Fire nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Fire nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Fire nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, deriblant storfilmen «Spionen» med Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen. For første gang deltar Netflix for å finne nye nordiske prosjekter.

Foto: Ingrid Bolsø Berdal i Spionen (foto: Jens Jonsson)

Fire nye norske spillefilmprosjekter skal luftes under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg 1.-2.februar.

Ved siden av storfilmen Spionen med Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen, finner vi Jannicke Systad Jacobsen med Hjelperytteren, Jorun Myklebust Syversen med Disco og Guro Bruusgaard med Han.

Disse fire prosjektene befinner seg på forskjellige stadier av produksjonsprosessen. Mens Spionen er ferdig innspilt, er flere av filmene som deltar fortsatt i opptak. Sammen med 12 andre nordiske prosjekter skal de norske prosjektene presenteres som works in progress for 300 bransjefolk, deriblant representanter for Netflix – som deltar på markedet for første gang.

Det er Jens Jonsson som har regi på den norske filmversjonen av skuespillerinnen Sonja Wigerts dramatiske liv som dobbeltagent under Andre verdenskrig i Spionen. Produsent er 4 ½ Fiksjon. Ved siden av Ingrid Bolsø Berdal medvirker blant annet Rolf Lassgård, Gitte Witt JulsrudIngrid Vollan,  Anders T. Andersen og Erik Hivju (les mer om prosjektet).

Jannicke Systad Jacobsen har som vi tidligere har meldt om alliert seg med produsent Ape & Bjørn og skuespiller Silje Salomonsen for å lage en satire over et stykke norsk skandalebefengt idrettshistorie. Hjelperytteren blir den første norske langfilmen som tar utgangspunkt i en dopingskandale innen proffsyklist-miljøet.

I likhet med Systad Jacobsens prosjekt inngår Jorunn Myklebust Syversens Hjelperytteren i Nye Veier-ordningen der den ble tildelt 5.6 millioner kroner i produksjonstilskudd av NFI. Begge filmer berører idrett, men på vidt forskjellige måter. Filmen skildrer 19 år gamle Mirjam som ”er regjerende verdensmester i disco freestyle-dans. Hjemme har Mirjams familie viet livet til Gud og frikirken Friheten, hvor stefaren Per er pastor. Under VM i Ørebro er forventningene høye. I konkurranse om sitt åttende VM gull svikter musklene, Mirjam kollapser og diskvalifiseringen er en realitet. Hun blir sendt til fastlege som setter henne på antidepressive medisiner. I sin søken etter å forstå Gud og fortiden mister hun fotfestet”. Du kan lese mer om prosjektet her.

Om Guro Bruusgaards Han vet vi lite, bortsett fra at filmen inngår i filmkollektivet Alternativets satsinger (les mer om det her).


Alle prosjektene som presenteres under Nordic Film Market Works in Progress: 

 • 438 Days by Jesper Ganslandt, Miso Film Sweden (SF Studios)
 • A Perfectly Normal Family by Malou Reymann, Nordisk Film Denmark, (Yellow Affair)
 • A Piece of My Heart by Edward af Sillén, Unlimited Stories Sweden (sales TBA)
 • A White, White Day by Hlynur Pálmason, Join Motion Pictures Iceland (sales TBA)
 • Dogs Don’t Wear Pants by J.P. Valkeapää, Helsinki filmi Finland (sales TBA)
 • Disco by Jorunn Myklebust Syversen, Mer Film, Norway (sales TBA)
 • Echo by Rúnar Rúnarsson, Nimbus Iceland, Iceland (Jour2Fête)
 • Him by Guro Bruusgaard, Alternativet, Norway (sales TBA)
 • Livet med tandsmø by Magnus Milland, Miso Film, Denmark (sales TBA)
 • My Life as a Comedian by Rojda Sekersöz, Anagram, Sweden (Yellow Affair)
 • The County by Grímur Hákonarson, Netop Films, Iceland (New Europe Film Sales)
 • The Domestique by Jannicke Systad Jacobsen, Ape & Björn, Norway (sales TBA)
 • The Exception by Jesper W. Nielsen, Fridthjof Film, Denmark (TrustNordisk)
 • The Perfect Patient by Mikael Håfström, Brain Academy, Sweden (TrustNordisk)
 • The Spy by Jens Jonsson, 4 ½, Norway (TrustNordisk)
 • Valhalla by Fenar Ahmed, Profile Pictures, Denmark (TrustNordisk)

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Fire nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Fire nye norske langfilmer presenteres i Gøteborg

Fire nye norske spillefilmprosjekter presenteres under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg, deriblant storfilmen «Spionen» med Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen. For første gang deltar Netflix for å finne nye nordiske prosjekter.

