Dramaseriene «Twin» og «Exit» til Series Mania-festivalen

Dramaseriene «Twin» og «Exit» til Series Mania-festivalen

Øystein Karlsens nye serie «Exit» og «Twin» med Kristofer Hivju i hovedrollen er tatt ut til det offisielle programmet på tv-seriefestivalen Series Mania.

De to nye norske dramaseriene Twin og Exit er tatt ut til hovedprogrammet på tv-seriefestivalen Series Mania.

Mens Twin deltar i den internasjonale hovedkonkurransen, er Exit tatt ut til programmet International Panorama.

Mer enn femti dramaserier fra hele verden vil bli vist på Series Mania som også er vertskap for et europeisk coproduksjonsforum med over 300 internasjonale deltakere (der blant annet Maipo skal pitche en av sine planlagte serier, The Fortress). Festivalen er i løpet av ti år blitt en viktig innfallsport til det franske tv-markedet for utenlandske dramaproduksjoner.

Exit er en ny serie som er skrevet og regissert av Øystein Karlsen, med Petter Testmann-Koch og Hege Skjerven Clausen som medskapere. Produsent er Freemantle og kanalen er NRK. Vi vet ikke så mye om serien, som får sin verdenspremiere på festivalen i Frankrike, men den beskrives i programmet som et ”sjokkerende og tragisk drama” om fire finansakrobater som for lengst har krysset noen grenser for hva som er moralsk forsvarlig oppførsel i det sosialdemokratiske Norge. I de sentrale rollene møter vi Simon J. Berger, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen og Jon Øigarden.

”From the top of their glass skyscraper, Adam, William, Henrik, and Jeppe feel like they rule Oslo’s financial empire. But behind the dazzling veneer, these 30-somethings who have already got it all are desperately trying to escape their daily lives filled with ever-more-demanding family obligations and professional expectations.A shocking tragi-comedy about the hidden side of Norway, based on real-life experiences”, heter det i programmet.

TWIN handler om hva som skjer når seriens hovedperson ”kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelse»n. Det er Kristofer Hivju som spiller begge rollene, og har utviklet ideen sammen med serieskaper/regissør Kristoffer Metcalfe og Gisle Norman Melhus. Medregissør er Erika Calmeyer.

  ”Erik og Adam – eneggede tvillinger med to vidt forskjellige liv. Erik, en frihetssøkende surfeboms, bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten. Adam er den rake motsetningen – en ansvarlig familiemann, med en suksessfull bedrift og en familie med to barn. En dag tar Eriks uansvarlige livstil og dårlige valg ham igjen, og som siste mulighet må han be sin bror om hjelp. Men ting tar en dramatisk vending når Erik kommer til skade for å ta livet av sin egen tvillingbror. For å skjule forbrytelsen og redde brorens familie, velger Erik å ta over sin brors identitet”.

Manus er ved Anne Elvedal, Vegard Steiro Amundsen, Sofia Lersol Lund, Calmeyer og Metcalfe. Produsent hos Nordisk er Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie, med Aage Aaberge, Vegard Stenberg Eriksen,  Tomas Radoor, Henrik Zein som «executive produsenter», og Gry Molvær Hivju som «associated produsent».

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Dramaseriene «Twin» og «Exit» til Series Mania-festivalen

Dramaseriene «Twin» og «Exit» til Series Mania-festivalen

Øystein Karlsens nye serie «Exit» og «Twin» med Kristofer Hivju i hovedrollen er tatt ut til det offisielle programmet på tv-seriefestivalen Series Mania.

De to nye norske dramaseriene Twin og Exit er tatt ut til hovedprogrammet på tv-seriefestivalen Series Mania.

Mens Twin deltar i den internasjonale hovedkonkurransen, er Exit tatt ut til programmet International Panorama.

Mer enn femti dramaserier fra hele verden vil bli vist på Series Mania som også er vertskap for et europeisk coproduksjonsforum med over 300 internasjonale deltakere (der blant annet Maipo skal pitche en av sine planlagte serier, The Fortress). Festivalen er i løpet av ti år blitt en viktig innfallsport til det franske tv-markedet for utenlandske dramaproduksjoner.

Exit er en ny serie som er skrevet og regissert av Øystein Karlsen, med Petter Testmann-Koch og Hege Skjerven Clausen som medskapere. Produsent er Freemantle og kanalen er NRK. Vi vet ikke så mye om serien, som får sin verdenspremiere på festivalen i Frankrike, men den beskrives i programmet som et ”sjokkerende og tragisk drama” om fire finansakrobater som for lengst har krysset noen grenser for hva som er moralsk forsvarlig oppførsel i det sosialdemokratiske Norge. I de sentrale rollene møter vi Simon J. Berger, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Agnes Kittelsen og Jon Øigarden.

”From the top of their glass skyscraper, Adam, William, Henrik, and Jeppe feel like they rule Oslo’s financial empire. But behind the dazzling veneer, these 30-somethings who have already got it all are desperately trying to escape their daily lives filled with ever-more-demanding family obligations and professional expectations.A shocking tragi-comedy about the hidden side of Norway, based on real-life experiences”, heter det i programmet.

TWIN handler om hva som skjer når seriens hovedperson ”kommer i skade for å drepe sin egen tvillingbror og må ta hans identitet for å skjule forbrytelse»n. Det er Kristofer Hivju som spiller begge rollene, og har utviklet ideen sammen med serieskaper/regissør Kristoffer Metcalfe og Gisle Norman Melhus. Medregissør er Erika Calmeyer.

  ”Erik og Adam – eneggede tvillinger med to vidt forskjellige liv. Erik, en frihetssøkende surfeboms, bor alene i en campingvogn på en øde strand i Lofoten. Adam er den rake motsetningen – en ansvarlig familiemann, med en suksessfull bedrift og en familie med to barn. En dag tar Eriks uansvarlige livstil og dårlige valg ham igjen, og som siste mulighet må han be sin bror om hjelp. Men ting tar en dramatisk vending når Erik kommer til skade for å ta livet av sin egen tvillingbror. For å skjule forbrytelsen og redde brorens familie, velger Erik å ta over sin brors identitet”.

Manus er ved Anne Elvedal, Vegard Steiro Amundsen, Sofia Lersol Lund, Calmeyer og Metcalfe. Produsent hos Nordisk er Sigurd Mikal Karoliussen og Live Bonnevie, med Aage Aaberge, Vegard Stenberg Eriksen,  Tomas Radoor, Henrik Zein som «executive produsenter», og Gry Molvær Hivju som «associated produsent».

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY