Grimstad 2017: De nominerte til beste dokumentar

Grimstad 2017: De nominerte til beste dokumentar

“Norske dokumentarister drar utover egne landegrenser for å fange de gode, vonde og viktige historiene”, sier blant annet juryen om utvalget dokumentarer som også inkluderer «The Magnitsky Act: Behind the Scenes».

Foto: Thank you for the Rain av Julia Dahr

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad 14.-18-juni konkurrerer de nominerte om å vinne priser i tre kategorier; kortfilm, dokumentar og musikkvideo. Nominasjonene for beste norske dokumentar er nå klare:

Utvalgsjuryen har bestått av dokumentarist Thomas A. Østeby, NTNU-professor Bjørn Sørenssen og en av Kortfilmfestivalens grunnleggere, Torunn Nyen. Juryen har vurdert 60 norske dokumentarer og av disse har 12 blitt valgt ut til årets konkurranseprogram.

Nyen sier følgende om filmene de har plukket ut:

«Det var en stor opplevelse å se Norge og verden gjennom norske dokumentarfilmskaperes øyne og vi håper at dette utvalget vil vise det formmessige mangfold og den internasjonale orienteringen som preger norsk dokumentarfilm i dag. Av de utvalgte dokumentarene ser vi at norske dokumentarister drar utover egne landegrenser for å fange de gode, vonde og viktige historiene. Dokumentaristene tar oss med til land som Kongo, Transnistria, Kenya, Irak, Russland. Blant de nominerte er det flere som lager sin første lange dokumentar, som Egil Håskjold Larsen, Julia Dahr, Adel Farooq og Ulrik I. Rolfsen, Kristoffer Borgli og Lina Helvik. Ikke minst får fjorårets kontroversielle film The Magnitsky Act: Behind the Scenes en fortjent plass i årets program».

De nominerte til beste dokumentar 2017:

69 minutter av 89 dager – Egil Håskjold Larsen

Den norske islamisten – Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Farooq

Den røde tråden – Christoffer Næss og Per Kristian Lomsdalen

Drib – Kristoffer Borgli

Good Morning Transnistria – Fabien Greenberg

Hjerte av Gull – Cecilie Bjørnaraa

Maids in Cornwall – Lina Helvik

Mangeurs de Cuivre – Bodil Furu

Nowhere to Hide – Zaradasht Ahmed

Thank you for the Rain – Julia Dahr

The Magnitsky Act: Behind the Scenes – Andrei Nekrasov

Ungarsk natt – Pia Ilonka Schenk Jensen

Sjekk også ut de nominerte for beste kortfilm og beste musikkvideo

Legg igjen en kommentar

Grimstad 2017: De nominerte til beste dokumentar

Grimstad 2017: De nominerte til beste dokumentar

“Norske dokumentarister drar utover egne landegrenser for å fange de gode, vonde og viktige historiene”, sier blant annet juryen om utvalget dokumentarer som også inkluderer «The Magnitsky Act: Behind the Scenes».

Foto: Thank you for the Rain av Julia Dahr

Under Kortfilmfestivalen i Grimstad 14.-18-juni konkurrerer de nominerte om å vinne priser i tre kategorier; kortfilm, dokumentar og musikkvideo. Nominasjonene for beste norske dokumentar er nå klare:

Utvalgsjuryen har bestått av dokumentarist Thomas A. Østeby, NTNU-professor Bjørn Sørenssen og en av Kortfilmfestivalens grunnleggere, Torunn Nyen. Juryen har vurdert 60 norske dokumentarer og av disse har 12 blitt valgt ut til årets konkurranseprogram.

Nyen sier følgende om filmene de har plukket ut:

«Det var en stor opplevelse å se Norge og verden gjennom norske dokumentarfilmskaperes øyne og vi håper at dette utvalget vil vise det formmessige mangfold og den internasjonale orienteringen som preger norsk dokumentarfilm i dag. Av de utvalgte dokumentarene ser vi at norske dokumentarister drar utover egne landegrenser for å fange de gode, vonde og viktige historiene. Dokumentaristene tar oss med til land som Kongo, Transnistria, Kenya, Irak, Russland. Blant de nominerte er det flere som lager sin første lange dokumentar, som Egil Håskjold Larsen, Julia Dahr, Adel Farooq og Ulrik I. Rolfsen, Kristoffer Borgli og Lina Helvik. Ikke minst får fjorårets kontroversielle film The Magnitsky Act: Behind the Scenes en fortjent plass i årets program».

De nominerte til beste dokumentar 2017:

69 minutter av 89 dager – Egil Håskjold Larsen

Den norske islamisten – Ulrik Imtiaz Rolfsen og Adel Farooq

Den røde tråden – Christoffer Næss og Per Kristian Lomsdalen

Drib – Kristoffer Borgli

Good Morning Transnistria – Fabien Greenberg

Hjerte av Gull – Cecilie Bjørnaraa

Maids in Cornwall – Lina Helvik

Mangeurs de Cuivre – Bodil Furu

Nowhere to Hide – Zaradasht Ahmed

Thank you for the Rain – Julia Dahr

The Magnitsky Act: Behind the Scenes – Andrei Nekrasov

Ungarsk natt – Pia Ilonka Schenk Jensen

Sjekk også ut de nominerte for beste kortfilm og beste musikkvideo

Legg igjen en kommentar

MENY