Foto: Ingrid Bolsø Berdal i Spionen (foto: Jens Jonsson)

Fire nye norske spillefilmprosjekter skal luftes under Nordic Film Market på filmfestivalen i Gøteborg 1.-2.februar.

Ved siden av storfilmen Spionen med Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen, finner vi Jannicke Systad Jacobsen med Hjelperytteren, Jorun Myklebust Syversen med Disco og Guro Bruusgaard med Han.

Disse fire prosjektene befinner seg på forskjellige stadier av produksjonsprosessen. Mens Spionen er ferdig innspilt, er flere av filmene som deltar fortsatt i opptak. Sammen med 12 andre nordiske prosjekter skal de norske prosjektene presenteres som works in progress for 300 bransjefolk, deriblant representanter for Netflix – som deltar på markedet for første gang.

Det er Jens Jonsson som har regi på den norske filmversjonen av skuespillerinnen Sonja Wigerts dramatiske liv som dobbeltagent under Andre verdenskrig i Spionen. Produsent er 4 ½ Fiksjon. Ved siden av Ingrid Bolsø Berdal medvirker blant annet Rolf Lassgård, Gitte Witt JulsrudIngrid Vollan,  Anders T. Andersen og Erik Hivju (les mer om prosjektet).

Jannicke Systad Jacobsen har som vi tidligere har meldt om alliert seg med produsent Ape & Bjørn og skuespiller Silje Salomonsen for å lage en satire over et stykke norsk skandalebefengt idrettshistorie. Hjelperytteren blir den første norske langfilmen som tar utgangspunkt i en dopingskandale innen proffsyklist-miljøet.

I likhet med Systad Jacobsens prosjekt inngår Jorunn Myklebust Syversens Hjelperytteren i Nye Veier-ordningen der den ble tildelt 5.6 millioner kroner i produksjonstilskudd av NFI. Begge filmer berører idrett, men på vidt forskjellige måter. Filmen skildrer 19 år gamle Mirjam som ”er regjerende verdensmester i disco freestyle-dans. Hjemme har Mirjams familie viet livet til Gud og frikirken Friheten, hvor stefaren Per er pastor. Under VM i Ørebro er forventningene høye. I konkurranse om sitt åttende VM gull svikter musklene, Mirjam kollapser og diskvalifiseringen er en realitet. Hun blir sendt til fastlege som setter henne på antidepressive medisiner. I sin søken etter å forstå Gud og fortiden mister hun fotfestet”. Du kan lese mer om prosjektet her.

Om Guro Bruusgaards Han vet vi lite, bortsett fra at filmen inngår i filmkollektivet Alternativets satsinger (les mer om det her).


Alle prosjektene som presenteres under Nordic Film Market Works in Progress: 

 • 438 Days by Jesper Ganslandt, Miso Film Sweden (SF Studios)
 • A Perfectly Normal Family by Malou Reymann, Nordisk Film Denmark, (Yellow Affair)
 • A Piece of My Heart by Edward af Sillén, Unlimited Stories Sweden (sales TBA)
 • A White, White Day by Hlynur Pálmason, Join Motion Pictures Iceland (sales TBA)
 • Dogs Don’t Wear Pants by J.P. Valkeapää, Helsinki filmi Finland (sales TBA)
 • Disco by Jorunn Myklebust Syversen, Mer Film, Norway (sales TBA)
 • Echo by Rúnar Rúnarsson, Nimbus Iceland, Iceland (Jour2Fête)
 • Him by Guro Bruusgaard, Alternativet, Norway (sales TBA)
 • Livet med tandsmø by Magnus Milland, Miso Film, Denmark (sales TBA)
 • My Life as a Comedian by Rojda Sekersöz, Anagram, Sweden (Yellow Affair)
 • The County by Grímur Hákonarson, Netop Films, Iceland (New Europe Film Sales)
 • The Domestique by Jannicke Systad Jacobsen, Ape & Björn, Norway (sales TBA)
 • The Exception by Jesper W. Nielsen, Fridthjof Film, Denmark (TrustNordisk)
 • The Perfect Patient by Mikael Håfström, Brain Academy, Sweden (TrustNordisk)
 • The Spy by Jens Jonsson, 4 ½, Norway (TrustNordisk)
 • Valhalla by Fenar Ahmed, Profile Pictures, Denmark (TrustNordisk)

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY