Debattskapende Blått Lerret i september

Debattskapende Blått Lerret i september

Høstens første Blått Lerret 14.september kan by på noe av det mest debattskapende og brennaktuelle vi vil få se på kino og tv denne høsten: «Nobel», «Kongens nei» og «Barneraneren».

Tv-dramaet Nobel, spillefilmen Kongens nei og dokumentaren Barneraneren står på menyen under høstens første Blått Lerret 14. September på Parkteatret i Oslo. Her vil film- og serieskaperne, samt skuespillerne, presentere de ulike fortellingene og gi oss små og store historier fra prosessen.

Nobel er det første norske tv-dramaet som setter den norske krigføringen av Afghanistan på agendaen. Men ikke bare det: den retter et kritisk blikk på vår rolle som fredsnasjon gjennom en dokumentarisk anlagt thriller som veksler mellom Afghanistan og de politiske korridorene her hjemme – med en Aksel Hennie i storform i hovedrollen. ”De norske spesialstyrkene går for å være noen av de mest kompetente og velfungerende styrkene i verden. Men uavhengig av denne kompetansen oppstår det situasjoner i krig man ikke har kontroll over, uansett hvor godt trent man er”, forteller Hennie i nyeste utgaven av Rusprint. Nettopp en slik situasjon som kommer ut av kontroll gir oss et avgjørende vendepunkt i serien. Det er Per Olav Sørensen som har regi, Monster Scripted ved Håkon Briseid produserer og Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander har skrevet manus. Blant skuespillerne finner vi Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie og Tuva Novotny.

Kongens nei er Erik Poppes skildring av de nervepirrende dagene i 1940 da kong Haakon ble til den folkekongen han regnes som i dag. Hva gikk han og sønnen Olav gjennom disse dagene der de ble utsatt for et voldsomt press fra tyskerne om å kapitulere? Rollen som kongen er som skapt for Jesper Christensen, forteller Poppe i nyeste utgaven av Rushprint: «Jesper er en smart mann som stiller krav til seg selv og karakterene. Han gjør en del arbeid som ikke alle andre skuespillere gjør. Han er sett på som en positiv fyr som leker seg dansende fram til resultater, men han jobber i realiteten veldig grundig». Produsent er Paradox  ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae, manus er av Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland og blant de sentrale skuespillerne finner vi også Anders Baasmo Christiansen i rollen som kronprins Olav.

Barneraneren er resultatet av manusforfatter og regissør Jon Hauklands oppfølging av den såkalte ”barneraner-saken” fra for noen år tilbake. ”Politiet, politikere og forskere tegnet en karikatur av ungdomsmiljøet jeg opplever ikke stemmer overens med virkeligheten”, forteller han i nyeste utgaven av Rushprint. Filmen er produsert av Medieoperatørene ved Ingvil Giske.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Gikk du glipp av siste arrangementet i sommer – der også flere av høstens kinofilmer var representert? Se det hele på web-tv her: Blått Lerret web-tv

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Debattskapende Blått Lerret i september

Debattskapende Blått Lerret i september

Høstens første Blått Lerret 14.september kan by på noe av det mest debattskapende og brennaktuelle vi vil få se på kino og tv denne høsten: «Nobel», «Kongens nei» og «Barneraneren».

Tv-dramaet Nobel, spillefilmen Kongens nei og dokumentaren Barneraneren står på menyen under høstens første Blått Lerret 14. September på Parkteatret i Oslo. Her vil film- og serieskaperne, samt skuespillerne, presentere de ulike fortellingene og gi oss små og store historier fra prosessen.

Nobel er det første norske tv-dramaet som setter den norske krigføringen av Afghanistan på agendaen. Men ikke bare det: den retter et kritisk blikk på vår rolle som fredsnasjon gjennom en dokumentarisk anlagt thriller som veksler mellom Afghanistan og de politiske korridorene her hjemme – med en Aksel Hennie i storform i hovedrollen. ”De norske spesialstyrkene går for å være noen av de mest kompetente og velfungerende styrkene i verden. Men uavhengig av denne kompetansen oppstår det situasjoner i krig man ikke har kontroll over, uansett hvor godt trent man er”, forteller Hennie i nyeste utgaven av Rusprint. Nettopp en slik situasjon som kommer ut av kontroll gir oss et avgjørende vendepunkt i serien. Det er Per Olav Sørensen som har regi, Monster Scripted ved Håkon Briseid produserer og Mette M. Bølstad og Stephen Uhlander har skrevet manus. Blant skuespillerne finner vi Aksel Hennie, Anders Danielsen Lie og Tuva Novotny.

Kongens nei er Erik Poppes skildring av de nervepirrende dagene i 1940 da kong Haakon ble til den folkekongen han regnes som i dag. Hva gikk han og sønnen Olav gjennom disse dagene der de ble utsatt for et voldsomt press fra tyskerne om å kapitulere? Rollen som kongen er som skapt for Jesper Christensen, forteller Poppe i nyeste utgaven av Rushprint: «Jesper er en smart mann som stiller krav til seg selv og karakterene. Han gjør en del arbeid som ikke alle andre skuespillere gjør. Han er sett på som en positiv fyr som leker seg dansende fram til resultater, men han jobber i realiteten veldig grundig». Produsent er Paradox  ved Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae, manus er av Harald Rosenløw Eeg og Jan Trygve Røyneland og blant de sentrale skuespillerne finner vi også Anders Baasmo Christiansen i rollen som kronprins Olav.

Barneraneren er resultatet av manusforfatter og regissør Jon Hauklands oppfølging av den såkalte ”barneraner-saken” fra for noen år tilbake. ”Politiet, politikere og forskere tegnet en karikatur av ungdomsmiljøet jeg opplever ikke stemmer overens med virkeligheten”, forteller han i nyeste utgaven av Rushprint. Filmen er produsert av Medieoperatørene ved Ingvil Giske.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl 20.00. DJ & bar hele kvelden. Inngang: kr 100 i døra/ kr 75 + avg på Billettservice.

Gikk du glipp av siste arrangementet i sommer – der også flere av høstens kinofilmer var representert? Se det hele på web-tv her: Blått Lerret web-tv

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY