Blått Lerret WEB-TV: Nobel, Kongens Nei og Barneraneren

Blått Lerret WEB-TV: Nobel, Kongens Nei og Barneraneren

Møt filmskaperne bak tv-dramaet Nobel, spillefilmen Kongens Nei og dokumentaren Barneraneren på Blått Lerret WEB-TV.

Nobel er det første norske tv-dramaet som setter den norske krigføringen av Afghanistan på agendaen. Men ikke bare det: den retter et kritisk blikk på vår rolle som fredsnasjon gjennom en dokumentarisk anlagt thriller som veksler mellom Afghanistan og de politiske korridorene her hjemme. Møt regissør Per Olav Sørensen, forfatter Mette M. Bølstad og produsent Håkon Briseid i samtale om serien som har premiere neste uke på NRK.

Kongens nei er Erik Poppes skildring av de nervepirrende dagene i 1940 da kong Haakon ble til den folkekongen han regnes som i dag. Her forteller Poppe og forfatterne Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland om arbeidet med filmen som nå like før premieren har fått nesten unison rosende omtale av kritikerne og – kanskje overraskende – fra historikerne. Produsent er Paradox ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Barneraneren er resultatet av manusforfatter og regissør Jon Hauklands oppfølging av den såkalte ”barneraner-saken” fra for noen år tilbake. ”Politiet, politikere og forskere tegnet en karikatur av ungdomsmiljøet jeg opplever ikke stemmer overens med virkeligheten”, forteller han i nyeste utgaven av Rushprint. Filmen er produsert av Medieoperatørene ved Ingvil Giske.

Programleder er Kalle Løchen

Gikk du glipp av siste arrangementet i sommer – der også flere av høstens kinofilmer var representert? Se det hele på web-tv her: Blått Lerret web-tv

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Blått Lerret WEB-TV: Nobel, Kongens Nei og Barneraneren

Blått Lerret WEB-TV: Nobel, Kongens Nei og Barneraneren

Møt filmskaperne bak tv-dramaet Nobel, spillefilmen Kongens Nei og dokumentaren Barneraneren på Blått Lerret WEB-TV.

Nobel er det første norske tv-dramaet som setter den norske krigføringen av Afghanistan på agendaen. Men ikke bare det: den retter et kritisk blikk på vår rolle som fredsnasjon gjennom en dokumentarisk anlagt thriller som veksler mellom Afghanistan og de politiske korridorene her hjemme. Møt regissør Per Olav Sørensen, forfatter Mette M. Bølstad og produsent Håkon Briseid i samtale om serien som har premiere neste uke på NRK.

Kongens nei er Erik Poppes skildring av de nervepirrende dagene i 1940 da kong Haakon ble til den folkekongen han regnes som i dag. Her forteller Poppe og forfatterne Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland om arbeidet med filmen som nå like før premieren har fått nesten unison rosende omtale av kritikerne og – kanskje overraskende – fra historikerne. Produsent er Paradox ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae.

Barneraneren er resultatet av manusforfatter og regissør Jon Hauklands oppfølging av den såkalte ”barneraner-saken” fra for noen år tilbake. ”Politiet, politikere og forskere tegnet en karikatur av ungdomsmiljøet jeg opplever ikke stemmer overens med virkeligheten”, forteller han i nyeste utgaven av Rushprint. Filmen er produsert av Medieoperatørene ved Ingvil Giske.

Programleder er Kalle Løchen

Gikk du glipp av siste arrangementet i sommer – der også flere av høstens kinofilmer var representert? Se det hele på web-tv her: Blått Lerret web-tv

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY