Moland til Berlinalens hovedkonkurranse for fjerde gang

Moland til Berlinalens hovedkonkurranse for fjerde gang

Hans Petter Molands adaptasjon av Per Pettersons ”Ut og stjæle hester” er tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin. Det er fjerde gang regissøren deltar i konkurranseprogrammet.

Spillefilmen Ut og stjæle hester skal vises i hovedkonkurransen ved Berlin internasjonale filmfestival. Det melder Norsk filminstitutt, som står for brorparten av finansieringen, i en pressemelding i dag.

Filmen er regissert og skrevet av Hans Petter Moland, og blant skuespillerne finner vi Jon Ranes, Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Gard B. Eidsvold og Danica Curcic. Produsent er Håkon Øverås og Turid Øversveen i 4 ½, mens Zentropa Sverige og Zentropa Danmark er coprodusenter sammen med NRK og DR. Filmen er basert på den kritikerroste boken av Per Petterson som kom i 2003 og ble raskt en internasjonal bestselger med over en million solgte bøker på verdensbasis.

Pettersons roman har vunnet en rekke norske og internasjonale priser (deriblant Independent Foreign Fiction Priz og IMPAC Dublin Literary Award). Forfatteren er ofte sammenliknet med Hemingway, men han er enda mer knapp og særegen i stilen, og mye av handlingen i romanen skjer gjennom hovedpersonen Tors indre tilbakeblikk. Som 67-åring vender han tilbake til ei skogsbygd på østlandet der han dro på ferie sammen med faren 50 år tidligere. Minnene vender tilbake, og han blir konfrontert med følelser og hendelser fra sommeren 1948. 

Filmen, som ble presentert under Filmvåren denne uken, har vært gjennom mange faser i sin utvikling, med ulike manusforfattere, før Hans Petter Moland bestemte seg for selv å skrive manuset.  

Under presentasjonen på Filmvåren uttalte Moland at han finner mennesker uten et emosjonelt språk svært interessant.

– Dette er en anerkjennelse jeg setter svært høytUt og stjæle hester er et arbeid fylt av lidenskap fra en fantastisk gruppe mennesker. En utforskning av universet og den fascinerende tonen i en historie full av taktile observasjoner og livsendrende dramatiske hendelser. For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltagelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt. Jeg gleder meg til å dele filmen med publikum i Berlin og i Norge!

Filmen får norsk kinopremiere 8.mars.

Kun sju norske spillefilmer har tidligere konkurrert om Gullbjørnen på den internasjonale filmfestivalen i Berlin siden 1951. Dette er fjerde gang Hans Petter Moland deltar i konkurranseprogrammet, og har tidligere vært der med filmene Kraftidioten (2014), En ganske snill mann (2010, som vant publikumsprisen) og A beautiful country (2004).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Moland til Berlinalens hovedkonkurranse for fjerde gang

Moland til Berlinalens hovedkonkurranse for fjerde gang

Hans Petter Molands adaptasjon av Per Pettersons ”Ut og stjæle hester” er tatt ut til hovedkonkurransen i Berlin. Det er fjerde gang regissøren deltar i konkurranseprogrammet.

Spillefilmen Ut og stjæle hester skal vises i hovedkonkurransen ved Berlin internasjonale filmfestival. Det melder Norsk filminstitutt, som står for brorparten av finansieringen, i en pressemelding i dag.

Filmen er regissert og skrevet av Hans Petter Moland, og blant skuespillerne finner vi Jon Ranes, Stellan Skarsgård, Bjørn Floberg, Tobias Santelmann, Pål Sverre Hagen, Gard B. Eidsvold og Danica Curcic. Produsent er Håkon Øverås og Turid Øversveen i 4 ½, mens Zentropa Sverige og Zentropa Danmark er coprodusenter sammen med NRK og DR. Filmen er basert på den kritikerroste boken av Per Petterson som kom i 2003 og ble raskt en internasjonal bestselger med over en million solgte bøker på verdensbasis.

Pettersons roman har vunnet en rekke norske og internasjonale priser (deriblant Independent Foreign Fiction Priz og IMPAC Dublin Literary Award). Forfatteren er ofte sammenliknet med Hemingway, men han er enda mer knapp og særegen i stilen, og mye av handlingen i romanen skjer gjennom hovedpersonen Tors indre tilbakeblikk. Som 67-åring vender han tilbake til ei skogsbygd på østlandet der han dro på ferie sammen med faren 50 år tidligere. Minnene vender tilbake, og han blir konfrontert med følelser og hendelser fra sommeren 1948. 

Filmen, som ble presentert under Filmvåren denne uken, har vært gjennom mange faser i sin utvikling, med ulike manusforfattere, før Hans Petter Moland bestemte seg for selv å skrive manuset.  

Under presentasjonen på Filmvåren uttalte Moland at han finner mennesker uten et emosjonelt språk svært interessant.

– Dette er en anerkjennelse jeg setter svært høytUt og stjæle hester er et arbeid fylt av lidenskap fra en fantastisk gruppe mennesker. En utforskning av universet og den fascinerende tonen i en historie full av taktile observasjoner og livsendrende dramatiske hendelser. For en film fra en liten nasjon som Norge – på norsk – gir deltagelse i hovedkonkurransen i Berlin en enorm mulighet internasjonalt. Jeg gleder meg til å dele filmen med publikum i Berlin og i Norge!

Filmen får norsk kinopremiere 8.mars.

Kun sju norske spillefilmer har tidligere konkurrert om Gullbjørnen på den internasjonale filmfestivalen i Berlin siden 1951. Dette er fjerde gang Hans Petter Moland deltar i konkurranseprogrammet, og har tidligere vært der med filmene Kraftidioten (2014), En ganske snill mann (2010, som vant publikumsprisen) og A beautiful country (2004).

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY