– Vi synes dekanen gjør en god jobb

– Vi synes dekanen gjør en god jobb

Vi er fornøyd med dekanen og filmskolen, sier Kathrine Skretting, rektor ved Høgskolen i Lillehammer, som svar på kritikken fra Finn Gjerdrum. – At det er ulike syn på markante ledere er ikke noe nytt.

Det blåser igjen friskt rundt filmutdanningene ved Høgskolen i Lillehammer (foto).

I går gikk professor og filmprodusent Finn Gjerdrum hardt ut mot Den norske filmskolen under dekan Thomas Stenderup her i Rushprint. Men kritikken var like mye rettet mot hans egen arbeidsgiver, Høgskolen i Lillehammer, som han mener har gått altfor stille i dørene når de på har utlyst dekanstillingen for et nytt åremål. Det kan virke som HiL ikke ønsker for mange søkere, antyder han, og etterspør blant annet debatt om en av de viktigste stillingene i norsk film og tv.

Kathrine Skretting er som rektor på HiL ansvarlig for gjennomføringen av prosessen med den nye ansettelsen. Hun understreker at stillingen er utlyst på vanlig måte, men at de for så vidt har gått litt stille i dørene.

–  Jeg regner med at vi kommer til å utlyse stillingene ytterligere, men vi kjører ikke her en full pakke, slik vi ville gjort om vi ikke hadde en dekan sittende som kan ta et nytt åremål. For det er feil det Gjerdrum hevder, at et tredje åremål strider mot prinsippet om at åremålene skal være begrenset til maks to perioder. Det er fullt mulig for en sittende dekan å ta et tredje åremål. Universitets- og høgskoleloven opererer med tre åremål som maksimum. Stillingen er lyst ut slik vi pleier etter vedtak i høgskolens styre i juni. I tråd med vedtaket kommer en vurderingskomite snart på plass som også har ansvar for å finne gode søkere.

På spørsmål om HiL ikke kunne gjort mer for å skape blest om utlysningen, som har søknadsfrist allerede 9.september, nøler hun litt (NB! Fristen er nå, i ettertid, utsatt til 3.10).

– Vi mener selvsagt at det er bra med debatt, og jeg regner med at vi kommer til å utlyse den i flere kanaler enn vi har gjort til nå. At det er ulike synspunkter på dekanen og utlysningen er åpenbart etter Gjerdrums innlegg.

Skretting understreker at Gjerdrum gjerne må diskutere prosessen i forbindelse med dekanstillingen, men hun synes innlegget hans er for mye preget av negative karakteristikker av sittende dekan. At det er ulike syn på markante ledere er ikke noe nytt, men fra HiLs side ligger et vesentlig moment i at filmskolen er betydelig styrket under Stendrups ledelse, slik hun ser det.

– Vi vurderer søkerne etter prinsippet om tilsetting av den aller best kvalifiserte. Å ha mange gode søkere er en styrke for høgskolen, filmskolen og tilsettingsprosessen, noe annet ville vært meningsløst.

Det skal være reell konkurranse om stillingen, understreker hun. Kommer det en råsterk søknad så er det ikke sikkert den sittende dekanen får et nytt åremål. Men hun slår igjen fast at Den norske filmskolen er betraktelig styrket i sittende dekans periode, slik hun opplever det.

– Skolen har i hans periode utviklet internasjonale nettverk, filmskolens eksamensfilmer kvalifiserer seg stadig til finalen i Oscar-konkurransen for studentfilmer, og i høst kan skolen også få status som Senter for fremragende utdanning. Den norske filmskolen markerer seg med andre ord godt.

En vesentlig del av Gjerdrums kritikk går på ledelsesstilen til Stenderup. Det hersker en fryktkultur på filmskolen, mener han. Det er en beskrivelse Skretting ikke kjenner seg igjen i.

– HiL er og skal være en institusjon med takhøyde. Ikke bare Filmskolen men alle avdelingene våre har sterke personligheter med klare meninger. Diskusjonene går stundom høyt. Vi har imidlertid ingen indikasjoner på at frykt og angst råder grunnen på filmskolen.

Hun vil ikke kommentere Gjerdrums innlegg ytterligere, eller si noe om dette er noe de bør se nærmere på, og viser til sin rolle som ansvarlig for ansettelsesprosessen.

