«Månelyst i Flåklypa» til Berlinalens barnefilmprogram

«Månelyst i Flåklypa» til Berlinalens barnefilmprogram

«Månelyst i Flåklypa» er tatt ut til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Dette er den tredje filmen i produsenten Maipos trilogi om de folkekjære karakterene fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers som er tatt ut til Generation-seksjonen. Tidligere har Herfra til Flåklypa også blitt vist i dette programmet, i 2016. Regien er nok en gang ved Rasmus A. Sivertsen, og manus ved Karsten Fullu, basert på Kjell Aukrusts univers. Filmen er produsert av Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen for Maipo.

I denne tredje og siste filmen om gjengen fra Flåklypa, har det vesle universet ekspandert lenger ut i verdensrommet gjennom et romkappløp. Det har gitt filmskaperne muligheten til å leke litt med ”romfartskappløp-sjangeren” og la den briljante oppfinneren Reodor enda en gang sette den lille bygda Flåklypa på kartet. Da Rushprint intervjuet Karsten Fullu, som har skrevet manus til alle tre filmene, fortalte han mer utførlig om blant annet bruken av satire.

– Da jeg satt i salen på Colosseum på premieren på Jul i Flåklypa med familien rundt meg og hundrevis av barn i salen, slo det meg plutselig at jeg aldri hadde tenkt på at vi skulle lage en barnefilm. Vi hadde stort sett laget det vi syntes var morsomt selv, og plutselig satt vi og skulle vise en film til barn hvor antagonisten var en redaktør som ville ha høyere opplagstall. Det gikk jo heldigvis bra, men jeg har hatt den samme følelsen med de to andre filmene også. Derfor har vi jo også sagt at vi lager disse filmene for hele familien og ikke bare barna. Dessuten forstår barn mer enn vi tror de gjør. I «Månelyst i Flåklypa» har Solan en kommentar om «fake news»som vi regnet med at de voksne skulle ha mest glede av, men kommentaren ble faktisk trukket fram i anmeldelsen til Aftenposten Junior.

De tre Flåklypa-filmene har til sammen blitt sett av over 1,7 millioner mennesker på kino, og Månelyst i Flåklypa er fjorårets fjerde mest sette film. Den går fortsatt på kino.

Den internasjonale filmfestivalen i Berlin finner sted for 69. gang og pågår fra 07. til 17. februar 2019. Norske barnefilmer har tidligere vært populære deltakere i Berlinalens Generation-program, og Keeper`n til Liverpool mottok blant annet hovedprisen, Krystallbjørnen, i 2011. Tidligere er det også offentliggjort at Hans Petter Molands filmatisering av Ut og stjæle hester skal vises i hovedkonkurransen på filmfestivalen, og for første gang skal en norsk klassiker vises på filmfestivalen i Berlin, melder NFI: Det er Edith Carlmars Ung flukt fra 1959 der en ung Liv Ullmann spiller hovedrollen.

Les også:

Moland til Berlinalen med Ut og stjæle hester

Ine Marie Wilmann blir Shooting Star på Berlinalen

Ingvild Søderlind til Berlinalen med drabantby-skildring

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

«Månelyst i Flåklypa» til Berlinalens barnefilmprogram

«Månelyst i Flåklypa» til Berlinalens barnefilmprogram

«Månelyst i Flåklypa» er tatt ut til verdens viktigste barnefilmfestival, Generation-seksjonen ved den internasjonale filmfestivalen i Berlin.

Dette er den tredje filmen i produsenten Maipos trilogi om de folkekjære karakterene fra Kjell Aukrusts Flåklypa-univers som er tatt ut til Generation-seksjonen. Tidligere har Herfra til Flåklypa også blitt vist i dette programmet, i 2016. Regien er nok en gang ved Rasmus A. Sivertsen, og manus ved Karsten Fullu, basert på Kjell Aukrusts univers. Filmen er produsert av Synnøve Hørsdal og Cornelia Boysen for Maipo.

I denne tredje og siste filmen om gjengen fra Flåklypa, har det vesle universet ekspandert lenger ut i verdensrommet gjennom et romkappløp. Det har gitt filmskaperne muligheten til å leke litt med ”romfartskappløp-sjangeren” og la den briljante oppfinneren Reodor enda en gang sette den lille bygda Flåklypa på kartet. Da Rushprint intervjuet Karsten Fullu, som har skrevet manus til alle tre filmene, fortalte han mer utførlig om blant annet bruken av satire.

– Da jeg satt i salen på Colosseum på premieren på Jul i Flåklypa med familien rundt meg og hundrevis av barn i salen, slo det meg plutselig at jeg aldri hadde tenkt på at vi skulle lage en barnefilm. Vi hadde stort sett laget det vi syntes var morsomt selv, og plutselig satt vi og skulle vise en film til barn hvor antagonisten var en redaktør som ville ha høyere opplagstall. Det gikk jo heldigvis bra, men jeg har hatt den samme følelsen med de to andre filmene også. Derfor har vi jo også sagt at vi lager disse filmene for hele familien og ikke bare barna. Dessuten forstår barn mer enn vi tror de gjør. I «Månelyst i Flåklypa» har Solan en kommentar om «fake news»som vi regnet med at de voksne skulle ha mest glede av, men kommentaren ble faktisk trukket fram i anmeldelsen til Aftenposten Junior.

De tre Flåklypa-filmene har til sammen blitt sett av over 1,7 millioner mennesker på kino, og Månelyst i Flåklypa er fjorårets fjerde mest sette film. Den går fortsatt på kino.

Den internasjonale filmfestivalen i Berlin finner sted for 69. gang og pågår fra 07. til 17. februar 2019. Norske barnefilmer har tidligere vært populære deltakere i Berlinalens Generation-program, og Keeper`n til Liverpool mottok blant annet hovedprisen, Krystallbjørnen, i 2011. Tidligere er det også offentliggjort at Hans Petter Molands filmatisering av Ut og stjæle hester skal vises i hovedkonkurransen på filmfestivalen, og for første gang skal en norsk klassiker vises på filmfestivalen i Berlin, melder NFI: Det er Edith Carlmars Ung flukt fra 1959 der en ung Liv Ullmann spiller hovedrollen.

Les også:

Moland til Berlinalen med Ut og stjæle hester

Ine Marie Wilmann blir Shooting Star på Berlinalen

Ingvild Søderlind til Berlinalen med drabantby-skildring

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY