Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Film-prisen

Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Film-prisen

Produksjonsdesigner Jørgen Stangebye Larsen er tildelt Nordisk Films talentpris for sin innsats på «Skjelvet». Målet med prisen er å hedre en innovativ filmarbeider som har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon.

Foto: Jørgen Stangebye Larsen på location for Blind.

I kveld ble produksjonsdesigner Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Films talentpris for sin innsats på Skjelvet.

Stangebye Larsen har de siste årene bidratt på filmer som Skjelvet, Oslo 31 august, Blind, Uskyld, Kraftidioten og Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Han fikk overrakt prisen på 100 000 kroner under en markering i Oslo.

Målet med prisen er å hedre en innovativ filmarbeider som har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på filmarbeidere i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Det er fjerde gang Nordisk Film deler ut prisen. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

«Årets vinner av Nordisk Film-prisen evner å jobbe med både svært lavmælte relasjonsdrama og store spektakulære filmer, alt utført med den største presisjon og med en overbevisende teft for hver enkelt films karakter og stil. Vi tør hevde at prisvinneren har mye av æren for filmenes totale suksess, gode kritikker og er avgjørende for at filmen skal stråle på det store lerretet. Uten denne teften for detaljer og respekt for filmens personlighet, vil en films troverdighet fort falle til jorden. Jørgen Stangebye Larsen representerer absolutt øverste nivå innenfor sin profesjon og får prisen for sin innsats i Skjelvet, men også for sitt arbeid over tid», sa juryleder og kinodirektør i Nordisk Film Kino, Jannicke Haugen.

Foruten Jannicke Haugen har juryen bestått av skuespiller Rolf Kristian Larsen, regissør Grethe Bøe, filmprodusent Martin Sundland, manusforfatter Lars Gudmestad, samt Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino.

Les vårt intervju med Stangebye Larsen om det omfattende arbeidet på Skjelvet.

Les også om hvordan han bidro til universet i Eskil Vogts Blind.

Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Film-prisen

Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Film-prisen

Produksjonsdesigner Jørgen Stangebye Larsen er tildelt Nordisk Films talentpris for sin innsats på «Skjelvet». Målet med prisen er å hedre en innovativ filmarbeider som har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon.

Foto: Jørgen Stangebye Larsen på location for Blind.

I kveld ble produksjonsdesigner Jørgen Stangebye Larsen tildelt Nordisk Films talentpris for sin innsats på Skjelvet.

Stangebye Larsen har de siste årene bidratt på filmer som Skjelvet, Oslo 31 august, Blind, Uskyld, Kraftidioten og Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama. Han fikk overrakt prisen på 100 000 kroner under en markering i Oslo.

Målet med prisen er å hedre en innovativ filmarbeider som har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på filmarbeidere i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener. Det er fjerde gang Nordisk Film deler ut prisen. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

«Årets vinner av Nordisk Film-prisen evner å jobbe med både svært lavmælte relasjonsdrama og store spektakulære filmer, alt utført med den største presisjon og med en overbevisende teft for hver enkelt films karakter og stil. Vi tør hevde at prisvinneren har mye av æren for filmenes totale suksess, gode kritikker og er avgjørende for at filmen skal stråle på det store lerretet. Uten denne teften for detaljer og respekt for filmens personlighet, vil en films troverdighet fort falle til jorden. Jørgen Stangebye Larsen representerer absolutt øverste nivå innenfor sin profesjon og får prisen for sin innsats i Skjelvet, men også for sitt arbeid over tid», sa juryleder og kinodirektør i Nordisk Film Kino, Jannicke Haugen.

Foruten Jannicke Haugen har juryen bestått av skuespiller Rolf Kristian Larsen, regissør Grethe Bøe, filmprodusent Martin Sundland, manusforfatter Lars Gudmestad, samt Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino.

Les vårt intervju med Stangebye Larsen om det omfattende arbeidet på Skjelvet.

Les også om hvordan han bidro til universet i Eskil Vogts Blind.

MENY