Les selve utlysningen av dekanstillingen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

– Vi synes dekanen gjør en god jobb

– Vi synes dekanen gjør en god jobb

Vi er fornøyd med dekanen og filmskolen, sier Kathrine Skretting, rektor ved Høgskolen i Lillehammer, som svar på kritikken fra Finn Gjerdrum. – At det er ulike syn på markante ledere er ikke noe nytt.

Det blåser igjen friskt rundt filmutdanningene ved Høgskolen i Lillehammer (foto).

I går gikk professor og filmprodusent Finn Gjerdrum hardt ut mot Den norske filmskolen under dekan Thomas Stenderup her i Rushprint. Men kritikken var like mye rettet mot hans egen arbeidsgiver, Høgskolen i Lillehammer, som han mener har gått altfor stille i dørene når de på har utlyst dekanstillingen for et nytt åremål. Det kan virke som HiL ikke ønsker for mange søkere, antyder han, og etterspør blant annet debatt om en av de viktigste stillingene i norsk film og tv.

Kathrine Skretting er som rektor på HiL ansvarlig for gjennomføringen av prosessen med den nye ansettelsen. Hun understreker at stillingen er utlyst på vanlig måte, men at de for så vidt har gått litt stille i dørene.

–  Jeg regner med at vi kommer til å utlyse stillingene ytterligere, men vi kjører ikke her en full pakke, slik vi ville gjort om vi ikke hadde en dekan sittende som kan ta et nytt åremål. For det er feil det Gjerdrum hevder, at et tredje åremål strider mot prinsippet om at åremålene skal være begrenset til maks to perioder. Det er fullt mulig for en sittende dekan å ta et tredje åremål. Universitets- og høgskoleloven opererer med tre åremål som maksimum. Stillingen er lyst ut slik vi pleier etter vedtak i høgskolens styre i juni. I tråd med vedtaket kommer en vurderingskomite snart på plass som også har ansvar for å finne gode søkere.

På spørsmål om HiL ikke kunne gjort mer for å skape blest om utlysningen, som har søknadsfrist allerede 9.september, nøler hun litt (NB! Fristen er nå, i ettertid, utsatt til 3.10).

– Vi mener selvsagt at det er bra med debatt, og jeg regner med at vi kommer til å utlyse den i flere kanaler enn vi har gjort til nå. At det er ulike synspunkter på dekanen og utlysningen er åpenbart etter Gjerdrums innlegg.

Skretting understreker at Gjerdrum gjerne må diskutere prosessen i forbindelse med dekanstillingen, men hun synes innlegget hans er for mye preget av negative karakteristikker av sittende dekan. At det er ulike syn på markante ledere er ikke noe nytt, men fra HiLs side ligger et vesentlig moment i at filmskolen er betydelig styrket under Stendrups ledelse, slik hun ser det.

– Vi vurderer søkerne etter prinsippet om tilsetting av den aller best kvalifiserte. Å ha mange gode søkere er en styrke for høgskolen, filmskolen og tilsettingsprosessen, noe annet ville vært meningsløst.

Det skal være reell konkurranse om stillingen, understreker hun. Kommer det en råsterk søknad så er det ikke sikkert den sittende dekanen får et nytt åremål. Men hun slår igjen fast at Den norske filmskolen er betraktelig styrket i sittende dekans periode, slik hun opplever det.

– Skolen har i hans periode utviklet internasjonale nettverk, filmskolens eksamensfilmer kvalifiserer seg stadig til finalen i Oscar-konkurransen for studentfilmer, og i høst kan skolen også få status som Senter for fremragende utdanning. Den norske filmskolen markerer seg med andre ord godt.

En vesentlig del av Gjerdrums kritikk går på ledelsesstilen til Stenderup. Det hersker en fryktkultur på filmskolen, mener han. Det er en beskrivelse Skretting ikke kjenner seg igjen i.

– HiL er og skal være en institusjon med takhøyde. Ikke bare Filmskolen men alle avdelingene våre har sterke personligheter med klare meninger. Diskusjonene går stundom høyt. Vi har imidlertid ingen indikasjoner på at frykt og angst råder grunnen på filmskolen.

Hun vil ikke kommentere Gjerdrums innlegg ytterligere, eller si noe om dette er noe de bør se nærmere på, og viser til sin rolle som ansvarlig for ansettelsesprosessen.

Les selve utlysningen av dekanstillingen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY