Nordisk støtte og distribusjon for Emil Triers “Stol på meg”

Nordisk støtte og distribusjon for Emil Triers “Stol på meg”

Emil Triers dokumentar om Waleed Ahmed – nordmannen som ble omfavnet av norske offentlighet, for så å ende opp i amerikansk sikkerhetsfengsel – er tildelt produksjonsstøtte av Nordisk Film & Tv-fond. Nå venter nordisk distribusjon.

Emil Triers dokumentar om Waleed Ahmed – unggutten fra Enebakk som ble omfavnet av norsk offentlighet, for så å ende opp i et amerikansk sikkerhetsfengsel – er tildelt 450 000 kroner av Nordisk Film & Tv-fond. Stol på meg har fra før mottatt betydelig støtte fra Norsk filminstitutt (ca 2,5 millioner) og har et budsjett på 6,7 millioner. Det er Motlys som er hovedprodusent, i samarbeid med Zentropa Sverige, Snake Oil og med ytterligere støtte fra Fritt Ord, SFI, DR, YLE og SVT. Arthaus skal slippe filmen i Norge, TriArt i Sverige.

Emil Trier står for både manus og regi på Stol på meg, og har med Thomas Robsahm fra Motlys som produsent og Nicolai Moland som medprodusent. Filmen handler om norske Waleed Ahmed (25) som sitter fengslet i USA med en dom på 11 år for internasjonal svindel. Hvordan endte en 22 år gammel gutt fra Ytre Enebakk opp med å bli arrestert av FBI og så dømt til en streng straff i et amerikansk høysikkerhetsfengsel?

”Han var en ung, karismatisk mann som tok Norge med storm. Waleed ble hyllet av media som en begavet entreprenør, fikk tittelen ”Norges Mark Zuckerberg”, og ble invitert inn i Kronprinsparets sirkel av innflytelsesrike venner. Og så viste alt seg å være en bløff. Den mest kjente svindelen han sto bak var å selge falske rettigheter til Justin Bieber-konserter. I etterkant av tiltalen i USA ble Ahmed også tiltalt for forsikringssvindel i Norge.

Dette er historien om Waleed, en kompleks coming of age-fortelling, som også problematiserer omstendighetene og medienes rolle rundt hovedpersonen”, heter det i omtalen av prosjektet.

Emil Trier har regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer. Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og nå sist Den Andre Munch med Karl Ove Knausgård (2018), hvor også bror Joachim Trier har co-regi.

Da daværende dokumentarkonsulent Helle Hansen ga støtte til Stol på meg, begrunnet hun det slik:

”Det er en interessant tematikk og en historie med stor kompleksitet. Teamet har unik tilgang til en original og autentisk historie som utfordrer publikums sympatier og normer. Teamet har høye visuelle og kunstneriske ambisjoner som jeg har stor tro på at de kan realisere. De siste opptakene i USA viser at vi kan forvente en sterk visuell, humoristisk og til tider bedrøvende film”

Nordisk støtte og distribusjon for Emil Triers “Stol på meg”

Nordisk støtte og distribusjon for Emil Triers “Stol på meg”

Emil Triers dokumentar om Waleed Ahmed – nordmannen som ble omfavnet av norske offentlighet, for så å ende opp i amerikansk sikkerhetsfengsel – er tildelt produksjonsstøtte av Nordisk Film & Tv-fond. Nå venter nordisk distribusjon.

Emil Triers dokumentar om Waleed Ahmed – unggutten fra Enebakk som ble omfavnet av norsk offentlighet, for så å ende opp i et amerikansk sikkerhetsfengsel – er tildelt 450 000 kroner av Nordisk Film & Tv-fond. Stol på meg har fra før mottatt betydelig støtte fra Norsk filminstitutt (ca 2,5 millioner) og har et budsjett på 6,7 millioner. Det er Motlys som er hovedprodusent, i samarbeid med Zentropa Sverige, Snake Oil og med ytterligere støtte fra Fritt Ord, SFI, DR, YLE og SVT. Arthaus skal slippe filmen i Norge, TriArt i Sverige.

Emil Trier står for både manus og regi på Stol på meg, og har med Thomas Robsahm fra Motlys som produsent og Nicolai Moland som medprodusent. Filmen handler om norske Waleed Ahmed (25) som sitter fengslet i USA med en dom på 11 år for internasjonal svindel. Hvordan endte en 22 år gammel gutt fra Ytre Enebakk opp med å bli arrestert av FBI og så dømt til en streng straff i et amerikansk høysikkerhetsfengsel?

”Han var en ung, karismatisk mann som tok Norge med storm. Waleed ble hyllet av media som en begavet entreprenør, fikk tittelen ”Norges Mark Zuckerberg”, og ble invitert inn i Kronprinsparets sirkel av innflytelsesrike venner. Og så viste alt seg å være en bløff. Den mest kjente svindelen han sto bak var å selge falske rettigheter til Justin Bieber-konserter. I etterkant av tiltalen i USA ble Ahmed også tiltalt for forsikringssvindel i Norge.

Dette er historien om Waleed, en kompleks coming of age-fortelling, som også problematiserer omstendighetene og medienes rolle rundt hovedpersonen”, heter det i omtalen av prosjektet.

Emil Trier har regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer. Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og nå sist Den Andre Munch med Karl Ove Knausgård (2018), hvor også bror Joachim Trier har co-regi.

Da daværende dokumentarkonsulent Helle Hansen ga støtte til Stol på meg, begrunnet hun det slik:

”Det er en interessant tematikk og en historie med stor kompleksitet. Teamet har unik tilgang til en original og autentisk historie som utfordrer publikums sympatier og normer. Teamet har høye visuelle og kunstneriske ambisjoner som jeg har stor tro på at de kan realisere. De siste opptakene i USA viser at vi kan forvente en sterk visuell, humoristisk og til tider bedrøvende film”

MENY