blindsone


Beste klipp: Silje Nordseth og Karsten Meinich for Tårnet


Beste birolle: Oddgeir Thune for Blindsone


Beste produksjonsdesign: Lina Nordqvist for Sonja


Beste lyddesign: Gisle Tveito for Utøya 22. juli


Filmwebs publikumspris: Skjelvet


 

MENY