Los Bando nominert til EFA Young Audience Award

Los Bando nominert til EFA Young Audience Award

«Los Bando» fortsetter på sin seiersturné ute i Europa: Denne gangen er den norske barne- og ungdomsfilmen nominert til European Film Academys Young Audience Award.

Den norske barne- og ungdomsfilmen Los Bando er nominert til European Film Academys Young Audience Award. EFA har plukket ut tre filmer til nominasjonen som alle skal vises på VOD i 34 land fra 6.mai: Hollandske Fight Girl, britiske Old Boys og Los Bando.

Nominasjonen kommer etter en høst der teamet bak Los Bando ble tildelt fem internasjonale priser på bare en uke i oktober, og fikk kort tid etter millionstøtte fra EU gjennom Kreativt Europa MEDIAS ordning for selektiv distribusjon. Filmen er solgt til over 14 land.

Regissør Christian Lo er naturlig nok begeistret.

”Det her er jeg skikkelig stolt over – på vegne av hele det fantastiske Los Bando-teamet og skuespillerne som har gitt filmen den positive energien og lekenheten den har”, skriver han i en epost til Rushprint. ”Dette forsterker troen på at det er riktig og viktig å fortsette å fortelle historier for denne målgruppen, og at lokale historier kan nå langt ut”.

Det er en internasjonal komité som sammen med et utvalg ungdommer har valgt ut de tre filmene som skal vises i 34 land. I alle byene filmene vises vil de unge få anledning til å se europeiske kvalitetsfilmer og delta i diskusjoner om dem. Og det er disse ungdommene som til slutt skal kåre en vinner.

Los Bando hadde norsk kinopremiere 16. februar og er en av få norske originalskrevne manus for barn og unge, noe produsenten Trine Aadalen Lo problematiserte da Rushprint intervjuet henne før deltakelsen på Berlinalen i 2018. I filmen følger vi bandet Los Bando Immortale «på en fartsfylt reise for å oppfylle drømmen om å vinne NM i rock».

Los Bando er regissert av Christian Lo (BestevennerDe tøffeste gutta), manus er skrevet av Arild Tryggestad (De tøffeste gutta) og produsert av Filmbin ved Trine Aadalen Lo og Nicholas Sando. I sentrale roller finner vi blant annet Tage Hogness, Jakob Dyrud, Tiril Marie Høistad, Jonas Hoff Oftebro og Nils Ole Oftebro.

Los Bando nominert til EFA Young Audience Award

Los Bando nominert til EFA Young Audience Award

«Los Bando» fortsetter på sin seiersturné ute i Europa: Denne gangen er den norske barne- og ungdomsfilmen nominert til European Film Academys Young Audience Award.

Den norske barne- og ungdomsfilmen Los Bando er nominert til European Film Academys Young Audience Award. EFA har plukket ut tre filmer til nominasjonen som alle skal vises på VOD i 34 land fra 6.mai: Hollandske Fight Girl, britiske Old Boys og Los Bando.

Nominasjonen kommer etter en høst der teamet bak Los Bando ble tildelt fem internasjonale priser på bare en uke i oktober, og fikk kort tid etter millionstøtte fra EU gjennom Kreativt Europa MEDIAS ordning for selektiv distribusjon. Filmen er solgt til over 14 land.

Regissør Christian Lo er naturlig nok begeistret.

”Det her er jeg skikkelig stolt over – på vegne av hele det fantastiske Los Bando-teamet og skuespillerne som har gitt filmen den positive energien og lekenheten den har”, skriver han i en epost til Rushprint. ”Dette forsterker troen på at det er riktig og viktig å fortsette å fortelle historier for denne målgruppen, og at lokale historier kan nå langt ut”.

Det er en internasjonal komité som sammen med et utvalg ungdommer har valgt ut de tre filmene som skal vises i 34 land. I alle byene filmene vises vil de unge få anledning til å se europeiske kvalitetsfilmer og delta i diskusjoner om dem. Og det er disse ungdommene som til slutt skal kåre en vinner.

Los Bando hadde norsk kinopremiere 16. februar og er en av få norske originalskrevne manus for barn og unge, noe produsenten Trine Aadalen Lo problematiserte da Rushprint intervjuet henne før deltakelsen på Berlinalen i 2018. I filmen følger vi bandet Los Bando Immortale «på en fartsfylt reise for å oppfylle drømmen om å vinne NM i rock».

Los Bando er regissert av Christian Lo (BestevennerDe tøffeste gutta), manus er skrevet av Arild Tryggestad (De tøffeste gutta) og produsert av Filmbin ved Trine Aadalen Lo og Nicholas Sando. I sentrale roller finner vi blant annet Tage Hogness, Jakob Dyrud, Tiril Marie Høistad, Jonas Hoff Oftebro og Nils Ole Oftebro.

MENY