Møt bransjen og politikerne på TIFFs åpningskonferanse!

Møt bransjen og politikerne på TIFFs åpningskonferanse!

Kulturminister Trine Skei Grande, Iram Haq, Thomas Robsahm, Lars Løge og Stein B. Kvae er blant profilene som møtes til debatt og samtale under den årlige konferansen som åpner filmfestivalen i Tromsø. Temaene er: Hva slags mangfold ønsker vi i norsk film? Hvordan vil Norsk filminstitutt håndheve sine nye kvalitetskriterier framover? Og er vi kommet noe nærmere ambisjonen om en reell maktspredning?

Det har blåst friskt rundt Norsk filminstitutt i høst, og lederen av produksjonsavdelingen i NFI, Lars Løge, kommer til konferansen for å presentere kvalitetskriteriene NFI skal ta i bruk i søknadshåndteringen fremover. Slike kriterier har vært etterlyst av blant annet Aage Aaberge og Stein B Kvae på Rushprint.no, og av Riksrevisjonen i en fersk rapport. NFI har selv også nå varslet om at nye kriterier er underveis. Hva det konkret vil innebære får du vite mer om mandag 14.januar, kl 12 på Clarion Hotel The Edge.

På konferansen vil NFI også lansere handlingsplanen for diversitet og representativitet. Et panel bestående av blant andre regissør Iram Haq, produsent Thomas Robsham og Anne Lajla Utsi i Samisk internasjonale filminstitutt vil diskutere hvilke føringer planen vil legge på produksjon og utvikling, og i hvilken grad dette vil medføre et retningsskifte for norsk film.

At valg av perspektiv og ståsted definerer filmene vi får, har knapt vært tydeligere enn i de ulike filmatiseringene av terroren på Utøya. Stein B. Kvae fra Paradox kommer til Tromsø for å fortelle om Utøya – 22. juli, og åpner opp om spørsmålene de har stilt seg underveis.

Konferansen retter også blikket sørover: I Danmark har den nye medieavtalen skapt debatt. Til Tromsø kommer Bo Damgaard, avtroppende direktør for FilmFyn og tidligere styreleder ved DFI. FilmFyn (som blant annet har støttet Battle) går inn i 2019 med en doblet finansiering, og blir en ny maktfaktor i dansk – og skandinavisk – film. Damgaard vil orientere om medieavtalen, om hvordan den kan bidra til et Danmark i bedre kulturell balanse, og hvordan dynamikken mellom de regionale fondene og Dansk filminstitutt kan bli seende ut.

Den norske filmmeldingen anno 2015 tegnet også et bilde der de regionale fondene skulle konsolideres og bli en maktfaktor, men er vi kommet noe nærmere ambisjonen om en reell maktspredning? Konferansen tar temperaturen på den regionale filmsatsingen, og inviterer Damgaard til debatt med de norske filmregionene. I denne sesjonen kommer også byråd Rina Mariann Hansen, som vil gi siste nytt fra utredningen av et filmfond i Oslo. Når den overordnede målsettingen for den regionale filmpolitikken har vært å skape en motvekt til det sentrale Østlandsområdet, hva vil Oslo tilføre filmpolitikken?

Konferansen oppsummeres og avsluttes med et politikerpanel, der sentrale bransjeaktører vil utfordre kulturpolitikere som sittende kulturminister Trine Skei Grande (V), Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet), Geir Jørgen Bekkevold (Kristelig folkeparti) og Marianne Haukland (Høyre).

Programledere er Hilde Sandvik og Kjetil Lismoen

Tid: Mandag 14.januar, kl 12. Sted: Clarion Hotel The Edge

Åpningskonferansen er et samarbeid mellom TIFF, Rushprint og Troms fylkeskommune

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Møt bransjen og politikerne på TIFFs åpningskonferanse!

Møt bransjen og politikerne på TIFFs åpningskonferanse!

Kulturminister Trine Skei Grande, Iram Haq, Thomas Robsahm, Lars Løge og Stein B. Kvae er blant profilene som møtes til debatt og samtale under den årlige konferansen som åpner filmfestivalen i Tromsø. Temaene er: Hva slags mangfold ønsker vi i norsk film? Hvordan vil Norsk filminstitutt håndheve sine nye kvalitetskriterier framover? Og er vi kommet noe nærmere ambisjonen om en reell maktspredning?

Det har blåst friskt rundt Norsk filminstitutt i høst, og lederen av produksjonsavdelingen i NFI, Lars Løge, kommer til konferansen for å presentere kvalitetskriteriene NFI skal ta i bruk i søknadshåndteringen fremover. Slike kriterier har vært etterlyst av blant annet Aage Aaberge og Stein B Kvae på Rushprint.no, og av Riksrevisjonen i en fersk rapport. NFI har selv også nå varslet om at nye kriterier er underveis. Hva det konkret vil innebære får du vite mer om mandag 14.januar, kl 12 på Clarion Hotel The Edge.

På konferansen vil NFI også lansere handlingsplanen for diversitet og representativitet. Et panel bestående av blant andre regissør Iram Haq, produsent Thomas Robsham og Anne Lajla Utsi i Samisk internasjonale filminstitutt vil diskutere hvilke føringer planen vil legge på produksjon og utvikling, og i hvilken grad dette vil medføre et retningsskifte for norsk film.

At valg av perspektiv og ståsted definerer filmene vi får, har knapt vært tydeligere enn i de ulike filmatiseringene av terroren på Utøya. Stein B. Kvae fra Paradox kommer til Tromsø for å fortelle om Utøya – 22. juli, og åpner opp om spørsmålene de har stilt seg underveis.

Konferansen retter også blikket sørover: I Danmark har den nye medieavtalen skapt debatt. Til Tromsø kommer Bo Damgaard, avtroppende direktør for FilmFyn og tidligere styreleder ved DFI. FilmFyn (som blant annet har støttet Battle) går inn i 2019 med en doblet finansiering, og blir en ny maktfaktor i dansk – og skandinavisk – film. Damgaard vil orientere om medieavtalen, om hvordan den kan bidra til et Danmark i bedre kulturell balanse, og hvordan dynamikken mellom de regionale fondene og Dansk filminstitutt kan bli seende ut.

Den norske filmmeldingen anno 2015 tegnet også et bilde der de regionale fondene skulle konsolideres og bli en maktfaktor, men er vi kommet noe nærmere ambisjonen om en reell maktspredning? Konferansen tar temperaturen på den regionale filmsatsingen, og inviterer Damgaard til debatt med de norske filmregionene. I denne sesjonen kommer også byråd Rina Mariann Hansen, som vil gi siste nytt fra utredningen av et filmfond i Oslo. Når den overordnede målsettingen for den regionale filmpolitikken har vært å skape en motvekt til det sentrale Østlandsområdet, hva vil Oslo tilføre filmpolitikken?

Konferansen oppsummeres og avsluttes med et politikerpanel, der sentrale bransjeaktører vil utfordre kulturpolitikere som sittende kulturminister Trine Skei Grande (V), Anette Trettebergstuen (Arbeiderpartiet), Geir Jørgen Bekkevold (Kristelig folkeparti) og Marianne Haukland (Høyre).

Programledere er Hilde Sandvik og Kjetil Lismoen

Tid: Mandag 14.januar, kl 12. Sted: Clarion Hotel The Edge

Åpningskonferansen er et samarbeid mellom TIFF, Rushprint og Troms fylkeskommune

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY